Terugblik op StocExpo2020

De 3-daagse StocExpo2020 in Rotterdam Ahoy was een bijzondere beurs. Deze internationale beurs voor de tankopslag sector merkte we met andere exposanten direct de enorme gevolgen van Covid19. Het bezoekersaantal bleef helaas daardoor lager dan verwacht. Yokogawa in iTanks Innovation […]

StocExpo

De 3-daagse StocExpo2020 in Rotterdam Ahoy was een bijzondere beurs. Deze internationale beurs voor de tankopslag sector merkte we met andere exposanten direct de enorme gevolgen van Covid19. Het bezoekersaantal bleef helaas daardoor lager dan verwacht.

Yokogawa in iTanks Innovation Zone

StocExpoToch was het gezellig op de iTanks Innovation Zone op de StocExpo. Bij onze stand hebben we gezorgd voor goede kennisuitwisseling met bezoekers en partners. De aanpak die iTanks samen met de exposanten mogelijk heeft kunnen maken, is ook door de beursorganisatie gewaardeerd met de StocExpo Exhibitor Award voor Best Innovator.

Bekijk hier de sfeer impressievideo van StocExpo dag 1 >>

Shaping your future terminal with IIoT

Op 10 maart, de eerste dag van de StocExpo, vond er een iTanks pitch borrel plaats, waar Nicolas Vanhaelen, Business Development Manager bij Yokogawa, een 3-min pitch heeft verzorgd over het onderwerp ‘Shaping your future terminal with IIoT’. Hij verteld: “we zijn naar de StocExpo gekomen met een belangrijke boodschap: The terminal of the future is now, with proven technology, with proven return on investment”. Naast alle veldinstrumentatie die we bieden, tonen we ook graag aan bezoekers dat ons portfolio uitgebreider is dan enkel instrumentatie. Ontdek bijvoorbeeld ons DCS-systeem en nieuwste cloud- en IIoT-oplossing JOIN, want wij zien terminals als een flexibele en schaalbare asset.

StocExpo

 

“We hebben het over IIoT sensors, zoals de Sushi Sensor voor trilling bewaking. We hebben het over robots, realistische robots, die inspecties uitvoeren in gevaarlijke omgevingen. We hebben het over digitale oplossingen voor operators. (…) We hebben het over een veilig cloud platform, zodat uw terminal klaar staat voor de hele wereld” – Nicolas Vanhaelen, Business Development Manager Yokogawa.

Eenvoudige positiebepaling van assets

 

Deze keer hebben we ook een demo van de Aloxy Sensor getoond aan beursbezoekers. De sensor kan vastgestrapt worden op assets, machines, kleppen. Bovendien vertelt deze niet enkel waar een klep zich bevindt: de positiebepaling is op 8 m nauwkeurig en tot op één meter in de hoogte.

“Elke fabriek heeft heel veel kleppen en handvalves, en eigenlijk is de operator blind in welke positie de klep staat. Als je de Aloxy Sensor erop zet, weet je precies welke klep open en dicht, of op welke stand die staat. Zo hoef je de operator niet meer het veld in te sturen. Dat is het mooie ervan. Hij meet meer dan alleen open en dicht, dus als je deze 30 graden open zet, dan zegt hij ook dat hij 30 graden open staat. Dus die kalibreert hem op open óf dicht, en die vertelt of hij horizontaal of verticaal staat. Hij weet dus wat 0 is, wat 100% is, én alle tussenstanden,” – Jorrit Walgien, Accountmanager Yokogawa.

Kortom, de Aloxy Sensor kan worden bevestigd aan het handwiel van manuele kleppen om de positie te controleren.

StocExpo

>> Benieuwd naar onze volgende evenementen? Bekijk hier onze evenementenkalender.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven