Yokogawa introduceert TDLS8000 tunable diode laser spectrometer

 

TDLS8000

TDLS8000

Amersfoort, The Netherlands - 30 april 2015 

Yokogawa heeft de TDLS8000 tunable diode laser spectrometer tunable diode laser spectrometer geïntroduceerd. De nieuwe meter staat garant voor snelle in-situ metingen van gasconcentraties in verbrandings- en verwarmingsprocessen in de olie-, petrochemische, energie-, staal- en andere industrieën. 

De TDLS8000 is de opvolger van de TDSL2000 laser gasanalyser. Ten opzichte van zijn voorganger biedt de nieuwe meter een verbeterde betrouwbaarheid en meer bedieningsgemak. Dat komt niet alleen de efficiency maar ook de veiligheid van procesomgevingen ten goede. Yokogawa verwacht dan ook een groter aandeel van de gasanalysermarkt te gaan veroveren. 

Energiebesparing, reductie van de CO2-emissie en verbetering van de veiligheid staan bij bedrijven volop in de belangstelling. Dat kan onder meer worden bewerkstelligd door de lucht/brandstofverhouding in verbrandingsprocessen te optimaliseren. Hiertoe zijn sensoren nodig die continu de concentraties O2 en CO+CH4 in de branders van ovens monitoren. Yokogawa’s TDLS200 laser gasanalyser wordt sinds 2008 met veel succes ingezet voor in-site meting van de concentratie nabij-infrarood absorberende gassen, zoals O2, CO, CO2, and NH3. Als opvolger van deze analyser biedt de nieuwe TDLS8000 meer bedieningsgemak. Daarmee kan de analyser ook eenvoudiger worden aangepast aan uiteenlopende toepassingen. 

Zeer betrouwbaar meten
De lasermodule van de TDSL8000 omvat een geheel nieuw ontwikkelde referentiecel met verbeterde absorptiebetrouwbaarheid van piekdetecties; een belangrijke stap in de absorptie-spectroscopie. Daarnaast is de ontvanger nu uitgevoerd met een automatische versterkingsfunctie die de detectiegevoeligheid afhankelijk van het meetobject automatisch optimaliseert. Door de signaal/ruisverhouding te verhogen, wordt met name de meetbetrouwbaarheid verbeterd bij kolenverbranding en andere processen met grote aantallen deeltjes. De meter is zodanig ontworpen dat deze voldoet aan de eisen voor SIL2-certificering (certificering in behandeling) volgens IEC en draagt daarmee belangrijk bij aan een veilige procesomgeving. 

Verbeterde bediening en onderhoudsefficiency
De TDLS8000 wordt geleverd met een 7,5-inch LCD touchscreen waar de grotere verscheidenheid aan gegevens op kan worden getoond. Het touchscreen vervangt de drukknoppen op voorgaande modellen en maakt de bediening daarmee intuïtiever. De lichtbronmodule omvat laserdiode die volledig is afgedicht en bestand is tegen beschadiging. Uit oogpunt van troubleshooting en vermindering van downtime heeft de module een opslagcapaciteit voor meetgegevens van 50 dagen. Deze kunnen overal ter wereld, bijvoorbeeld vanuit een repsonse-center van Yokogawa worden benaderd. 

Compacte afmetingen
Het nieuwe ontwerp van de TDLS8000 is 25% kleine en lichter dan het voorgaande model, waardoor deze op nog meer locaties kan worden geïnstalleerd. 

Verwacht wordt dat de TDLS8000 wordt gecertificeerd conform de explosieveilige standaarden van IECEx, ATEX (Europa), FM (VS), cFM (Canada) en TIIS (Japan). De meter is daarmee geschikt voor toepassing in gevaarlijke omgevingen waar het gebruik van een explosieveilige behuizing verplicht is. 

De TDLS8000 leent zich bij uitstek voor meting van O2-concentraties in branders voor verbeterde veiligheid en lifecycle management, meting van CO-concentraties tijdens verbrandingsprocessen, meting van vocht in koolwaterstoffen en corrosieve gassen en meting van ammoniaconcentraties voor lekdetectie tijdens DeNox-processen in de de olie- en gas-, petrochemische, chemische, energie-, staal- en keramische industrie. 


Top