Waarom Yokogawa mijn Great Place to Work is

13 redenen die ons motiveren en waar we blij van worden Wat maakt een organisatie een ‘Great Place to Work’? Ik had mij er nooit zo in verdiept, totdat ik gevraagd ben om deel te nemen aan het Great Place […]

Great Place to Work

13 redenen die ons motiveren en waar we blij van worden

Wat maakt een organisatie een ‘Great Place to Work’? Ik had mij er nooit zo in verdiept, totdat ik gevraagd ben om deel te nemen aan het Great Place to Work ambassadeurs team van Yokogawa. Een grote eer wat mij betreft, want de selectiecriteria was vooral gefocust op enthousiasme en daarbij werk ik nog geen jaar voor dit mooie bedrijf in Amersfoort.

Waardering, vertrouwen en werksfeer

Uit onderzoek blijkt dat een Great Place to Work vooral gaat over wanneer je je gewaardeerd voelt en vertrouwen hebt in de mensen met wie je werkt. En als je genoeg ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen vanwege het uitdagende werk. Wat ook een verschil maakt is of je trots bent op het bedrijf waar je voor werkt en als laatste – maar daarom niet minder belangrijk – werkt een prettige sfeer op de werkvloer waar je plezier hebt met collega’s ook mee. Het is het totaalpakket dat een organisatie onderscheidend maakt als werkgever.

De reis naar een Great(er) Place to Work

Genoeg reden voor Yokogawa Nederland om te starten met deze boeiende reis naar een Great(er) Place to Work. En het mooie is dat die wordt gedragen door de medewerkers zelf. Om deze reden heeft de afdeling Human Resources en het Management een gemengd team van 10 enthousiastelingen gevraagd uit honderden medewerkers. En daar ben ik er dus 1 van! Hoe cool is dat . Samen vormen we een ambassadeursgroep die Yokogawa ondersteunt om van dit mooie bedrijf een Great(er) Place to Work te maken.

Mmm… verse smoothies en een complimenten week

In het najaar van 2019 zijn we begonnen en we hebben al een paar ludieke acties georganiseerd. Zo maakten we 300 verse smoothies, omdat gezondheid hoog in het vaandel staat bij dit Japanse bedrijf. Er is een compliments week geweest om elkaar eraan te herinneren dat het fijn is om je collega’s regelmatig een oprecht compliment te geven. Tijdens de dag van de liefde – happy Valentijns dag – hebben we onze collega’s verblijd met hart snoepjes omdat ze TOPper’s zijn. En oh ja, er moest natuurlijk wel geïnventariseerd worden waar we staan als bedrijf, dus om de Trust Index te promoten hebben we fruit uitgedeeld en een wedstrijd bedacht: de twee afdelingen die het eerst de 85% en 100% deelname-scores hadden, wonnen een Great Place to Work taart en een team-lunch. Kortom, we zijn lekker op dreef!

Video vlog met de 13 redenen

Samen met mijn collega’s, de Great Place to Work ambassadeurs, delen we graag met jou wat ons motiveert in een korte video. We leggen uit waarom wij Yokogawa een geweldig bedrijf vinden om voor te werken. Bekijk de dertien redenen in deze video vlog! En laat je verrassen of je deze visie deelt.

[ot-video][/ot-video]

 

Video met Astrid, Edwin, Germa, Hamid, Inge, Ingrid, Lisa, Lu, Mike, Robin en Roger.

Join us!

Ben je geïnspireerd door ons enthousiasme en geïnteresseerd om voor Yokogawa te werken? We zijn altijd op zoek naar getalenteerde collega’s. Voel je vrij om te kijken of er interessante vacatures voor je zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven