Yokogawa brengt Plant Resource Manager (PRM) R3.20

Amersfoort, The Netherlands - 06 juli 2015 
 

Yokogawa heeft versie R3.20 aangekondigd van Plant Resource Manager. De software tool wordt ingezet voor het centrale beheer van grote hoeveelheden data afkomstig van plantmonitoring, besturingsapparaten en productieapparatuur. PRM3.20 is een upgrade van R3.12 en omvat een verbeterde beheerfunctie voor HART en ISA100 draadloze veldapparatuur. Met deze nieuwste PRM-versie wil Yokogawa een groter deel van de plant-onderhoudsmarkt veroveren. 

DeviceViewer for ISA100 field wireless device

DeviceViewer for ISA100 field wireless device

Ontwikkelachtergrond
Om hun onderhoud steeds efficiënter te maken, zoeken producenten voortdurend naar softwaretools, zoals PRM, waarmee grote hoeveelheden onderhouds-, monitoring-, besturings- en productiedata kunnen worden beheerd. Deze data worden door onderhoudsteams gebruikt om de downtime te minimaliseren en de veiligheid te verbeteren. Naast goed onderhouden apparatuur is het ook van belang dat actuele informatie over de status van apparatuur beschikbaar is en dat uitgevoerd onderhoudswerk wordt geregistreerd. Tegen deze achtergrond ontwikkelde Yokogawa nieuwe functies voor PRM waarmee het verzamelen van informatie van veldapparatuur wordt ondersteund en onderhoud en activiteiten kunnen worden geoptimaliseerd. 

Snelle toegang tot statusinformatie HART-apparatuur
Met behulp van CENTUM VP R6.01’s N-IO (Network-IO) veldinput/output-unit kan PRM nu nagenoeg real-time startup-, stop-, fout- en andere statusinformatie verzamelen van Yokogawa HART7-compliant apparaten. Voor HART5, 6 en 7 compliant apparaten van andere fabrikanten verzamelt PRM de informatie met een interval van 1 minuut. PRM3.12 ondersteunde intervallen van 10 tot 60 minuten voor het verzamelen van data. 

Verschillende beheerfuncties voor draadloze veldapparatuur
De nieuwe PRM-versie biedt verbeterde beheerfuncties voor ISA100 draadloze apparatuur. Diagnostische informatie kan op het scherm en realtime worden bekeken; zowel op het PRM-scherm als op de operation- en monitoringschermen van het CENTUM-systeem. De nieuwe PRM-versie werkt ook met de console die centraal de draadloze veldapparatuur beheerd. Wanneer de console wordt benaderd, kan PRM het consolescherm oproepen, zodat operators de status van het gehele draadloze netwerk en van de inviduele apparaten kunnen monitoren. 

Overeenkomstig nieuwste FDT-standaard DFT2.0
FDT2.0 is de meest recente versie van de field device tool (FDT) communicatie-interface die de veldapparatuur en het besturingssysteem met elkaar verbindt. Door de verbeterde responstijden en prestaties wordt FDT2.0 inmiddels grootschalig toegepast. Aangezien de nieuwe PRM-versie compatibel is met FDT2.0, is het nu eenvoudiger om FDT-compliant apparaten te monitoren en in te stellen. 

Plant Resource Manager (PRM)
Plant Resource Manager (PRM) is een softwarepakket voor het centraal beheren van informatie van veldapparatuur. Met het pakket kunnen gebruikers niet alleen de status van hun apparatuur volgen maar ook online diagnoses uitvoeren via een netwerk. PRM beheert daarnaast een centrale database voor afzonderlijke veldapparatuur en onderhoudsinformatie over apparatuur. Deze informatie is beschikbaar voor onderhoudsmedewerkers en draagt zo bij aan verbetering van de onderhoudsefficiency. 

Met de nieuwe PRM-release richt Yokogawa zich op het onderhoud van veldapparatuur in de procesindustrie, zoals olie-, gas-, petrochemische, chemische, energie-, staal-, papier- en water- en afvalwaterindustrie. 

Gerelateerde producten & oplossingen

  • Plant Resource Manager (PRM)

    PRM draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van onderhoudsplannen en het optimaliseren van de onderhoudskosten gedurende de gehele levenscyclus van de installatie.

    Meer

Top