Yokogawa upgrade het CENTUM VP Integrated Production Control System

Zaventem, België - 16 april 2024

Yokogawa Electric Corporation (TOKYO: 6841) kondigt de release op 31 mei 2024 aan van CENTUM VP R6.11.10, een verbeterde versie van het CENTUM VP geïntegreerde productiebesturingssysteem dat een kernproduct is in de OpreX™ besturings- en veiligheidssysteemfamilie van oplossingen.

Met deze nieuwe versie van CENTUM VP wordt de uptime van de installatie verbeterd door de toevoeging van een redundantiefunctie aan een nieuwe IO-kaart die communicatie via het PROFINET communicatieprotocol voor industriële netwerken ondersteunt. Om de projectkosten te verlagen en de efficiëntie van de installatie te verbeteren, zijn er bovendien functionele verbeteringen aangebracht in de Unified Alarms and Conditions Server (UACS) en de CCC Inside voor de Yokogawa CENTUM VP Compressor Control oplossing.

Ontwikkelingsachtergrond

PROFINET is wereldwijd een van de meest gebruikte Ethernet-gebaseerde industriële communicatieprotocollen, met uitstekende real-time prestaties. In 2019 ontwikkelde Yokogawa een IO-kaart die PROFINET ondersteunt. Hoewel dit de bewaking van de werking van PROFINET-compatibele apparaten van CENTUM VP mogelijk maakte, moest er meer worden gedaan om de betrouwbaarheid en uptime te verbeteren. Om aan deze behoefte te voldoen, heeft Yokogawa een nieuwe PROFINET IO-kaart ontwikkeld die een redundantiefunctie ondersteunt, en daarmee een hoge betrouwbaarheid en hoge uptime werkelijkheid heeft gemaakt.

Deze nieuwe CENTUM VP release bevat ook functionele verbeteringen aan het UACS en het CCC Inside voor de Yokogawa CENTUM VP Compressor Control oplossing, die de efficiëntie van operations en engineering in fabrieken zullen verbeteren.

Producteigenschappen

  1. Ondersteuning voor redundantie van PROFINET IO-kaarten voor grotere betrouwbaarheid en meer uptime
    Om de uptime van de installatie te verbeteren, is een S2*1 redundantiefunctie toegevoegd aan de nieuwe PROFINET IO-kaart, waardoor deze kan worden gebruikt in een redundante configuratie. Dankzij deze functie en de verbeteringen die zijn aangebracht in de netwerkdiagnosefunctie van de kaart, is dit apparaat door een extern bureau gecertificeerd als een apparaat met alle PROFINET-functies voor Conformance Class*2 B (CC-B), inclusief de systeemredundantie die zo belangrijk is in de procesbesturing. Door ondersteuning van het gebruik van NAMUR NE107*3 conforme zelfdiagnose-informatie van apparaten die PA Profile 4.0*4 ondersteunen en het gebruik van een motor control center mogelijk te maken dat motorvermogenbronnen centraal aanstuurt, zijn nu ook I/O op afstand en Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) compatibele bewaking van de werking van apparaten mogelijk, en dit breidt de reikwijdte van de besturing uit die mogelijk is met één besturingssysteem.

Systeemarchitectuur van CENTUM VP PROFINET
Systeemarchitectuur van CENTUM VP PROFINET
Zoom

  1. Verbeterde operationele efficiëntie van de fabriek met alarmbeheer dat NAMUR NA102 ondersteunt
    Wanneer een specifiek alarm in het UACS is onderdrukt, kan de onderdrukkingsstatus nu worden weergegeven in de grafische weergave van het Human Interface Station (HIS). Door de implementatie van alarmbeheer in overeenstemming met NAMUR NA102*3 mogelijk te maken, kan dit de operationele efficiëntie in een fabriek helpen verbeteren.
  2. Naadloze integratie van proces- en compressor control systemen
    Het is nu mogelijk om integratie en engineering uit te voeren met behulp van één CENTUM VP projectdatabase voor de proces- en compressorsturingen. Deze release van CENTUM VP maakt het ook mogelijk om proces- en compressor control systemen aan te sluiten op een Vnet/IP*5 besturingsnetwerk binnen hetzelfde domein. Dit maakt een zeer naadloze systeemintegratie mogelijk en helpt de project- en onderhoudskosten te verlagen.

*1 Een in PROFINET gedefinieerde duplexmethode. Voor één PROFINET IO-apparaat wordt een applicatierelatie (AR) met twee PROFINET IO-controllers tot stand gebracht (primaire AR en back-up AR).
*2 Dit definieert de omvang van de functies van een PROFINET-apparaat. Er zijn drie oplopende klassen: CC-A, CC-B en CC-C.
*3 NAMUR: Duitse gebruikersorganisatie voor procesautomatisering; NE107: Specificaties voor zelfdiagnosefuncties van veldapparatuur; NA102: Specificaties voor procedures voor het ontwerpen van alarmmanagement binnen procescontrolesystemen.
*4 Een toepassingsprofiel voor PROFIBUS- en PROFINET-apparaten gedefinieerd door PROFIBUS en PROFINET International.
*5 Een door Yokogawa ontwikkeld besturingsnetwerk dat zowel een hoge betrouwbaarheid als responsiviteit biedt en voldoet aan de IEC61784-2 communicatiestandaard voor procesindustrieën.

Belangrijkste markten

Olieraffinage, petrochemie, chemicaliën, elektriciteit, pulp en papier, gas, farmaceutische producten, voedingsmiddelen, ijzer en staal, watervoorziening en afvalwaterbehandeling, non-ferrometalen, metaal, cement, enz.

Toepassingen

Operationele bewaking en automatische besturing van de fabriek

Voor meer informatie

CENTUM VP
https://www.yokogawa.com/solutions/products-and-services/control/control-and-safety-system/distributed-control-systems-dcs/centum-vp/

Over OpreX

OpreX is het allesomvattende merk voor de industriële automatiserings- en besturingsactiviteiten van Yokogawa. De naam OpreX staat voor uitmuntendheid in de technologieën en oplossingen die Yokogawa cultiveert door de co-creatie van waarde met zijn klanten, en omvat het hele scala van Yokogawa's IA-producten, -diensten en -oplossingen. Dit merk omvat de volgende vijf categorieën: OpreX Transformation, OpreX Control, OpreX Measurement, OpreX Execution en OpreX Lifecycle. Een van de productgroepen die deel uitmaken van de OpreX Control categorie is de OpreX Control and Safety System familie, die de CENTUM VP DCS omvat. Met zijn verschillende OpreX Control-oplossingen is Yokogawa in staat om snel veranderingen voor zijn klanten te bewerkstelligen die leiden tot een transformatie op het gebied van management en bedrijfsvoering, en levert het zeer betrouwbare besturingstechnologie die zorgt voor een hoge efficiëntie, hoge kwaliteit en veilige en stabiele fabrieksactiviteiten.

Met het OpreX-merk zal Yokogawa geïntegreerde oplossingen leveren die inspelen op specifieke behoeften en zijn klanten ondersteunen bij hun inspanningen om hun bedrijf te transformeren en te laten groeien./p>

Over Yokogawa

Yokogawa levert geavanceerde oplossingen op het gebied van meting, besturing en informatie aan klanten in een breed scala van industrieën, waaronder energie, chemie, materialen, farmaceutica en voedingsmiddelen. Yokogawa pakt problemen van klanten aan met betrekking tot de optimalisatie van productie, activa en de toeleveringsketen met de effectieve toepassing van digitale technologieën, waardoor de overgang naar autonome activiteiten mogelijk wordt.
Yokogawa werd in 1915 opgericht in Tokio en werkt nog steeds aan een duurzame samenleving via meer dan 17.000 werknemers in een wereldwijd netwerk van 129 bedrijven in 60 landen.
Ga voor meer informatie naar www.yokogawa.com

De namen van bedrijven, organisaties, producten, diensten en logo's hierin zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Yokogawa Electric Corporation of hun respectieve houders.

Media vragen

Yokogawa Electric Corporation
PR-sectie, Geïntegreerd communicatiecentrum, Marketing hoofdkantoor
Yokogawa-pr@cs.jp.yokogawa.com

Gerelateerde producten & oplossingen

  • CENTUM VP

    CENTUM VP heeft een eenvoudige en gemeenschappelijke architectuur bestaande uit mens/machine-interfaces, veldbedieningsstations en een besturingsnetwerk. Het ondersteunt niet alleen continue- en batch procesbesturing, maar ook productie operatie management.

    Meer

Top