Yokogawa neemt Insilico Biotechnology over, ontwikkelaar van digitale tweeling voor bioprocessen

Amersfoort, Nederland – 2 november 2021

Yokogawa kondigt aan dat het alle aandelen heeft verworven van Insilico Biotechnology AG (“Insilico”), een in Duitsland gevestigde ontwikkelaar en leverancier van bioproces software en -diensten. Het bevorderen van de ontwikkeling van de bio-economie is een van de prioriteiten binnen Yokogawa's duurzaamheidsdoelstellingen en in lijn daarmee wil het bedrijf deze overname benutten om totaaloplossingen voor bioprocessen te bouwen die de biofarmaceutische ontwikkeling tot en met de productie ondersteunen.

Gedreven door ontwikkelingen zoals de COVID-19-pandemie blijft de vraag naar biofarmaceutica groeien die minder bijwerkingen hebben en kunnen worden gebruikt voor de behandeling van patiënten met zeldzame en hardnekkige aandoeningen. In tegenstelling tot de productie van chemisch gesynthetiseerde geneesmiddelen voor algemeen gebruik, zijn de totale kosten van biofarmaceutica hoger en vereist het complexe celkweekproces dat nodig is om de doeleiwitten efficiënt en stabiel te verkrijgen strenge kwaliteitscontrolemaatregelen die aanzienlijke uitdagingen vormen bij massaproductie.

De cellen die in een bioreactor worden gekweekt, zijn immens in aantal. Omdat elk van deze cellen het materiaal genereert dat de actieve ingrediënten in geneesmiddelen vormt, is het noodzakelijk om hun individuele metabole reacties te controleren. De real-time visualisatie en analyse van omgevingsfactoren zoals veranderingen in pH en opgeloste zuurstofconcentratie zijn ook erg belangrijk. Als zodanig was het uiterst moeilijk om celproductie uit te voeren door de complexe celreactiesystemen met een groot aantal ingestelde parameters te regelen.

Insilico’s digitale tweeling-technologie maakt gebruik van een geavanceerd hybride model dat is gevormd uit een mechanistisch model*1 van de unieke kenmerken van een intracellulair metabolisch netwerk en een datagestuurd model*2 dat is opgebouwd uit procesgegevens met behulp van het machine learning-proces. Naast het drastisch versnellen van wat tot nu toe een ontwikkelingsproces van meerdere jaren was, maken voorspelling en simulatie ook het mogelijk om een diep begrip van het metabolismeproces te verwerven. En aangezien deze oplossing de constructie van metabolismemodellen voor bacteriën en vele andere soorten cellulaire organismen mogelijk maakt, kan deze ook worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen met betrekking tot voedingsmiddelen, chemicaliën en andere producten die biotechnologie gebruiken.

Ook in de productie maakt de digitale tweeling -technologie van Insilico de real-time analyse van procesgegevens mogelijk, wat de constante voorspelling van de teeltprestaties mogelijk maakt, de zachte detectie van voedingscomponenten die niet direct kunnen worden gemeten, en de vroege detectie van procesafwijkingen en het verstrekken van begeleiding aan operators. Door deze probleemoplossende technologie in te zetten, kan de productkwaliteit worden gestabiliseerd, wat bijdraagt aan een efficiënte massaproductie.

Klaus Mauch, CEO van Insilico Biotechnology AG, zegt: "Er zijn hoge verwachtingen voor deze fusie tussen onze geavanceerde digitale tweeling softwaretechnologie voor bioprocessen en Yokogawa's farmaceutische productiesysteemoplossingen. Ik geloof dat we via het wereldwijde netwerk van Yokogawa in staat zullen zijn om onze verkoopkanalen uit te breiden en een grote bijdrage te leveren aan de biofarmaceutische industrie."

Hiroshi Nakao, vicepresident van Yokogawa en hoofd van het Life Business Headquarters van het bedrijf, zegt: "Ik ben ervan overtuigd dat de innovatieve digitale tweeling-technologie van Insilico, dat een bewezen staat van dienst heeft bij grote biofarmaceutische bedrijven, de digitale transformatie in de bioprocessing-industrie zal versnellen. We zullen onze engineeringtechnologie benutten en ons bedrijf ontwikkelen met het oog op de commercialisering van bioprocessen."

Overzicht van Insilico Biotechnology AG

  • Opgericht: 2001
  • Locatie: Stuttgart, Duitsland
  • Algemeen directeur: Klaus Mauch
  • Aantal medewerkers: 29
  • Business: Ontwikkeling van digital twin-gebaseerde software en levering van diensten voor bioprocessen
  • Website: https://www.insilico-biotechnology.com/

*1 Mechanistisch model: Een model dat is ontwikkeld op basis van de fundamentele principes van de relevante reactie of mechanisme, dus een grondige kennis en begrip van het proces is vereist om het model te construeren. Het model dat als gevolg hiervan wordt verkregen, heeft variabelen en parameters die fysiek kunnen worden geïnterpreteerd en geavanceerde generalisatie is mogelijk. Een zeer nauwkeurig fysiek model vereist echter hoge ontwikkelings- en berekeningskosten.

*2 Data driven model: In tegenstelling tot mechanistische modellen is geen kennis van de fundamentele principes van het relevante proces vereist. De voordelen hiervan zijn een eenvoudige implementatie en relatief lage ontwikkelings- en rekenkosten. Nadelen zijn echter problemen bij het interpreteren van gegevens nadat voorspelling of simulatie is uitgevoerd en het generaliseren van resultaten. Het vereisen van grote hoeveelheden procesgegevens om het model te construeren is een ander nadeel van deze techniek.

Gerelateerde Industrieën

  • Pharma

    Yokogawa

    Yokogawa is enabling innovation and digitalization of Europe’s pharmaceutical industry; ensuring stable and reliable supply of medicines to patients.

    Meer

Top