Flowmeters configureren hoeft niet ingewikkeld te zijn

Hoe ‘smarter’ het apparaat, hoe ingewikkelder de installatie vaak is. Hoe prettig zou het zijn als het configureren van een flowmeter eenvoudig en snel is? In dit artikel laten we zien dat mogelijk is! Moderne technologie, zoals telefoons, computers en […]

Expert Guide article

Hoe ‘smarter’ het apparaat, hoe ingewikkelder de installatie vaak is. Hoe prettig zou het zijn als het configureren van een flowmeter eenvoudig en snel is? In dit artikel laten we zien dat mogelijk is!

Expert Guide 2Moderne technologie, zoals telefoons, computers en televisies, wordt met iedere nieuwe generatie producten ‘smarter’. Hetzelfde geldt voor veldinstrumenten zoals uw flowmeter. Dat apparaten slimmer worden, betekent helaas vaak ook dat de configuratie complexer wordt. Door het toenemende aantal opties en de geïntegreerde diagnostische functies, wordt de structuur van het menu steeds uitgebreider en complexer. Het instellen van een flowmeter voor gebruik in het proces wordt daardoor gecompliceerder.

Wanneer er een storing in de fabriek plaatsvindt, wilt u een nieuwe flowmeter zo snel mogelijk kunnen gebruiken. Onderhoudspersoneel heeft vaak weinig tijd, omdat ze veel verschillende taken uitvoeren. In dit artikel maakt u kennis met de ‘Expert Guide’ functie van flowmeters die onderhoudstechnici kunnen ondersteunen om zo efficiënter een nieuwe flowmeter te kunnen installeren.

Flowmeters die ‘Expert Guide’ functies ondersteunen

De ‘Easy Setup Wizard’ vertelt de gebruiker welke parameters het belangrijkst zijn om de flowmeter in te stellen. Dat zijn meestal de flow- en tijdseenheden, het flowbereik en de lokale displayinstelling. Wanneer deze instellingen zijn voltooid, kan de flow worden gemeten en kan de flow loop weer worden geactiveerd. Complexere instellingen, bijvoorbeeld diagnosefuncties of het instellen van totalisatoren, kunnen later worden gedaan met behulp van het volledige menu.

Het starten van de ‘Easy Setup Wizard’ is eenvoudig. Moderne flowmeters ondersteunen HART-communicatie, maar als uw communicator niet is voorzien van de meest recente apparaatdrivers, kan de installatie langer duren. Een slimme, gebruiksvriendelijke en lokale interface is vaak gewenst. Flowmeters die infraroodschakelaars (IR-schakelaars) ondersteunen, kunnen lokaal worden geconfigureerd en via de ‘Easy Setup Wizard’ worden ingesteld op het lcd.  Infraroodschakelaars maken het mogelijk de instelling te voltooien zonder de behuizing van de flowmeter te openen, waardoor tijd wordt bespaart, maar bovendien wordt voorkomen dat de elektronica in de flowmeter wordt blootgesteld aan een gevaarlijke of stoffige omgeving

Het gebruik van ‘Expert Guide’ – functies met opties als slimme lokale interfaces en ‘Easy Setup Wizards’ kan uw procesactiviteiten aanzienlijk verbeteren. We hebben het iedere dag al druk genoeg, dus natuurlijk wilt u dat uw nieuwste flowmeter uitgerust met functies waarmee u de meter snel en eenvoudig kunt configureren!

Bekijk deze video om te zien hoe de Expert Guide wordt gebruikt:

[ot-video][/ot-video]


Gerelateerde producten & oplossingen flowmeters expert guide

Magnetic Flowmeters: ADMAG Total Insight

 

De flowmeter van Yokogawa neemt het nieuwe ‘Total Insight’ concept over dat totale ondersteuning biedt aan klanten. Zo hebben de AXG- en AXW-zenders een wizardfunctie voor het eenvoudig instellen van parameters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven