Auteurs

Nick+Cross

Nick Cross

Hans Hennekam

Hans Hennekam

Picture Marcel Kelder

Marcel Kelder

Artikelen

Claudy de Groote

Claudy de Groote

Ton Beems

Ton Beems

Marko Markovic

Marko Markovic

iI

Iwan de Waard

Artikelen

Kim van Es

Kim van Es

Artikelen

Elbert van der Bijl

Elbert van der Bijl

Niels Huttenhuis

Niels Huttenhuis

Bart van Haagen

Bart van Haagen

Astrid Muijs

Astrid Muijs

Artikelen

Joris van den Burg

Joris van den Burg

Ton Beems

Ton Beems

Nick Cross

Nick+Cross

Als marketingprofessional met ruim vijftien jaar ervaring op het gebied van digitale, marketing- en verkoopomgevingen ben ik in 2015 bij Yokogawa begonnen om het marketingteam bij Yokogawa Marex aan te vullen met mijn kennis en ervaring. Yokogawa Marex ontwikkelt specialistische softwareoplossingen voor het ontwikkelen, promoten en ondersteunen van software- en IT-oplossingen voor procesinformatiebeheer op productielocaties zoals olieraffinaderijen en chemische/petrochemische installaties over de hele wereld.

Momenteel ben ik verantwoordelijk voor het beter op de kaart zetten van Exaquantum – de historian-oplossing van Yokogawa voor installaties. Daarbij breng ik een grondige kennis van en diep inzicht in de marktomgeving mee, waarbij hoofdzakelijk de nadruk ligt op effectieve communicatie met de klant. Door data te verwerven vanuit alle facetten van een proces en die omzetten in bruikbare, hoogwaardige en breed gedistribueerde informatie, kunnen organisaties veilige, betrouwbare en optimaal functionerende installaties realiseren.

Buiten het werk verken ik met mijn gezin de stranden van het eiland waar ik woon. Sport, bijvoorbeeld voetballen, fietsen en hardlopen, is ook iets wat ik graag doe.

Hans Hennekam

Hans Hennekam

Dit jaar mag ik al weer 33 jaar internationale ervaring tellen op het gebied van procesbeheersing in verschillende functies bij diverse bedrijven. Met een opleidingsachtergrond die techniek, bedrijfskunde, financieel management en recht combineert, probeer ik zaken zoveel mogelijk vanuit een ondernemersperspectief te benaderen en kunnen de nieuwste technologieën mee worden genomen.

Daarnaast zorgen leergierigheid en een grote interesse in probleemoplossing bij klanten voor een voortdurende behoefte aan uitdaging om in gezamenlijk overleg tot een passende oplossing te komen.

Marcel Kelder

Picture Marcel Kelder

Met mijn dertig jaar ervaring bij Yokogawa ben ik betrokken geweest bij vrijwel elk aspect van de automatisering van installaties. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor Advanced Solutions. Dat zijn oplossingen en services die op het procesbeheersingssysteem worden uitgevoerd. Ik sta in contact met veel van onze Europese klanten over digitale transformatie, IIoT en een brug slaan tussen IT & OT. Dat zijn thema’s die onze sector er in belangrijke mate toe zetten om de concurrentie voor te blijven en ons milieu veilig en schoon te houden.

Met mijn blogs vertel ik over mijn reis waarbij ik successen en valkuilen uit de praktijk met u deel. Want alle ervaringen zijn waardevolle leermomenten, die je vooruithelpen.

Alle artikelen van deze auteur

Claudy de Groote

Claudy de Groote

In mijn rol als product manager en business development manager is het mijn passie om samen met klanten te werken om de optimale balans te vinden tussen veiligheid, beschikbaarheid en onderhoudbaarheid. Met meer dan 20 jaar ervaring in alle aspecten van automatiseringsprojecten heb ik mijzelf ontwikkeld tot een specialist op het gebied van procesveiligheid.

Ik heb speciale affiniteit met applicaties als HIPPS, nucleaire veiligheid en alles wat een bovengemiddeld veiligheidsniveau vereist. Daarnaast houd ik van uitdagingen die een meervoud aan disciplines vereisen. Daagt u mij uit?

Ton Beems

Ton Beems

Functional Safety (FS) is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. In mijn vakgebied werk ik aan FS project assessments, FSM audits, FS training en het begeleiden van een team van specialisten. Zelf mag ik mij ook FS Expert (TÜV Rheinland) noemen op de gebieden Safety Instrumented Systems (SIS) en Functional Safety Management (FSM).

Ook werk ik op internationaal niveau aan de richting en het raamwerk van het engineeren van safety systemen. Hiervoor hebben we binnen Yokogawa de GM604 als wet, die als enige een governance board heeft, waarin ik mag meepraten over de naleving hiervan.

Omdat ik de wereld een beetje veiliger wil achterlaten als dat ik hem aangetroffen heb, is de positie van trainer en teamleider mij op het lijf geschreven. Met als grootste beloning wanneer het ‘safety waakvlammetje’ ook bij een ander gaat branden!

Marko Markovic

Marko Markovic

Mijn naam is Marko Markovic. Ik heb meer dan 20 jaar werkervaring in de wereld van procesautomatisering binnen diverse industriële plants. Voor werk ben ik klant, service, verkoper, concurrent en projectmanager geweest op het gebied van procesinstrumentatie, gas- en vloeistofanalyse. Mijn succes is ook mededankzij mijn jarenlange ervaring in business development & strategy. Mijn huidige werkzaamheden binnen Yokogawa omvat business development analytics en advanced solutions. Ik stel dagelijkse communicatie met internationale collega’s zeer op prijs en sta altijd open om discussies te voeren over nieuwe oplossingen en ik deel graag mijn ideeën en ervaringen. Deze samenwerking met collega’s, partners en eindgebruikers helpt ons om succesvoller te worden in onze business en om een betere en mooiere toekomst te creëren.

Iwan de Waard

iI

Iwan zijn carriere is begonnen bij Philips Lighting waar hij de productie opchaalde voor nieuwe producten. In 2006 startte hij zijn eerste eigen bedrijf: ImProvia. In 2017 startte hij ExRobotics om operators met behulp van robotica uit gevaarlijke omgevingen te halen.

Alle artikelen van deze auteur

Kim van Es

Kim van Es

Ik werk momenteel als marketing- en communicatieadviseur bij Yokogawa, waar ik mede verantwoordelijk ben voor het ontwikkelen en implementeren van bedrijfscommunicatie, public relations en promotiestrategieën om de bekendheid van Yokogawa onder het publiek te vergroten. Mijn voornaamste taken omvatten het coördineren en ontwerpen van promotiemateriaal en de verspreiding daarvan via diverse kanalen, het coördineren van conferenties, beursactiviteiten, evenementen voor klanten en het ontwerpen en lanceren van marketingcampagnes.

Alle artikelen van deze auteur

Elbert van der Bijl

Elbert van der Bijl

Na mijn studie tot chemisch technoloog, heb ik meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in de industriële automatisering. Sinds 2008 werk ik voor Yokogawa op verschillende gebieden binnen sales & marketing en heb ik het genoegen veel naar Japan te reizen.

Ik geniet ervan om nauw samen te werken met onze Japanse collega’s in R&D en innovatie, net als met onze klanten en partners. In lijn met onze missie ‘Co-innovating tomorrow’, zoek ik altijd naar nieuwe innovatieve samenwerkingsinitiatieven met potentiële partners en onze klanten.

Niels Huttenhuis

Niels Huttenhuis

Met mijn achtergrond in elektrotechniek en bedrijfskunde, ging ik in 2008 voor Yokogawa in Nederland werken. Mijn specialiteit is functionele veiligheid – ik ben tevens TUV-gecertificeerde FS-ingenieur – voer ik uit in twee verschillende rollen: accountmanager speciale veiligheidstoepassingen en Agile Product Owner van het Safety Squad-team.

In die laatste rol ben ik vooral op zoek naar het in de markt zetten van nieuwe, innovatieve Yokogawa oplossingen. En vanwege mijn specialiteit in veiligheid, richt ik mijn blogs vooral op dat thema.

Bart van Haagen

Bart van Haagen

Ervaren Business Unit Marketing Manager bij Yokogawa Europe met een gedegen geschiedenis van werken in de industriele automatisering. Een product management professional bedreven in process control, engineering en automatisering.

Astrid Muijs

Astrid Muijs

Naast sporten, films en mijn hond is marketing en communicatie een grote passie van mij. Ik ben een echte marketing-aholic… Wanneer je weinig met dit mooie vakgebied te maken hebt, laat ik je dan dit vertellen: marketing betekent dat je je communicatie en campagnes afstemt op je doelgroepen, zodat zij je ‘fan’ worden en hun enthousiasme delen met collega-professionals. Door met ze te communiceren, kennis te delen, het contact warm te houden, virtueel te ontmoeten en het aanbieden van interessante aanbiedingen.

Ik heb 25 jaar ervaring in het slim inzetten van marketing. Sinds 2019 werk ik voor Yokogawa en ik voel mij thuis bij dit van origine Japanse bedrijf. Best wel vreemd omdat ik qua karakter heel Nederlands ben (extravert en behoorlijk direct). Maar het werkt! Zo ben ik gevraagd om een Greater Place to Work reis met 8 Yokogawa ambassadeurs te maken. En proactief vertaal ik actuele thema’s met een vlotte pen naar bijvoorbeeld een effectieve campagne of webinar. Samen met collega’s zorgen we er voor dat de marktpositionering van Yokogawa in Nederland steviger wordt. Dat we beter gevonden worden. En dat we ondanks onze bescheiden aard toch onze Unique Selling Points over het voetlicht brengen. Dus lees onze blog’s en bekijk onze vlog’s en laten we elkaar op de hoogte houden via LinkedIn!

Alle artikelen van deze auteur

Joris van den Burg

Joris van den Burg

Mijn passie voor leiderschap & business transformatie, middels innovatie en Agile development, maakt dat ik voor Yokogawa sinds 2004 mijn ervaring toepas voor onze klanten en partners. Strategisch draagvlak en ruimte creëren voor collaboratieve innovatie is een belangrijk moto voor mij als Life Cycle Sales Manager en Agile Coach. Op deze wijze help ik samen met mijn team onze klanten om meer controle te krijgen en de productiviteit, efficiëntie en duurzaamheid van hun fabriek te verbeteren. Maar hoe initieer je verandering? Eerst moet je het ‘brandend platform’ herkennen. Vervolgens stel je een duidelijke visie op (de ‘why’) waarna je aan de slag gaat met inspirerend leiderschap, empowerment van de organisatie, een focus op motivatie en communicatie.

Bij Yokogawa ontwikkelen we mee en zijn we onder anderen met Agile Innovatie Squads gestart. Deze teams werken met een agile methode aan nieuwe business modellen rond thema’s als energietransitie, smart sensoring en het voorkomen van stalbranden. In de praktijk blijkt dat er zo een raamwerk voor creativiteit, snelheid en ruimte wordt gecreëerd. Dit is een iteratief proces, accepteer dus dat niet altijd alles lukt. Juist daarvoor is leiderschap nodig én zichtbare korte termijn resultaten. Mijn bijdrage op de blog site zal voornamelijk gaan over innovatie en change management.