Hoe versnelt u Industrie 4.0 in deze nieuwe tijden?

Hoe versnelt u Industrie 4.0 in deze nieuwe tijden?

June 3, 2020

Veel ondernemers vinden alternatieve manieren om hun bedrijf voort te zetten in deze nieuwe tijden. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Starten of doorgaan met uw Industrie 4.0 project (of digitale transformatie) is ook niet eenvoudig met alle beperkingen tegenwoordig. Het is vaak niet mogelijk om klanten of fabrieken te bezoeken. Echter willen veel bedrijven de productie toch draaiend houden. Daarom is het belangrijk om alternatieve methodes te vinden.

Yokogawa werkt sinds vorig jaar samen met Perfact aan een gezamenlijk IIoT platform — JOIN. “Ik heb het nog drukker met Industrie 4.0 projecten dan voorheen”, vertelt Maurice Jilderda, Business Development Manager bij Perfact. Is het toeval? “Misschien. Maar aan de andere kant is het juist in deze tijd nuttig dat je de kwaliteit, de prestaties en de conditie van assets vanuit huis op afstand kunt bewaken. Deze situatie geeft kans aan nieuwe oplossingen die nu goed van pas komen — starter kits”.

Industrie 4.0 Starter Kits

JOIN starter kitsYokogawa en Perfact hebben een aantal nieuwe Starter Kits voor IIoT en predictive analytics ontwikkeld om een project te starten of voor een pilot. “De kits zijn de perfecte kosteneffectieve en plug-and-play oplossing voor specifieke industriële toepassingen. Het bevat alles voor asset monitoring, van draadloze sensoren tot vroegtijdige waarschuwingen”, vertelt Maurice.

De starter kits kunnen verstuurd worden via post en zijn bovendien eenvoudig te implementeren met een ‘quick reference card’ en gedetailleerde instructies. “De dashboards en algoritmes zijn al aanwezig voordat de hardware in de fabriek aankomt, omdat we gebruik maken van sjablonen. De klant krijgt een inlogaccount en kan direct beginnen met het monitoren. In het geval van een anomalie kan men direct een e-mail of SMS ontvangen, indien gewenst natuurlijk”, zegt Maurice.

Onderstaande foto illustreert één van de starter kits die ideaal zijn om te draaien. Het bevat drie Sushi Sensoren met gateway.

JOIN connect starter kits

Samen met een aantal andere starter kits bestaan er diverse use cases, bijvoorbeeld het monitoren van veiligheid, energieverlies, prestaties, vervuiling, storingen, kwaliteit en nog veel meer.

 Use case: conditiebewaking van warmtewisselaars

JOIN HeaterBegin april hebben werd JOIN voor warmtewisselaars geïnstalleerd. Het ging om een kritische temperatuurbewakingssysteem voor een warmtewisselaar die in de stroom van een compressor afkoelt. “De klant had geen inzicht in de prestatie van de warmtewisselaar”, vertelt Frank Knobbe, IIoT Improvement Leader bij Yokogawa. “Door onopgemerkte vervuiling in de warmtewisselaar is de compressor onlangs uitgevallen met hoge reparatiekosten en productieverlies als gevolg. Door JOIN hierop toe te passen, voorspelt het vervuiling en detecteert het anomalieën in een vroege fase. De conditie informatie kwam direct beschikbaar op dashboard en de prestaties van assets wordt real time weergegeven, gelijk na de opstart van de plant.” Zo wordt de gebruiker tijdig geïnformeerd en kan men de juiste maatregelen nemen om toekomstige schade of gevaarlijke situaties te vermijden.

Benieuwd?

Er zijn nu veel veranderingen gaande. Activiteiten die vroeger ‘alleen op de site kunnen’ worden nu vanaf de keukentafel begeleid. De convergentie van informatietechnologie en operationele technologie (ITxOT) speelt daarbij een grote rol. We voeren taken uit op nieuwe manieren die we normaal niet gewend zijn. Dit houdt ook in dat we ons moeten aansluiten aan nieuwe technologieën. Wilt u beginnen met JOIN of heeft u vragen? Neem hier contact met ons op of volg ons op LinkedIn.

[Totaal: 0   Average: 0/5]

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.