“Sustainability Efforts Link Supply Chain” – Lezenswaardig artikel van Seán Ottewell

In het artikel "Sustainability Efforts Link Supply Chain", noemt auteur Seán Ottewell Yokogawa als voorbeeld van het feit dat "het netwerken van de actoren langs de toeleveringsketen een van de belangrijkste initiatieven is" in de chemische industrie.

supply chain management SCM distribution product step

Duurzaamheid heeft in de afgelopen weken, maanden en jaren een steeds meer aan belang gewonnen. Ook in verschillende industriële sectoren. Zo besteden fabrikanten uit bijvoorbeeld de farmaceutische of chemische branche steeds meer aandacht, moeite en middelen aan deze thematiek. Dit leidt ertoe dat fabrikanten zich ondertussen op de gehele toeleveringsketen richten wanneer het op duurzaamheid aankomt. Zo moeten ook de betreffende leveranciers bepaalde duurzaamheidsnormen naleven.

In het artikel “Sustainability Efforts Link Supply Chain” beschrijft auteur Seán Ottewell Yokogawa als voorbeeld van een situatie waarin “het verbinden van actoren binnen een toeleveringsketen een van de belangrijkste initiatieven binnen de chemische industrie is”. Volgens Koichi Nakajima kunnen “veel duurzaamheidsproblemen waar we mee te maken hebben (…) niet binnen een enkele branche worden opgelost”. De General Manager voor Key Clients op het hoofdkantoor van de business unit Energie en Duurzaamheid van Yokogawa licht toe: “Bedrijven zoals Yokogawa kunnen hierbij helpen door horizontale en verticale netwerken binnen de toeleveringsketen te ontwerpen en ontwikkelen. Daarvoor moeten we ons vermogen tot het integreren van holistische oplossingen aanscherpen.”

In de loop van het artikel schetst Ottewell hoe bij veel projecten van het bedrijf een groot gedeelte van de componenten en apparatuur daadwerkelijk van andere aanbieders afkomstig is. Hierdoor spelen open architecturen die grote hoeveelheden data aggregeren en verwerken, zoals NAMUR, een steeds belangrijkere rol. Nakajima voegt daaraan toe: “Dit is ook meer dan een ICT-kwestie, want er is omvangrijke ervaring nodig om de relevante gegevens en de betekenis ervan te identificeren en dit in de juiste context te plaatsen. In dat kader herkennen we de noodzakelijkheid van een sterkere samenvloeiing met andere industriële takken, zoals robotica en IoT-infrastructuur (Internet of Things).”

Wilt u meer weten over het onderwerp duurzaamheid en de betrokkenheid van Yokogawa? Maak dan van de gelegenheid gebruik en lees het artikel “Sustainability Efforts Link Supply Chain” van Seán Ottewell op chemicalprocessing.com.

Hier vindt u het artikel.


Volwassenheidsmodellen in de digitale transformatie – een interview met Violett Zeller

Goede data goud waard?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven