SIL2-gecertificeerd draadloos gasdetectiesysteem van Yokogawa en GasSecure voor LNG-faciliteiten

Amersfoort, The Netherlands - 11 augustus 2015 

Yokogawa en GasSecure AS, een dochteronderneming van Dräger, hebben het eerste SIL2-gecertificeerde draadloze gasdetectiesysteem ter wereld geleverd. Het systeem zal worden toegepast op een LNG-installatie in Noord-Europa. 

Systeemoverzicht
Het draadloze gasdetectiesysteem is gebaseerd op de GS01 draadloze gasdetectoren van GasSecure voor het meten van concentraties koolwaterstofgas. De GS01 is met het ISA 100 draadloze communicatieprotocol verbonden met een Yokogawa YFGW510 access point en zendt gegevens naar een hostsysteem via een YFGW410 draadloos beheersysteem. De GS01 maakt gebruik van een infrarood-sensor met laag vermogen en is daardoor zeer energie-efficiënt. Tegelijkertijd is de reactietijd zeer kort. Door de korte reactietijd te combineren met de dubbel redundante communicatie van Yokogawa’s draadloze veldapparatuur kunnen snelle en uiterst betrouwbare monitoringoplossingen worden gerealiseerd. 

Inspelend op de veiligheidseisen van klanten heeft GasSecure de GS01 uitgebreid en werd deze SIL2 gecertificeerd. Tegelijkertijd heeft Yokogawa de YFGW410 aangepast, zodat deze nu de PROFIsafe veiligheid-communicatiestandaard ondersteunt. 

In de olie & gas-, chemische en andere industrieën is veiligheid van uitermate groot belang. Draadloze veldsystemen bieden daarbij als voordeel dat zij kunnen worden ingezet op locaties die moeilijk te bekabelen zijn. Bovendien zijn de bekabelingkosten van draadloze systemen aanzienlijk lager dan een bedraad alternatief. De draadloze oplossingen zijn ideaal voor het verzamelen van informatie over stromingssnelheid, druk en temperatuur. Met de introductie van SIL2-gecertificeerde draadloze gasdetectiesystemen wil Yokogawa actief de ontwikkeling van draadloze veldapparatuur en -systemen bevorderen en haar activiteiten op dit terrein uitbreiden. 

Over Yokogawa
Yokogawa’s wereldwijde netwerk van 88 bedrijven omspant 56 landen. Sinds de oprichting in 1915 is het bedrijf, dat een omzet heeft van 3,5 miljard US$, actief met hoogwaardige research en innovatie. De kernactiviteiten van Yokogawa omvatten industriële automatisering en besturing, test- en meetapparatuur, informatiesystemen en industriële dienstverlening. De industriële automatiseringsdivisie speelt een vitale rol voor een groot aantal industrieën, waaronder de olie-, chemie-, LNG-, energie- staal-, papier-, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Meer informatie over Yokogawa is te vinden op de website www.yokogawa.com. 

Over GasSecure
Gassecure is een onderdeel van Dräger en ontwikkelt en verkoopt ’s werelds eerste geheel draadloze optische gasdetector voor (zware) industriële toepassingen. De detector is gebaseerd op de innovatieve, ultralaag-vermogen MEMS optische technologie. Met de detector werd een nieuw niveau van betrouwbaarheid en flexibiliteit voor detectie van gaslekkages geïntroduceerd. De volledig draadloze detectoren verhogen de veiligheid en verlagen de kosten aanmerkelijk. Toepassingsgebieden zijn onder meer de olie- en gas-, petrochemische, maritieme en andere procesindustrieën. Voor meer informatie zie www.gassecure.com 

Over Dräger
Dräger is een vooraanstaande speler op de markt voor medische en veiligheidstechnologie. De producten van het bedrijf beschermen, ondersteunen en redden levens. Dräger werd opgericht in 1889 en bereikte in 2014 een omzet van 2,43 miljard euro. Momenteel is de Dräger Groep aanwezig in meer dan 190 landen en heeft over de hele wereld ongeveer 13.500 personen in dienst. Voor meer informatie zie www.draeger.com. 

Gerelateerde producten & oplossingen

  • Field Wireless

    The flexibility of wireless solutions enables less investment in infrastructure while providing greater insights into plant operations.

    Meer

Top