Terugblik op een zeer geslaagde IIoT seminar

Sensoren en apparaten worden intelligenter door de opkomst van Industrial Internet of Things (IIoT). Een smart sensor geeft een andere kijk op het waarde toevoeging in uw gehele productie- en procesketen. Niet alleen door de sensor zelf, maar vooral door […]

IIoT seminar

Sensoren en apparaten worden intelligenter door de opkomst van Industrial Internet of Things (IIoT). Een smart sensor geeft een andere kijk op het waarde toevoeging in uw gehele productie- en procesketen. Niet alleen door de sensor zelf, maar vooral door de extra functies van het product en de data die hierbij beschikbaar komt.

Op dinsdag 17 december vond het seminar IIoT: gericht op de praktijk & toekomst plaats bij Hotel de Boegschroef in Delfzijl, vlakbij het Chemiepark. Een zeer geschikte locatie gezien er op het Chemiepark Delfzijl meer dan 1.000 personen samen in een keten van hoogwaardige chemiebedrijven werken, die belangrijk zijn voor de productie van medicijnen, bouwmaterialen en landbouwproducten. Met gepaste trots kijken wij terug op een zeer geslaagde seminar. Delfzijl was voor sommige deelnemers een  ‘thuiswedstrijd’ die in het Chemiepark vlakbij werkten. Het programma, met 3 sprekers, bestond uit inspirerende presentaties, interactieve sessies, en praktijk use-cases. Met behulp van Mentimeter, een handige tool om tijdens een workshop interactie op gang te brengen, werd samen met de deelnemers het doel en actuele thema’s bepaald.

De aftrap van de seminar werd gedaan door Geert van der Veen, Account Manager Process Control Instrumenten bij Yokogawa, die wist de zaal te boeien met zijn jarenlange ervaring met veldinstrumenten voor de procesindustrie. Zijn stelling dat Yokogawa veel meer kan op het gebied van IIoT en dat processen kan worden versneld en verbeterd met behulp van smart sensors, zoals de Sushi Sensor.

In de tweede presentatie gaf Frank Knobbe, IIoT Improvement Leader bij Yokogawa, een inkijk in de recente trends en ontwikkelingen van Industrie 4.0 en hoe je predictive maintenance en asset monitoring kan bereiken met behulp van IIoT. Ook legde hij uit hoe je rotating equipment kan bewaken tegen cavitatie en vibraties op een ‘slimme’ manier.

De seminar werd afgesloten met een spreker die aanzet tot nadenken. Binnen 1 uur wist Maurice Jilderda, Business Development Manager bij Perfact, de zaal tot nadenken te zetten rondom onderwerpen als processen efficiënter te maken door aantal praktijk voorbeelden te demonstreren via een ‘portable living lab’ die de IIoT totaaloplossing ‘JOIN’ tastbaar maakt.

Onze deelnemers waren over het algemeen positief over de sessie en gingen met een goed gevoel naar huis.

“Dezelfde denkwijze, lekker op niveau technisch en commercieel constructief discussiëren! Super.”

“Inspiratie ter attentie van IOT en LORA communicatie.”

“De mogelijkheden van IIOT en modellen en of dit nuttig is om hier gebruik van te maken binnen het bedrijf.”

Het JOIN seminar geeft bezoekers een blik in de toekomst van nieuwe IIoT toepassingen. Wilt u betrokken zijn bij het volgende seminar? Neem dan contact op via marketing@nl.yokogawa.com en volg JOIN op LinkedIn.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven