Branddetectie via glasvezelkabels voor grote magazijnen met DTSX1

Branddetectie via glasvezelkabels voor grote magazijnen met DTSX1

August 14, 2020

Het installeren van grote temperatuursensoren op meerdere locaties was lange tijd de enige conventionele manier om in magazijnen met meerdere verdiepingen branden te detecteren en de temperatuur te regelen. De DTSX1 bewaakt via de glasvezelkabels voortdurend de temperatuur met afstanden van 1 meter en maakt zo een fijnmazige temperatuurbewaking mogelijk die voorheen onmogelijk was. In deze blog maakt u kennis met de DTSX1 Glasvezel hittedetector.

Wat is DTSX1?

DTSX1 is een op glasvezelhittedetector die speciaal is ontwikkeld voor brandpreventie en branddetectie op grote installaties en infrastructuur zoals een transportband, kabelgoot, gebouw en tunnel. Het slaat de alarmfuncties die nodig zijn voor de warmtedetectie op in één doos. DTSX1 analyseert de temperatuurgegevens met hoge nauwkeurigheid door te meten met een glasvezel-sensorkabel en voert hoge temperatuur warmtedetectie uit.

De DTSX1 maakt deel uit van de OpreX-productstrategie van Yokogawa. OpreX is het volledig nieuwe overkoepelende Yokogawa-merk voor industriële automatisering en besturing. De merknaam OpreX staat voor de excellentie in technologie en oplossingen die Yokogawa nastreeft door samen met de klant waarde te creëren. Dit merk omvat alle besturingsproducten van Yokogawa, evenals diensten en andere oplossingen die klanten gebruiken om hun bedrijf te digitaliseren en te transformeren en om hun groei te stimuleren in deze tijd van ongekende veranderingen. Onder de merknaam OpreX en volgens de bedrijfsslogan ‘Co-innovating tomorrow’ zal Yokogawa zal samen met zijn klanten waarde blijven creëren en zo bijdragen aan een betere toekomst voor iedereen.

Branddetectie voor geautomatiseerd 3D-magazijn

DTSX1 warehouse

Multi-storey warehouse

Hoewel het wenselijk is om ontvlambare producten zoals batterijen en spuitbussen efficiënt op te slaan in een geautomatiseerd 3D-magazijn, neemt het risico op brand toe omdat het moeilijk is om dit van boven tot beneden te bewaken. Met de huidige, op vaste plekken bevestigde temperatuursensoren en brandmelders is het onmogelijk om alle schappen in een geautomatiseerd driedimensionaal magazijn te bewaken. De DTSX1 zorgt echter voor een veiligere werkwijze door glasvezels op de schappen te leggen die de temperatuur van de schappen continu bewaken.

Voor welke toepassingsgebieden wordt de DTSX1 gebruikt?

De hittedetector DTSX1 heeft de EN54-22-certificering ontvangen en is ontworpen voor civiele constructies (gebouwen, tunnels, parkeergarages etc.) en industriële toepassingen. De DTSX1 wordt gebruikt voor de bewaking van industriële apparatuur. VdS in Duitsland heeft deze glasvezelhittedetector gecertificeerd voor EN54-22. Het concept van de DTSX1 is ontworpen voor zware industriële omgevingen waarin stof, corrosie, hitte, rook, trillingen en uitlaatgassen voorkomen. Met behulp van de DTSX1 kunnen abnormale temperatuursomstandigheden snel worden gedetecteerd en aan de betreffende zone worden gekoppeld.

DTSX1

Een korte samenvatting van de DTSX1

  • De DTSX1 is bestand tegen stof, corrosie, hitte, rook, trillingen en uitlaatgassen in industriële omgevingen.
  • Lokalisering van de exacte plaats van de brand in de kortst mogelijke tijd.
  • Eenvoudige configuratie en gestandaardiseerde interfaces (hardware en software).
  • VdS-goedkeuring conform EN54-22.

Meer info of vragen?

Heeft u nog vragen over de DTSX1 of wilt u informatie over hoe het product voor uw bedrijf kan bijdragen aan een efficiëntere en veiligere productieproces? Neem gerust contact met ons op.


Gerelateerde producten & oplossingen

DTSX1DTSX1 Fiber Optic Heat Detector

DTSX1 slaat de functies die nodig zijn voor de warmtedetectie op in één doos. Het analyseert de temperatuurgegevens met hoge nauwkeurigheid door te meten met een glasvezel-sensorkabel en voert hoge temperatuur warmtedetectie uit.


[Totaal: 1   Average: 5/5]

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.