Yokogawa Bio Frontier begint met de verkoop van S-CNF, een hoogwaardig nano cellulose materiaal

Amersfoort, Nederland – 5 juni 2021

Yokogawa Bio Frontier Inc, een dochteronderneming van Yokogawa, kondigt aan dat het is begonnen met de verkoop van 100% plantaardige gesulfateerde cellulose nanovezel (S-CNFTM). Het bedrijf levert in eerste instantie monsters aan potentiële klanten en zal vervolgens de productie opschalen ter voorbereiding van de commerciële verkoop van dit zeer veelzijdige S-CNF-materiaal van plantaardige oorsprong aan klanten in voornamelijk de chemische en de grondstoffenindustrie.

S-CNF in powder form
S-CNF in poedervorm

Cellulose nanovezel is een vezelachtig biomassamateriaal dat is afgeleid van cellulose, een belangrijk structuurbestanddeel van planten. Het wordt geproduceerd door de cellulose uit materialen zoals houtpulp te halen en te defibreren tot zeer fijne nanovezels. Bedrijven in de grondstoffenindustrie hebben grote belangstelling getoond voor cellulose nanovezels omdat het een sterk en licht materiaal is dat bestand is tegen vervorming bij blootstelling aan hitte en een zeer doeltreffende barrière vormt tegen zuurstof en andere gassen, en omdat de productie en verwijdering ervan weinig gevolgen hebben voor het milieu.

S-CNF in gelvorm heeft niet alleen dezelfde eigenschappen als standaard cellulose nanovezels, maar kan ook worden gedroogd om een stof in poedervorm te produceren die ongeveer 1/100e van het volume en het gewicht van de gel heeft. Dit poeder kost aanzienlijk minder om te vervoeren en op te slaan, en de fysische eigenschappen kunnen worden hersteld door het met water te mengen. Door de mengverhouding aan te passen kunnen de fysische eigenschappen van de cellulose nanovezel worden aangepast aan specifieke toepassingen. Bovendien verbruikt het proces dat Yokogawa Bio Frontier toepast om vezels af te breken en S-CNF te produceren minder energie dan andere productieprocessen voor cellulose nanovezels, en dit zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de verlaging van de productiekosten.

In de toekomst streeft Yokogawa Bio Frontier naar de commerciële productie van S-CNF en ontwikkelt deze activiteit door de verkoop van dit product en het in licentie geven van het commerciële productieproces, voornamelijk aan bedrijven in de chemische en de grondstoffenindustrie. Het bedrijf kijkt ook naar gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten met klanten die S-CNF gebruiken. Yokogawa Bio Frontier spant zich in om wijdverbreid gebruik van plantaardige materialen te bevorderen die onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen verminderen en bijdragen aan de verwezenlijking van een CO2-neutrale maatschappij.

Carbon-recycling through S-CNF
Koolstof-recycling door S-CNF

Belangrijkste doelmarkten voor S-CNF

  • Chemie, petrochemie, auto's, bouwmaterialen, keramiek, textiel en andere grondstoffenindustrie
  • Voedselproducten, farmaceutica en papierverwerking

S-CNF toepassingen

  • Vulstof voor plastic/rubber materialen, enz.
  • Film en flessenverpakking
  • Functionele additieven voor cosmetische producten en verven
  • Verdikkingsmiddelen, emulgatoren

Over Yokogawa Bio Frontier Inc.

Yokogawa Bio Frontier werd in januari 2021 opgericht als een volledige dochteronderneming van Yokogawa Electric Corporation. Het houdt zich bezig met de productie en verkoop van plant-afgeleide biomassamaterialen, alsmede aanverwante licentie- en adviesactiviteiten. Het bedrijf ontwikkelt ook een biomassabusiness die zich bezighoudt met nanocellulose- en lignine(monomeer)producten en een smart cell-business die zich concentreert op het gebruik van microalgen.


Top