Skip navigation
Go to Global Navigation
Go to Primary Contents
Go to Site Information

Europe

GLOBAL TOP

CLOSE


eu

Vacancy, reference code SCE00041

HR Business Partner (M/V)
Every high-technology product from Yokogawa has to fulfill three basic criteria: Quality, Innovation, Foresight. We are one of the world leaders in industrial automation and control, test and measurement, information systems and industrial services. Besides being high quality, innovative and advanced, our products are also safe and durable. In other words, we supply smart technology, made by smart professionals. Many of our customers are household names in oil and gas upstream and downstream process, power generation, and the petrochemical and pharmaceutical industries.

Continuous improvement. That's a key principle at Yokogawa. It's essential to building our future. Our goal: sustainable growth, satisfied customers and personal development of our employees.

For this strong, international business, we seek young and experienced professionals. Thinkers and self-starters who 'See, Know, Act'. Quick, smart, decisive. But above all, willing to go the extra mile for our customers!

For Yokogawa Europe Solutions, based in Amersfoort (The Netherlands), we seek:

HR Business Partner (M/V)
This description is in local language.

Job

De afdeling
Vanuit het Europese hoofdkantoor te Amersfoort is de European Manager HR en een aantal HR specialisten (op o.a. de volgende terreinen: Recruitment en Education, Management Development en projecten) werkzaam.

De HR Business Partner rapporteert aan de European Manager HR en maakt deel uit van het HR team Nederland, dat bestaat uit een collega HR Business Partner, een tweetal HR Adviseurs, één SAP Specialist en vier Medewerkers HR.

HR Business Partner is samen met een HR Adviseur verantwoordelijk voor HR binnen Yokogawa System Center Europe en na de verhuizing naar Amersfoort de afdelingen die zich richten op internationale projecten binnen de industriële automatisering.

De functie
Als HR Business Partner lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het Europese HR beleid. Vanuit het internationale beleid zullen locale acties opgepakt dienen te worden. Bovendien is de HR Business Partner betrokken bij de uitvoering van de dagelijkse HR zorg. De HR Business Partner krijgt hierbij een zeer grote vrijheid van handelen om diens functie zoveel mogelijk naar eigen inzicht in te vullen.

De HR Business Partner werkt nauw samen met het lijnmanagement en is samen met de HR Adviseur verantwoordelijk voor de HR werkzaamheden. Het accent ligt voor de HR Business Partner meer op O-taken en zwaardere P-taken. Voor de collega HR Adviseur op allround HR taken. De HR Medewerkers zijn voornamelijk belast met de ondersteunende en administratieve werkzaamheden.

Naast de allround HR advieswerkzaamheden zal je ook op projectbasis werken aan nationale en internationale HR vraagstukken.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden
 • Sparringpartner en klankbord voor management en HR collega's;
 • Een voorwaardenscheppende, adviserende en voortrekkersrol bij de ontwikkeling en verankering van modern personeelsbeleid en participeren in het proces van organisatie- en personeelsontwikkeling;
 • Bijdragen aan een integrale benadering van organisatievraagstukken;
 • Actief signaleren en meedenken over strategische ontwikkelingen en deze vertalen naar de organisatie. De HR processen in de organisatie (zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau) snel herkennen, de knelpunten aangeven en dit vertalen in advies. Het beleid onderbouwen met heldere kosten/baten analyse (bedrijfseconomisch inzicht);
 • Het enthousiasmerend bijdragen aan een proactief HR beleid met oog voor zowel de beheerskant evenals de ontwikkel- en advieskant van het HR vak;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren en ondersteunen van het management bij de uitvoering van het HR beleid, zoals personeelsbeoordeling, verzuim, arbeidsvoorwaardenbeleid, beloning en ontwikkeling;
 • Je werkt nauw samen met de HR collega's van voornamelijk zowel het Europese hoofdkantoor als de Nederland organisatie.
Profile
 • HBO+/ academisch niveau (Personeelswetenschappen, Bedrijfskunde, HBO P&A + vervolgopleidingen);
 • Aantoonbare ervaring en succes in een HR functie in een resultaatgerichte, dynamische en bij voorkeur technische omgeving;
 • Kennis en inzicht van andere vakgebieden en processen, inzicht in organisatieontwikkeling en veranderingsprocessen;
 • Sparringpartner op MT niveau, stevige persoonlijkheid, proactief, analytisch en conceptueel;
 • Coach en inspirator;
 • Optimistisch, integer, energiek, enthousiasmerend;
 • Doel- en resultaatgericht, je steekt de handen uit de mouwen en je beschikt over tact en overtuigingskracht;
 • Je hebt organisatiebewustzijn, neemt verantwoordelijkheid en bent in staat om zelfstandig doch binnen teamverband te werken;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
 • Het is enerzijds een strategische functie waarin zaken als organisatieontwikkeling en veranderprocessen aan de orde komen. Anderzijds is het ook een functie die "midden in de operatie staat" en waar het operationele, dagelijkse HR werk deel van uit maakt. Een uitstekende functie voor een HR professional voor wie het een uitdaging is om in een dynamische omgeving te werken en die daar met veel energie en daadkracht, maar ook met de nodige tact, een bijdrage wil leveren. Wij zoeken een HR Business Partner die in de toekomst nog verder kan groeien als HR professional.
 • Tot slot, is op jou van toepassing: "Going the extra mile" is part of your mentality; and A "why not" instead "yes but" mentality.
We offer
 • Yokogawa biedt je de mogelijkheid om een persoonlijke invulling te geven aan het succes van een wereldbedrijf. Voor ambitieuze kandidaten zijn er, naast deze zelfstandige en verantwoordelijke functie, goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Yokogawa hecht veel belang aan de ontwikkeling van haar personeel en heeft dan ook een actief MD- en opleidingsbeleid.
 • Tegenover je inzet en prestaties staan een prima salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een unieke bedrijfscultuur.
 • Voorkeur voor kandidaten die fulltime willen/ kunnen werken. Een inzetbaarheid van 4 of 4,5 dag per week is zeker ook bespreekbaar.
 • De HR Business Partner is tot begin 2009 werkzaam vanuit de standplaats Apeldoorn (wordt Amersfoort).
 • Af en toe zal gereisd worden binnen Europa en naar Japan (wereldwijd hoofdkantoor).
Interested?
We'd like to receive your application and reference code by e-mail to Ms. E. Ruisbroek hrm@nl.yokogawa.com. For further information about this vacancy please contact Ms. E. Ruisbroek at +31 88 464 11 83.
An assessment can be part of the procedure.


On-line Application
Click the button below to apply on-line and upload your CV.
If you are unable to use this service please send your CV to hrm@nl.yokogawa.com

100 years ROTAAnniversary CENTUM

Yokogawa Marks 30th Anniversary of the CENTUM Production Control System