“Sustainability Efforts Link Supply Chain” – Seán Ottewell’in makalesini okumaya değer

#BLOG "Sustainability Efforts Link Supply Chain" makalesinde, yazar Seán Ottewell, kimya endüstrisinde "aktörlerin tedarik zinciri boyunca ağ oluşturmasının en önemli girişimlerden biri olduğu" gerçeğine atıfta bulunarak Yokogawa örneğini veriyor. #otomasyon #tedarik zinciri #sürdürülebilirlik

supply chain management SCM distribution product step

Geride bıraktığımız haftalar, aylar ve yıllarda sürdürülebilirlik giderek daha önemli bir konu haline geldi. Endüstrinin farklı alanlarında da durum böyle. Üretim sektörü -örneğin ilaç ve kimya endüstrilerinden- bu konuya giderek daha fazla zaman, çaba ve kaynak ayırıyor. Bunun neticesinde üretim sektörü artık bütün tedarik zinciri boyunca gerçekleştirilecek sürdürülebilirliğe odaklanıyor. Bu elbette, ilgili tedarikçilerin de belirli sürdürülebilirlik standartlarını karşılaması gerektiği anlamına geliyor.

“Sustainability Efforts Link Supply Chain” başlıklı makalesinde yazar Seán Ottewell, kimya endüstrisinde “aktörlerin tedarik zinciri boyunca ağ oluşturmasının en önemli girişimlerden biri olduğu” gerçeğine atıfta bulunarak Yokogawa örneğini veriyor. Koichi Nakajima’ya göre “karşı karşıya kaldığımız sürdürülebilirlik sorunlarının bir çoğu (…) tek bir sektör içinde çözülemez”. Yokogawa’daki enerji ve sürdürülebilirlik iş alanı merkezinin kilit Genel Müdürü şöyle açıklıyor: “Yokogawa gibi şirketler bu konuda yatay ve dikey tedarik zinciri ağları tasarlayıp geliştirerek katkı sunabilir. Bunun için bütünsel çözüm entegratörü olma becerimizi geliştirmemiz gerekiyor.”

Makalenin devamında Ottewell, gerçekten de şirket projelerinin çoğunda bileşenlerin ve cihazların büyük bir bölümünün başka hizmet sağlayıcılardan geldiğini ana hatlarıyla aktarıyor. Bu, büyük miktarda veri toplayarak işleyen NAMUR gibi açık mimarileri giderek daha önemli hale getiriyor. Nakajima bu hususta şunu ekliyor: “Bu sadece bir IT meselesi değil, zira ilgili verileri ve bunların anlamını belirlemek ve bir bağlama oturtmak için kapsamlı deneyim gerekiyor. Bu bağlamda robotik ve IoT (Nesnelerin İnterneti) altyapısı gibi başka endüstri kollarıyla daha fazla yakınsamaya gitme ihtiyacı görülüyor.”

Sürdürülebilirlik ve Yokogawa’nın bu konuda üstlendiği görevler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkese mutlaka chemicalprocessing.com sitesinde Seán Ottewell’in “Sustainability Efforts Link Supply Chain” başlıklı makalesini okumalarını öneririz.

Makaleye buradan ulaşabilirsiniz.


Dijital dönüşümde olgunluk derecesi modelleri – Violett Zeller ile röportaj

İyi veri iyi para demek mi?

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top