Nieuwe wegen verkennen met co-innovatie

Te complexe uitdagingen? Vind innovatieve oplossingen! Niets is zo zeker als verandering, ze maken deel uit van de evolutie. Denk daarbij aan ontwikkelingen als de energietransitie, de circulaire economie of industriële digitalisering. Ik loop graag samen met onze partners voorop […]

co-innovatie

Te complexe uitdagingen? Vind innovatieve oplossingen! Niets is zo zeker als verandering, ze maken deel uit van de evolutie. Denk daarbij aan ontwikkelingen als de energietransitie, de circulaire economie of industriële digitalisering. Ik loop graag samen met onze partners voorop om deze complexe uitdagingen om te zetten in waardevolle technologie en dienstverlening.

Innovatie binnen de industriële sector

Door krachten te bundelen met partners binnen bestaande markten. Of door samenwerkingen aan te gaan op nieuw terrein, maken we duurzame innovatie in de industriële sector mogelijk. De wereld is simpelweg té complex geworden om alles zelf te kunnen. Door slim samen te werken op belangrijke thema’s of samen voorbij de grenzen van het geijkte domein te kijken, bereik je de resultaten met klanten die er écht toe doen als het gaat om mens, milieu en economie.

Co-innovatie geeft een impuls aan de kans op succes

Hoewel co-innovatie een buzzword lijkt dat tegenwoordig in elke boardroom klinkt; Yokogawa doet het al jaren. Co-innovatie zit in ons DNA. We werken in Nederland bijvoorbeeld al ruim 22 jaar samen met verschillende partners om alle processen rondom de gaswinning door de NAM te optimaliseren. Door telkens de juiste mensen op de juiste topics te zetten en elke uitdaging vanuit verschillende kanten te bekijken, vergroten we de slagingskans van onze ideeën. Als we eenmaal een proof of concept hebben dat groen licht krijgt, dan wordt de innovatie opgenomen binnen onze standaard werkwijze.

Nieuwe markten en technologieën? Nieuwe uitdagingen!

Yokogawa zet haar innovatiekracht zowel in op de grote thema’s als op concrete producten of processen. Vanuit de Yokogawa Long Term Goals (UN: Sustainable Goals) en het  businessplan (Transformation 2020) hebben we squads opgericht die volgens een Agile/SCRUM-aanpak aan de slag gaan met nieuwe uitdagingen, nieuwe markten en nieuwe technologieën. Tijdens de interne Co-Innovation Conference Empowered to Transform hebben we al een aantal geesteskinderen uit de koker van onze squad-teams gepresenteerd. Denk aan de draadloze Sushi Sensor, realtime petrochemische processimulatie via Petro-SIM, geavanceerde cyber security visualisatie met Dynamic Bow Tie, of het Industrial Internet of Things (IIoT) platform dat het verzamelen, analyseren en visualiseren van gegevens sterk vereenvoudigt.

Innoveren buiten de gebaande paden

Door de focus op co-innovatie breidt ons werkveld steeds vaker uit buiten de gebaande paden. Wie had ooit gedacht dat we een partnership zouden aangaan met een Spaanse algenkwekerij om een bijdrage te leveren aan de optimalisatie van voedselproductie. Of aan de samenwerking met een Fins bedrijf om het koeltransport van bederfelijke producten te perfectioneren?

Co-innovatie is de toekomst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven