4 Vragen over de digital energy twin om de bedrijfsvoering effectief te verbeteren

4 Vragen over de digital energy twin om de bedrijfsvoering effectief te verbeteren

October 16, 2020

De digital twin is helemaal actueel in een tijd waarin werken op afstand en verbeterde test- en simulatiemogelijkheden onmisbaar zijn. Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in de voordelen die een zo’n tool voor hun bedrijf oplevert. De energiesector vormt hierop geen uitzondering, juist ook omdat deze sector voorop loopt bij de invoering van nieuwe technologieën. Daarom hebben we een aantal vragen op een rijtje gezet over de digitale-twin technologie in de energiesector en hoe het gebruik ervan de kosten kan optimaliseren en uw bedrijfsvoering stroomlijnt.

Wat is een digital energy twin en hoe gebruik je die?

Een digital twin is een virtuele kopie van een apparaat, systeem of proces dat de werkelijke werking realtime nauwkeurig simuleert en herhaalt en kan worden aangepast of vertaald naar verschillende omstandigheden om de prestaties van het daadwerkelijke systeem te optimaliseren.

Een digital energy twin maakt gebruik van een combinatie van ervaring en vaardigheden, die worden ondersteund door een energiebeheersysteem. Visual MESA EMS is een oplossing van KBC en is ‘s-werelds eerste geïntegreerde technologie voor bewaking, planning en realtime-optimalisatie voor het beheer van energiesystemen. De oplossing geeft aanbevelingen voor effectieve planning, inplanning en energiehandel, en is in staat om realtime maatregelen te treffen om snel en accuraat operationele beslissingen te nemen. Het combineert gegevensanalyse, het eerste basisprincipe van een digital twin. Maar het geeft ook de multiperiodieke knelpunten weer om proactief te plannen en om installaties te exploiteren tegen de laagste kosten met behoud van uw exploitatievergunning.

Wat zijn de voornaamste voordelen van Visual MESA EMS voor uw onderneming?

– De informatie van het energiesysteem is gecentraliseerd en georganiseerd in één enkele omgeving die voor iedereen toegankelijk is via een webbrowser.

– Het biedt exploitanten duidelijke realtime acties, met betrekking tot de beste manier om de exploitatiekosten en emissies te verminderen.

– U kunt de energieopwekking en energiedistributie plannen, waarbij u rekening houdt met prognoses voor de toekomst en multiperiodieke besluitvorming inzake optimalisering. Het systeem past zich snel en automatisch aan exploitatiescenario’s aan en biedt onlinerapportage over de energieprestaties.

– Afwijkingen blijven nooit onopgemerkt en de organisatie wordt voortdurend herinnerd aan voordelen die niet worden geregistreerd. Op die manier wordt Visual MESA EMS de “waakhond” van uw energiesysteem.

– U krijgt een totaalbeeld van apparatuur op de bouwplaats, stoomcollectoren, brandstofstromen, energie-integratie en de elektriciteits-/brandstofovereenkomsten.

– Het is beschikbaar in adviserende of automatische (gesloten lus) vorm als onderdeel van uw algemene digitaliseringsstrategie.

– Het kan ook worden gebruikt in standalone-modus met actuele of historische gegevens om casestudies uit te voeren voor de planning, alternatieven te evalueren of mogelijkheden te identificeren voor een betere exploitatie van het energiesysteem.

– De overdracht van kennis over het energiesysteem over meerdere generaties ingenieurs en exploitanten vindt eenvoudig en systematisch plaats.

OK, maar onderbouw dit eens met wat cijfermateriaal, wat zijn de resultaten uit de praktijk?

Visual MESA EMS wordt al meer dan 30 jaar met succes toegepast op meer dan 100 locaties, waaronder enkele van ‘s werelds grootste raffinage- en petrochemische ondernemingen, maar wordt ook gebruikt in vele andere procesindustrieën, zoals nutsbedrijven, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en in de farmaceutische industrie. Het levert tegen minimale kosten de energie die de processen nodig hebben, met een kostenbesparing van tussen de 2% en 15% en een uitstekende ROI binnen 8 tot 18 maanden. Het heeft tevens blijvende energiebesparingen en emissiereducties op de lange termijn aangetoond.

Hoe kan ik hier meer over te weten komen?

Schrijf nu in voor de webinar recording >>An Energy Digital Twin for the most efficient and cost-effective operation>>. Diego Ruiz, directeur Technology Global Services bij KBC, presenteert de uitdagingen waar industriële producenten zich voor gesteld zien en hoe de digital energy twin, die een gecentraliseerde, enige bron van waarheid biedt, de sleutel is om deze uitdagingen aan te kunnen gaan.

Bovendien kunt u Visual Mesa EMS zelf uitproberen! Neem contact met ons op voor een toegang tot een gratis 30 dagen durende webdemo, zodat u de functies kunt testen en zelf ontdekt hoe uw organisatie hier van profiteert.


No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.