Yokogawa sluit zich aan bij Avelia's Blockchain-Powered Sustainable Aviation Fuel Purchasing Program

Zaventem, België - 11 oktober 2023

Yokogawa Electric Corporation kondigt aan dat het de eerste industriële automatiseringsklant met hoofdkantoor in Azië is die zich aansluit bij Avelia *1, een blockchain book-and-claim platform voor duurzame vliegtuigbrandstof (SAF). Avelia werd in juni 2022 gelanceerd en is ontwikkeld door Shell en Accenture, met steun van de Energy Web Foundation samen met American Express Global Business Travel (Amex GBT). Avelia heeft als doel de wereldwijde vraag van bedrijven naar SAF te bundelen, het aanbod van SAF te helpen vergroten en de vooruitgang van de luchtvaartindustrie op weg naar 'net-zero emissies' te ondersteunen.

Er wordt gezegd dat SAF, indien onschadelijk gebruikt, de koolstofemissies gedurende de levenscyclus met 80% kan verminderen in vergelijking met traditionele fossiele brandstoffen*2. Het wordt momenteel beschouwd als het meest veelbelovende pad van de luchtvaartindustrie om de luchtvaart koolstofvrij te maken.

Avelia maakt gebruik van blockchain om de milieukenmerken van SAF die worden geleverd aan het netwerk voor vliegtuigbrandstof duidelijk en transparant bij te houden. De milieukenmerken kunnen dan worden toegewezen aan zowel luchtvaartmaatschappijen als zakelijke klanten, terwijl zaken als dubbeltellingen worden vermeden.

Jan Toschka, President Shell Aviation, zei: "Het is fantastisch om Yokogawa te verwelkomen als Avelia's eerste industriële automatiseringsklant met hoofdkantoor in Azië. Het vergroten van het aanbod en gebruik van SAF is alleen mogelijk als alle onderdelen van de luchtvaartwaardeketen samenwerken, en via Avelia werken we samen met bedrijven als Yokogawa om deze overgang te ondersteunen en te helpen realiseren."

Koji Nakaoka, een Yokogawa Senior Vice President en hoofd van de Energy & Sustainability Business Headquarters en Global Sales Headquarters van Yokogawa, zei: "Om netto nul emissies te bereiken, zal Yokogawa door middel van dergelijke initiatieven bijdragen aan de snelle invoering van SAF en de vermindering van CO2-uitstoot."

*1 https://aveliasolutions.com/
*2 https://www.iata.org/en/programs/environment/sustainable-aviation-fuels/

 

Over Yokogawa

Yokogawa levert geavanceerde oplossingen op het gebied van meting, besturing en informatie aan klanten in een breed scala van industrieën, waaronder energie, chemie, materialen, farmaceutica en voedingsmiddelen. Yokogawa pakt vraagstukken van klanten aan met betrekking tot de optimalisatie van productie, bedrijfsmiddelen en de toeleveringsketen met de effectieve toepassing van digitale technologieën, waardoor de overgang naar autonome bedrijfsvoering mogelijk wordt.
Yokogawa werd in 1915 opgericht in Tokio en werkt nog steeds aan een duurzame samenleving met meer dan 17.000 werknemers in een wereldwijd netwerk van 129 bedrijven in 60 landen.
Voor meer informatie, bezoek www.yokogawa.com

De namen van bedrijven, organisaties, producten, diensten en logo's hierin zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Yokogawa Electric Corporation of hun respectieve houders.


Top