Een preview van onze nieuwe collab ‘JOIN’

Amersfoort, Netherlands – sep. 4, 2019
 

 

JOIN: de gezamenlijke IIoT innovatie van Yokogawa & Perfact Group

Overal leest u over de opkomst van Internet of Things (IoT): een snelgroeiend netwerk van apparaten die draadloos met elkaar verbinding maken, communiceren en gegevens uitwisselen. Deze transformatie speelt zich ook af in de wereld van de industriële automatisering, dit heet 'the Industrial Internet of Things (IIoT)'. Het IIoT maakt de cirkel rond voor vele bedrijfsprocessen. In samenwerking met Perfact tilt Yokogawa IIoT naar een hoger plan met een geheel innovatief platform. “Wij geloven in de kracht van samenwerking. Wanneer we optimaal gebruikmaken van elkaars competenties maakt dat niet alleen onszelf, maar uiteindelijk ook onze klanten en omgeving beter”, zegt Maurice Jilderda, Business Development Manager IIoT 4.0 bij Perfact Group. We zijn daarom bijzonder enthousiast over de samenwerking tussen Yokogawa en Perfact Group op het gebied van Industry 4.0. Perfact Group biedt voornamelijk technologie bedrijven, zoals Yokogawa, de kans om mee te doen in het nieuwe ECO-systeem, vandaar de naam JOIN. Deze naam staat voor het samenwerkingsconcept die diepgaande kennis van (werk)processen, de laatste technologieën en menselijke factoren combineert en zo voor onze klanten ‘smart factories’ realiseert”.

Samen brengen wij een totale IIoT oplossing in de markt die een antwoord geeft van sensor tot actie. We bieden een bibliotheek aan met verschillende kant en klare algoritmes en klanten kunnen ook eigen business kennis of algoritmes invoegen. Het maakt mogelijk eenvoudig voorspellende modellen aan te maken voor assets of proces en real time te monitoren. Met dit schaalbaar platform kunnen meerdere data types en sensoren aangesloten worden. Groeien naar vele duizenden apparaten is geen probleem. Dit realiseren we met een aantal tech partners en onder de vlag van JOIN Connect-Predict-Accelerate. De drie kernwoorden die onze oplossing het beste omschrijven:

  • Connect: verschillende databronnen en sensoren kunnen verbinding met elkaar maken om zodoende data te verzamelen op afstand.
  • Predict: op basis van verzamelde data kan er worden voorspeld wanneer een nieuw probleem zich zal voordoen of detecteren dat er iets aan de hand is.
  • Accelerate: de connectivity van IIoT schaalbaar is gezien er gebruik wordt gemaakt van zg. templates voor sensors, algoritmes binnen een schaalbaar en low code platform.

Top