Yokogawa en GridBeyond sluiten investerings- en strategische partnerschapsovereenkomsten af

Zaventem, België - April 16, 2024

Yokogawa Electric Corporation
GridBeyond

Yokogawa en de Ierse leverancier van IT-oplossingen voor energie GridBeyond kondigen aan dat zij een strategische samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten. Bovendien heeft Yokogawa deelgenomen aan de C-serie financieringsronde van GridBeyond.

GridBeyond maakt gebruik van zijn eigen unieke AI-diensten, robotic trading en andere capaciteiten om een efficiënte elektriciteitsaggregatiedienst te bieden die geschikte kansen identificeert in de groothandelsmarkt voor elektriciteit, waar daadwerkelijk opgewekte elektriciteit wordt verkocht, ondersteunende dienstenmarkten, waar toekomstige leveringscapaciteit voor elektriciteit wordt verkocht, en capaciteitsmarkten, waar balanceringscapaciteit voor vraag en aanbod op korte termijn wordt verkocht.

Het bedrijf heeft de knowhow om zijn klanten te helpen hun winst te maximaliseren door rekening te houden met marktprijzen en andere voorspellingsgegevens, beperkingen van faciliteiten en marktkansen om het beste transactieplan voor hun faciliteiten te bepalen, en vervolgens automatisch realtime biedingen uit te voeren op deze drie markten. GridBeyond heeft meer dan 900 klantlocaties in Ierland, het VK, de VS en Australië en heeft een track record in het beheren van belastingen van meer dan 1,7 gigawatt. Op basis van de kennis die door deze activiteiten is opgedaan en de meest recente informatie over de omstandigheden op de elektriciteitsmarkt, zorgt GridBeyond ervoor dat handelsstrategieën altijd optimaal zijn.

De stijgende elektriciteitsprijzen kunnen een grote impact hebben op bedrijven, vooral bedrijven met productiefaciliteiten die grote hoeveelheden elektriciteit verbruiken. Door middel van een vraagresponsmechanisme waarbij gebruikers afzien van stroomverbruik in tijden dat er een krappe balans is tussen vraag en aanbod, stelt de handel in elektriciteit bedrijven in staat extra inkomsten te genereren en tegelijkertijd hun verantwoordelijkheden jegens de maatschappij te helpen vervullen door vraag en aanbod van stroom te stabiliseren.

Op basis van deze strategische partnerschapsovereenkomst zullen Yokogawa en GridBeyond samenwerken om advies en operationele diensten te leveren voor de implementatie van elektriciteitshandel en zo klanten te helpen efficiënter gebruik te maken van elektriciteit. Met GridBeyond's onderscheidende knowhow en prestaties op het gebied van het leveren van oplossingen voor virtuele energiecentrales en Yokogawa's uitgebreide ervaring in het leveren van adviesdiensten aan fabrikanten, zullen de twee bedrijven in staat zijn om effectieve maatregelen voor te stellen en te helpen bij de implementatie ervan die klanten zullen helpen hun winstgevendheid te maximaliseren.

Mark Davis, Chief Commercial Officer van GridBeyond: "We zijn verheugd om onze samenwerking met Yokogawa aan te kondigen. Dit partnerschap ondersteunt niet alleen onze voortdurende expansie in Japan door Japanse bedrijven te ondersteunen bij hun net-nul doelen, maar zal GridBeyond en Yokogawa ook in staat stellen om samen te werken in andere wereldwijde markten. Yokogawa is internationaal een toonaangevend bedrijf, en we kijken uit naar deze nieuwe samenwerking.”

Contact

Contact

 

Over GridBeyond

De visie van GridBeyond is om een wereldwijde koolstofvrije toekomst te realiseren. Door gebruik te maken van AI, innoveren we en werken we samen met onze klanten om optimale waarde te creëren uit energieopwekking, vraag en opslag. Door de kloof tussen gedistribueerde energiebronnen en elektriciteitsmarkten te overbruggen, betekent de technologie van GridBeyond dat elk aangesloten bedrijfsmiddel - of het nu gaat om duurzame energieopwekking, batterijopslag of industriële belasting - kan worden gebruikt om kansen te maximaliseren en het elektriciteitsnet te verbeteren. Door op intelligente wijze flexibiliteit te verdelen naar de juiste markt op het juiste moment, ontsluiten vermogensbezitters en energieverbruikers nieuwe inkomsten en besparingen, veerkracht en beheer van prijsvolatiliteit, terwijl de overgang naar een net-nul toekomst wordt ondersteund.


Top