Yokogawa Industry Blog

Smart Manufacturing: grenzen vervagen – de vereisten blijven

Voor bedrijven in de procesindustrie biedt de overgang naar een open architectuur via edge-systemen de mogelijkheid om productie- en operationele processen te optimaliseren. Maar het is ook een kans om de waarde van bestaande systemen en gegevens te ontsluiten en te vergroten. Een industriële cloudarchitectuur weerspiegelt het samenspel van bestaande en toekomstige systemen door fabrieks- en operationele processen af te stemmen op waardeketens. In tegenstelling tot de traditionele aanpak, vertrekt de DX-architectuur van de marktbehoeften en de ervaring van de klant. Het strekt zich uit van toepassingen en operationele processen tot hardware en gegevens.
Lees hier ons blogartikel “Smart Manufacturing: grenzen vervagen – de vereisten blijven”

Read More

Symbiotische autonomie in de procesindustrie

Alleen als we de weg van industriële automatisering naar industriële autonomie inslaan en volgen, hebben we de kans om daadwerkelijk dichter bij dit doel te komen. Volg ons op onze blog met meer onderwerpen over digitale transformatie in de #procesindustrie.

Read More

Wordt een procesinstallatie volledig autonoom?

#BLOG De mensen in het oude Griekenland vereerden de godin Automatia (“degene die uit zichzelf komt”). Bovendien stichtten de Grieken in die tijd stadstaten (polis) met als kenmerk “autonomia”, om als een onafhankelijke eenheid te leven. Vandaag, op de reis van industriële #automatisering naar #industriëleautonomie, maken we gebruik van een begrip dat de mensen al in de oudheid hadden. De vraag blijft echter: zal de #proces #fabriek van vandaag zich ontwikkelen tot een autonome polis? #industriëleautomatisering #digitaletransformatie

Read More

Autonomie door doorzettingsvermogen

BLOG Kunstmatige intelligentie, machinaal leren, informatievergaring of zelfs datamining zijn allemaal modewoorden die in verband worden gebracht met autonome systemen in de procesindustrie. Zijn autonome systemen de toekomst van de procesindustrie en daarmee praktisch de volgende stap na automatisering? In mijn vorig bericht schreef ik dat ik net in deze omstandigheden het begin zie van een verandering in de automatisering in de richting van industriële autonome systemen. Maar wat maakt ons zo zeker dat deze transformatie ook werkelijk zal plaatsvinden?

Read More

Een digitale transformatie uitvoeren in de procesindustrie

#BLOG Over digitale transformatie, de zogenaamde #Industry 4.0, wordt nu al tien jaar gesproken. Wat destijds begon als een toekomstproject voor alomvattende digitalisering, voltrekt zich nu als een transformatie in de hele samenleving en vestigt zich ook in de industrie. Vooral de afgelopen twaalf maanden hebben weer een enorme duw in die richting gegeven. Zo heeft de pandemie de digitale communicatiestrategie van bedrijven wereldwijd met gemiddeld zes jaar versneld. Digitale transformatie biedt in alle sectoren van het bedrijfsleven kansen om zich aan te passen en te evolueren in de wereld van snel veranderende markten en #technologieën. De voortdurende ontwikkeling van digitale technologieën opent nieuwe mogelijkheden in onderzoek en ontwikkeling, maar ook op het gebied van #engineering, marketing, verkoop en #diensten, helemaal tot #logistiek en waardeketens.

Read More

De fascinatie voor Sumo

Alleen al op de Yokogawa-stand op een WOTS event wisselen gemiddeld tweeduizend van deze kleine, zachte giveaways van eigenaar. Onze

Read More