Yokogawa voegt ZR802S Explosieveilige Converter toe aan OpreX Analyzers Lineup

Zaventem, België – 19 januari, 2023

Yokogawa Electric Corporation (TOKYO: 6841) maakt bekend dat het de explosieveilige convertor ZR802S heeft ontwikkeld en op 12 december 2022 in alle markten te koop aanbiedt als onderdeel van zijn OpreX Analyzers-assortiment. De ZR802S converter ondersteunt de IECEx, FM, ATEX, CSA, China Ex, Korea Ex, India Ex en Taiwan Ex explosieveilige normen. Hij is bedoeld voor gebruik met de ZR22S explosieveilige zirkonium zuurstofdetector, een bestaand Yokogawa product met een zeer duurzame zirkoniumsensor die zeer stofbestendig is en gemakkelijk te installeren en te vervangen. Samen vormen de ZR802S omzetter en de ZR22S detector een compleet zuurstofanalysesysteem.

De nieuwe ZR802S converter en de ZR22S detector (vooraan)
De nieuwe ZR802S converter en de ZR22S detector (vooraan)
Zoom

Ontwikkelingsachtergrond

Fabrieksexploitanten moeten de operationele efficiëntie verhogen door de uptime te verbeteren en arbeidsbesparende maatregelen in te voeren, en willen dus de kans op instrumentstoringen verminderen die kunnen leiden tot fabrieksonderbrekingen of een verslechtering van de productkwaliteit, en de noodzaak wegnemen om instrumenten ter plaatse te inspecteren.
Daarom heeft Yokogawa met zijn zirconiumzuurstofconcentratie-analysatoren getracht bewaking op afstand en andere mogelijkheden te introduceren die de tijd en moeite die nodig zijn voor onderhoudswerkzaamheden verminderen en de uptime verhogen. De ZR802S converter beschikt over een self-assessment functie die vroegtijdige detectie van verslechtering in een zirconium zuurstofdetector mogelijk maakt, een datalogging functie die essentiële onderhoudsinformatie vastlegt, en ondersteuning voor een aantal belangrijke communicatieprotocollen. Verwacht wordt dat deze innovaties zullen bijdragen tot een aanzienlijke verlaging van de OPEX.

Kenmerken

  1. Automatische transmissie van de sensorweerstandswaarde met regelmatige tussenpozen, waardoor het tijdschema voor vervanging kan worden bepaald zonder inspectie ter plaatse.
    Tot nu toe werd de beoordeling van de slijtage van sensoren door het controleren van de sensorweerstandswaarde gewoonlijk uitgevoerd wanneer het onderhoudspersoneel ter plaatse was om kalibraties uit te voeren. Aangezien dit werk gewoonlijk volgens een schema wordt uitgevoerd met tussenpozen van een maand of meer, was het niet altijd mogelijk om problemen tijdig op te sporen, wat leidde tot plotselinge sensorstoringen en verminderde bedrijfstijd. Met zijn zelfbeoordelingsfunctie kan de ZR802S omzetter regelmatig de weerstandswaarde van de sensor in de ZR22S-detector meten en deze gegevens via een bekabelde verbinding naar het besturingssysteem van de installatie sturen. Zodra een operator een melding krijgt van een hogere weerstandswaarde, wat een indicatie is van slijtage in de sensor, kan het onderhoudspersoneel onmiddellijk actie ondernemen om het probleem te corrigeren en een storing in het instrument te voorkomen, waardoor de uptime van de fabriek behouden blijft.
     
  2. Datalogfunctie die helpt de onderhoudstijd en de uitvaltijd bij storingen te beperken
    De ZR802S converter kan onder meer tot 40 dagen metingen, de geschiedenis van het in- en uitschakelen van het alarm en trendgrafieken van de sensorweerstand registreren. Naast de mogelijkheid om logs direct op het LCD-scherm weer te geven, is het ook mogelijk om de gegevens via een SD-kaart te exporteren. In geval van een storing kan het systeem bepalen of deze te wijten is aan het analysesysteem of aan het gedistribueerde besturingssysteem (DCS) door te kijken naar verschillen met de gegevens van het hostapparaat. Dit helpt de onderhoudstijd en de uitvaltijd die nodig is om een oplossing te vinden, te beperken.
     
  3. De eerste communicatieprotocolondersteuning in de industrie, die voldoet aan een reeks behoeften en cloudgebaseerd beheer mogelijk maakt
    De ZR802S converter is het enige product op de markt voor zirconiumzuurstofanalysatoren dat alle drie de volgende communicatieprotocollen ondersteunt: HART7 voor analoge uitgang, en Modbus TCP en Modbus RTU voor digitale communicatie. Het voldoet ook aan de NAMUR NE43-richtlijn voor het afgeven van signalen om een sensorfout aan te geven en de NAMUR NE107-richtlijn voor zelfbeoordelingsfuncties van het instrument ter plaatse. Met behulp van de communicatiefuncties van de ZR802S converter is ook beheer in de cloud mogelijk, en dit verhoogt niet alleen het gemak wat betreft gegevensanalyse en andere dergelijke activiteiten, maar het maakt ook bediening met een minimum aan personeel mogelijk, waardoor het geschikt is voor een reeks toepassingen door klanten in uiteenlopende industrieën.
     
  4. Ondersteuning van meerdere talen en operationele ondersteuning
    Naast Japans en Engels kan het LCD-scherm ook worden ingesteld om informatie weer te geven in het Frans, Duits, Chinees en Portugees. Russisch zal in de nabije toekomst worden toegevoegd. Bovendien kan nu op het LCD-scherm informatie worden weergegeven over de stappen die moeten worden genomen in reactie op specifieke alarmen, zodat zelfs minder deskundig en ervaren personeel het noodzakelijke onderhoud kan uitvoeren.

Belangrijkste doelmarkten

Olieraffinage, petrochemie, chemicaliën, elektriciteit, staal

Voornaamste toepassingen

  • Verbrandingsbeheer voor verwarmingsovens en decompositieovens op het gebied van olieraffinage, petrochemie en chemie.
  • Verbrandingsbeheer voor verschillende soorten ovens, zoals die voor de staalproductie en afvalverbranding.
  • Verbrandingscontrole voor ketels in elektriciteitscentrales

Over OpreX

OpreX is de uitgebreide merknaam voor Yokogawa's industriële automatisering (IA) en besturingsactiviteiten. De naam OpreX staat voor uitmuntendheid in de technologieën en oplossingen die Yokogawa cultiveert door samen met zijn klanten waarde te creëren, en omvat het hele gamma van Yokogawa's IA-producten, -diensten en -oplossingen. Dit merk omvat de volgende vijf categorieën: OpreX Transformation, OpreX Control, OpreX Measurement, OpreX Execution en OpreX Lifecycle. Een van de productgroepen die deel uitmaken van de OpreX Control categorie is de OpreX Control and Safety System familie, die de CENTUM VP DCS omvat. Met zijn verschillende OpreX Control-oplossingen is Yokogawa in staat om voor zijn klanten snel veranderingen door te voeren die leiden tot een transformatie op het gebied van bijvoorbeeld management en bedrijfsvoering, en levert het zeer betrouwbare besturingstechnologie die zorgt voor een hoge efficiëntie, hoge kwaliteit en een veilige en stabiele werking van de fabriek.
Met het merk OpreX zal Yokogawa geïntegreerde oplossingen leveren die in specifieke behoeften voorzien en haar klanten ondersteunen bij hun inspanningen om hun bedrijf te transformeren en te laten groeien.
 

Over Yokogawa

Yokogawa levert geavanceerde oplossingen op het gebied van meten, regelen en informatie aan klanten in een groot aantal sectoren, waaronder energie, chemie, materialen, farmaceutica en levensmiddelen. Yokogawa pakt vraagstukken van klanten aan met betrekking tot de optimalisatie van productie, activa en de toeleveringsketen met de effectieve toepassing van digitale technologieën, waardoor de overgang naar autonome activiteiten mogelijk wordt. Yokogawa, dat in 1915 in Tokio werd opgericht, blijft werken aan een duurzame samenleving via meer dan 17.000 werknemers in een wereldwijd netwerk van 122 bedrijven in 61 landen. Voor meer informatie, bezoek www.yokogawa.com

De namen van bedrijven, organisaties, producten, diensten en logo's hierin zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Yokogawa Electric Corporation of hun respectieve houders.

Gerelateerde producten & oplossingen

  • Explosion proof Zirconia Oxygen Analyzer, Converter ZR802S, ZR22S

    Oxygen Analyzer ZR802S, and ZR22S are most suitable for monitoring combustion and controlling the low-oxygen combustion of various industrial furnaces in explosive atmosphere at petroleum refinery, petrochemical plant, and natural gas plant.
    Contributes to OPEX reduction in safe operation and maintenance work.

    Meer

Top