ATEX/IECEx Zone 1 gecertificeerde robots: Waarom?

ATEX/IECEx Zone 1 gecertificeerde robots: Waarom?

November 5, 2020

Veiligheid voorop: ATEX/IECEx Zone 1 gecertificeerde robots

De olie- en gasindustrie met zijn potentieel gevaarlijke omgevingen moet rekening houden met strenge regels en voorschriften waaraan zij zich moeten houden. Om onverwachte incidenten voor te zijn, moet er frequent en grondig worden gesurveilleerd. Deze surveillance nemen kostbare tijd van operators en management in beslag. Het uitvoeren van dagelijkse surveillancerondes is zowel verplicht als noodzakelijk, maar zijn ze inspirerend of motiverend? Is rijden door een plant in een barre omgeving enthousiasmerend? Verre van.  Surveillance is niet anders dan elke andere monotone taak, het is vervelend. Dit kan leiden tot een gebrek aan belangstelling of aandacht bij de operators.

Het resultaat? Misschien besluiten goede werknemers om het bedrijf te verlaten. Uitstroom van talent is een probleem voor bedrijven, vooral als deze medewerkers met hoog potentieel onverwacht opstappen en het bedrijf achterlaten met een tekort aan capabel personeel. Personeelsverloop leidt tot kosten en opleidingstijd.  Wist u dat het zes maanden duurt om een nieuwe werknemer op te leiden om volledig functioneel te worden? ATEX/IECEx Zone 1 gecertificeerde robots monotone taken laten uitvoeren zou een oplossing kunnen zijn voor deze uitdaging.

Gebruik uw tijd effectiever met robotica

Robotica is de weg vooruit bij het verbeteren van de efficiëntie. ATEX/IECEx Zone 1 gecertificeerde robots  worden de nieuwe benchmark voor het inspecteren en onderzoeken van potentieel explosieve installaties. Ze zijn uitgerust met een reeks sensoren en camera’s die gebruik maken van een draadloos 4G-netwerk om te communiceren met een operator in een veilige control room. Robots kunnen manoeuvreren in krappe ruimtes, meters uitlezen, gegevens verzamelen en terugkeren naar hun docking station. Ze kunnen dezelfde route dagelijks zonder problemen surveilleren, en storen zich niet aan het gebrek aan variatie in taken. De operator kan de installatie inspecteren door de lens van een robot, waardoor de tijd wordt verkort en de veiligheid wordt verbeterd.

Betere statistieken met ATEX/IECEx Zone 1 gecertificeerde robots

Wat als je dezelfde route op gelijke tijdstippen zou kunnen inspecteren, vanuit precies hetzelfde gezichtspunt? Dat biedt veel mogelijkheden:  je kunt de waarnemingen vergelijken en trends en ontwikkelingen volgen.  Consistente informatie is de basis van vergelijking en statistieken, statistieken leiden tot weloverwogen beslissingen om de ontwikkeling en efficiëntie te verbeteren.

Hoe zorgt u ervoor dat de bewaking en inspecties identiek zijn? Programmeer een ATEX/IECEx Zone 1 gecertificeerde robot om autonome routes uit te voeren met vooraf gedefinieerde taken. Hierdoor  kan de operator zich  volledig concentreren op de bevindingen.

Verhoog de ontwikkeling van personeel door kennis

Heb je je ooit afgevraagd of je werknemers tevreden zijn met hun werk? Hoe herken je de signalen van een ontevreden medewerker? En hoe kan voorkom je vroegtijdig vertrek? Het verminderen van monotone taken kan een oplossingzijn voor deze uitdaging. Het bieden van uitdagingen en training aan operators zal hun loyaliteit garanderen. En wat is er beter dan kennis over de laatste technologie?  Door operators aan te laten aansluiten bij de robotica evolutie verhoogd  niet alleen het kennisniveau in de organisatie, maar wordt ook zeker hun enthousiasme en betrokkenheid vergroot. Werknemers laten doorgroeien en ontwikkelen is de beste manier om waardering te uiten.

Als je een belangrijke speler wilt zijn in de olie- en gasindustrie, kun je robotica niet negeren. Het belang neemt toe en er is geen ontkomen aan de ontwikkeling. Als het gaat om de veiligheid van uw operators, is het implementeren van ATEX/IECEx Zone 1 gecertificeerde robots  cruciaal. Denk aan uw operators en hun families.  Hoe verbeter en bescherm je het leven van operators? Zijn autonome inspecties een deel van de reis naar een autonomeindustrie?


No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.