Digitale transformatie

Op weg naar autonome operaties en operationele excellence

Meer dan ooit bieden marktkrachten en nieuwe technologieën ongekende mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Het benutten van deze kansen hangt af van uw vermogen om uw activiteiten te transformeren en de mensen, processen en technologische aspecten van uw bedrijf op elkaar af te stemmen.

Door een decennialang gecultiveerd inzicht in de activiteiten, automatisering en operationele technologieën van onze klanten te combineren met de nieuwste digitale technologieën, ondersteunt Yokogawa uw digitale transformatie op weg naar duurzame, slimme en autonome bedrijfsvoering.

Digitale transformatie en Smart Manufacturing

Hoewel digitale transformatie voor verschillende mensen verschillende dingen betekent, is het een mantra geworden voor bedrijven die relevantie willen verdienen en zich willen vestigen als leiders in de digitale economie. Digitale transformatie (DX) is het nieuwe gebruik van digitale technologie om de bedrijfsstrategie te versnellen. Het gaat om de toepassing van digitale technologieën om mensen mondiger te maken, processen te optimaliseren en systemen van de organisatie te automatiseren om een stapsgewijze verandering in de bedrijfsprestaties te bereiken.

Digital Transformation in Production and ManufacturingDigitale transformatie toegepast op productie en fabricage is wat Yokogawa noemt: Smart Manufacturing (Ref.: Smart Manufacturing whitepaper).

Terwijl DX vaak wordt gezien als een programma met geprioriteerde digitale initiatieven rond bedrijfsprocessen in plaats van op zichzelf staande oplossingen, gaat smart manufacturing over het toepassen van digitale faciliterende technologieën voor de productie en fabricage om zelflerende, zelfaanpassende, autonome operaties mogelijk te maken.

Van industriële automatisering naar industriële autonomie (IA2IA)

From Industrial Automation to Industrial AutonomyYokogawa gelooft dat voor veel eindgebruikers, om hun smart manufacturing doelen te bereiken, autonome operaties de bestemming zijn.

Autonome operaties kunnen worden gedefinieerd als bedrijfsmiddelen en operaties met een menselijk leer- en aanpassingsvermogen. Ze reageren zonder interactie van de operator op situaties die niet voorgeprogrammeerd of voorzien waren in het ontwerp en verzekeren alle veiligheidskritische functies binnen een veilig afgebakend domein.

IA2IA is wat Yokogawa ziet als de overgang van industriële automatisering naar industriële autonomie. Samen met haar klanten werkt Yokogawa aan het versnellen van deze overgang door waarde te bieden aan klanten in de vorm van op industriële autonomie gebaseerde zakelijke mogelijkheden en het creëren van bedrijfsmodellen.

Smart Manufacturing oplossingen

Yokogawa biedt end-to-end oplossingen op de weg naar industriële autonomie en operationele uitmuntendheid. Wij bestrijken de gehele waardeketen van de toeleveringsketen, de inkoop van grondstoffen tot de levering van producten, evenals de asset lifecycle van faciliteiten en processen, van planning, ontwerp, constructie, inbedrijfstelling en opstart tot productie/fabricage en onderhoud. Onze oplossingen voor Smart Manufacturing bestrijken de volgende gebieden

•    Operationeel beheer
•    Productie-optimalisatie
•   Beheer van de toeleveringsketen
•    Beheer van fabrieksactiva
•    SDG's, energiebeheer en -optimalisatie

In de productiesector zijn de belangrijkste potentiële voordelen van digitale transformatie een hogere winstgevendheid, lagere kosten en een hogere productiviteit. Volgens onderzoek uitgevoerd door McKinsey & Co. zijn de geschatte effecten als volgt:

Sized Applications Annually Low Estimate
($ Billion)
Annually High Estimate
($ Billion)
Potential Value Gain
Operations Optimization 633 1766 5-12% cost reduction
Predictive Maintenance 240 627 10-40% cost savings
Health and Safety 65 226 10-25% savings
Human Productivity 69 160 10% productivity improvement
3-5% productivity gain

Potentiële economische impact per jaar in 2025 (referentie: McKinsey & Co.)


Samenwerken met Yokogawa

Elk bedrijf is uniek in hoe het zijn bedrijfsstrategie operationaliseert. Zo ook de gewenste benadering van digitale transformatie, Smart Manufacturing en industriële autonomie.

Yokogawa helpt organisaties hun zakelijke doelen te bereiken door co-innovatie. Het geeft onze betrokkenheid weer om waarde te creëren met lange termijn partnerships met klanten om oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan zakelijke en duurzame ontwikkelingsdoelen. Yokogawa heeft ruime ervaring in operations, proces, en technologie consulting en services:

 • Wij begrijpen dat elk bedrijf uniek is in de manier waarop het zijn bedrijfsstrategie operationaliseert
 • Ons opdrachtmodel begint met het begrijpen van uw doelstellingen, het identificeren van uitdagingen, het kwantificeren van de financiële impact en het inschatten van complexiteit
 • Wij bieden een design-gedreven aanpak om de huidige en gewenste bedrijfsprocessen, menselijke factoren en faciliterende technologieën volledig te begrijpen.
 • Quick wins worden ontwikkeld om de implementatie en adoptie te versnellen met behulp van een door experts samengestelde reeks technologieën, waaronder cloud, kunstmatige intelligentie, draadloze sensoren, robotica en IT/OT-integratie.
 • Gedurende het proces blijven we ontwikkelen en afstemmen om waarde te leveren via digitalisering.

Digital Transformation Engagement Model of Yokogawa

Door gebruik te maken van onze decennialange ervaring in procesproductie plus onze digitale kennis, kan Yokogawa uw partner zijn bij het uitstippelen van een digitaliseringsroadmap waarin mensen, processen, technologie, activa en data weloverwogen worden meegenomen.

 

Meer informatie

Digitale transformatie in bedrijf en productie

Digitale transformatie versneld door co-innovatie

CATALYST 
Links naar externe websites
    ►Digitale transformatie is aan de gang
    ►De vierde industriële revolutie zal gedigitaliseerd zijn
    ►IIoT: aanstichter van teamwork

 • Smart Manufacturing

  Digitale transformatie toepassen op productie en fabricage zal helpen de Smart Manufacturing doelstellingen te realiseren.

  Meer
 • Digital Twin

  Door diepgaande analysetechnologie en -strategie heeft u de sleutel in handen voor een effectieve besluitvorming om de winstgevendheid te maximaliseren.

  Meer
 • Industriële IoT

  Door Big Data, cloud, IIoT, Industry 4.0 en AI is er een digitale transformatie aan de gang, die elk facet van de bedrijfsvoering verandert.

  Meer

Middelen

Videos

Overzicht:

Digital transformation is the novel use of digital technology to accelerate your company's business strategy.

Overzicht:

Bekijk de recording van het meest bekeken FHI #PPA2021 webinar! Tijdens dit online event presenteerde Niels Huttenhuis van Yokogawa praktijkcases rond de topics: robots, predictive maintenance (IIoT) en asset management – die onze klanten al in gebruik hebben en de basis vormen voor industriële autonomie.

Nieuws

Op zoek naar meer informatie over onze mensen, technologie en oplossingen?

Contact

Top