Eenvoudige (de)montage en Bluetooth-ondersteuning Nieuw SMARTDAC+ GM data-acquisitiesysteem biedt verbeterde efficieny

SMARTDAC+ GM Data Acquisition System

SMARTDAC+ GM Data Acquisition System

Amersfoort, The Netherlands - 27 januari 2015 

Yokogawa heeft het SMARTDAC+ GM data-acquisitiesysteem geïntroduceerd waarmee de operationele efficiency wordt verbeterd. Dat is mede te danken aan het modulaire ontwerp waardoor modules eenvoudig kunnen worden gemonteerd en verwijderd. Het SMARTDAC+ GM-systeem ondersteunt draadloze communicatie via Bluetooth voor toepassing met mobiele handheld-apparatuur. 

Modulebasis
Yokogawa ontwikkelde een nieuwe modulebasis die een basisplaat overbodig maakt en waarmee afzonderlijke modules kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd. Bij eerdere ontwerpen zonder basisplaat werden de modules in een rij verbonden. Voor het demonteren van een module in het midden van deze reeks, moesten dan ook alle modules van links of rechts worden verwijderd. Het nieuwe modulaire ontwerp van Yokogawa’s SMARTDAC+ GM-systeem maakt daarentegen gebruik van gekoppelde modulebases. Om een module te vervangen, hoeft de gebruiker alleen de module uit de modulebasis te trekken en een nieuwe te plaatsen. Dit werkt aanzienlijk efficiënter. De modulebases kunnen eenvoudig en betrouwbaar worden vergrendeld. Wanneer het systeem gedurende langere tijd wordt gebruikt als modulesets, dan kunnen de modulebases onderling worden bevestigd met schroeven. 

Bluetooth-ondersteuning
Het SMARTDAC+ GM-systeem ondersteunt Bluetooth voor Android-tablets. Vanaf een handheld kan het systeem draadloos worden gemonitord en bediend. Daarnaast kunnen de instellingen worden aangepast met uitzondering van de systeem-setupgegevens; hiervoor is een PC met Ethernet- of USB-verbinding nodig. Een Android-tablet kan worden gebruikt om de data-acquisitie te starten of te stoppen, instellingen aan te passen, of de geregistreerde proceswaarden te monitoren. 

Nauwkeurige vermogensmeting
Het SMARTDAC+ GM-systeem kan met een Ethernetkabel worden gekoppeld met een Yokogawa WT300/500/1800 power analyser. Hiermee worden gelijktijdig de temperatuur en het vermogen gemeten, bijvoorbeeld om (huishoudelijke) apparatuur te testen. De meetdata worden digitaal verzonden waardoor deze zeer nauwkeurig kunnen worden verzameld. 

Het SMARTDAC+ GM-systeem wordt ingezet door R&D-instituten die actief zijn met de ontwikkeling en productie van huishoudelijke apparatuur, auto’s, halfgeleiders, alternatieve energiebronnen. Daarnaast leent het systeem zich voor researchinstellingen, laboratoria en productieomgevingen in de ijzer- en staal-, petrochemische, chemische, papier-, voedingsmiddelen-, farmaceutische, water- en afvalwater-, elektronica- en andere industrieën.

Typerende toepassingen zijn het verzamelen en vastleggen van data, zoals temperatuur, spanning, stroom, flowrate en druk voor evaluatietests en kwaliteitscontrole, het monitoren van apparatuur in procesomgevingen en milieumonitoring. 

Gerelateerde producten & oplossingen


Top