Compressor Controls LLC en Yokogawa lanceren geïntegreerde oplossing voor proces- en turbomachinebesturing

Amersfoort, Nederland – 30 november 2021

Compressor Controls LLC (CCC) en Yokogawa kondigen aan dat ze een commerciële overeenkomst hebben gesloten voor de verkoop van een gezamenlijk ontwikkelde oplossing, CCC Inside™ voor Yokogawa CENTUM VP, die Yokogawa's procesbesturingstechnologie en CCC's turbomachinebesturingstechnologie integreert. Procesbesturing en turbomachinebesturing kunnen met hetzelfde systeem worden uitgevoerd, wat bijdraagt aan efficiënt personeel, engineering, inkoop en onderhoud in fabrieksactiviteiten.

Ontwikkelingsachtergrond

Tot nu toe vertrouwden fabrieken meestal op afzonderlijke systemen met verschillende logica voor de besturing van processen en turbomachines. Hoewel speciaal gebouwde hardware de beste prestaties en diagnoses biedt voor de turbomachinerie, beheert het de werking van meerdere systemen, wat resulteert in extra complexiteit. Om aan de uiteenlopende behoeften van eindgebruikers te voldoen, hebben CCC, het nummer één bedrijf in de turbomachinebesturingsmarkt en Yokogawa, die procesbesturingssystemen heeft geleverd aan meer dan 30.000 projecten wereldwijd, gezamenlijk CCC Inside ontwikkeld voor Yokogawa CENTUM VP, dat proces- en turbomachinebesturing in één systeem integreert.

Ter voorbereiding op de release van dit product hebben de twee bedrijven een commerciële overeenkomst gesloten waarbij Yokogawa de hardware en software levert voor het CENTUM™ VP geïntegreerde productiebesturingssysteem en CCC de CCC Inside voor Yokogawa CENTUM VP-software levert door gebruik te maken van haar besturingsalgoritmen, wereldwijde engineering en technische ondersteuning voor turbomachinebesturingen. Daarnaast gaan de twee bedrijven samenwerken op het vlak van marketing en onderhoud.

Belangrijkste kenmerken

De CCC Inside for Yokogawa CENTUM VP-software stelt CENTUM VP in staat om de besturingslogica van CCC uit te voeren voor het aansturen van compressoren, de meest gebruikte soorten turbomachines in fabrieken. Door CENTUM VP uit te rusten met een speciale compressorbesturingsinterface (frontplaat), kunnen zowel procesbesturing als compressorbesturing worden uitgevoerd vanuit dezelfde human machine interface (HMI). En door het gebruik van dezelfde hardware mogelijk te maken, vermindert deze oplossing de voorraad en onderhoudskosten van reserveonderdelen en maakt een efficiëntere onderhoudsplanning mogelijk.

Belangrijkste doelmarkten

Olie en gas, petrochemie, chemicaliën, elektriciteit, etc.

Over CCC Inside

CCC Inside™ is ontwikkeld om CCC-besturingsalgoritmen en -expertise in DCS-platforms in te zetten. De besturingsalgoritmen zijn gebaseerd op dezelfde codestructuur van CCC Pro Built™ platforms, met behoud van consistentie en betrouwbaarheid. CCC Inside wordt geleverd met native human machine interfaces voor de DCS-operator station en directe integratie met het alarmsysteem. CCC Engineering Utilities vergemakkelijkt de configuratie en afstemming verder, met opnamemogelijkheden met hoge resolutie. CCC Inside is ontworpen en in opdracht van CCC wereldwijde project- en buitendienstteams.

Over de CENTUM serie

Yokogawa bracht in 1975 zijn CENTUM distributed control system (DCS) uit, een wereldprimeur. CENTUM VP is de negende generatie in de CENTUM-serie. CENTUM-systemen staan bekend om hun robuuste prestaties en stellen hoge eisen aan engineering en technologische uitmuntendheid, terwijl ze achterwaartse compatibiliteit met eerdere systeemversies en ondersteuning van de nieuwste technologische toepassingen garanderen. Kennisgedreven engineering vormt de kern van CENTUM, een paradepaardje van Yokogawa dat de afgelopen 40 jaar met trots de procesindustrie heeft gediend.

 

Over Compressor Controls LLC

CCC is 's werelds meest vertrouwde naam op het gebied van turbomachinebesturingsoplossingen. Met vier decennia operationele ervaring in meer dan 10.000 installaties, ondersteund door meer dan 100 turbomachinerie-experts over de hele wereld, is CCC het bedrijf waar de olie- en gasindustrie zich tot wendt voor betrouwbare, efficiënte en veilige turbomachineriebesturingen.

Gerelateerde producten & oplossingen

  • CENTUM VP

    CENTUM VP heeft een eenvoudige en gemeenschappelijke architectuur bestaande uit mens/machine-interfaces, veldbedieningsstations en een besturingsnetwerk. Het ondersteunt niet alleen continue- en batch procesbesturing, maar ook productie operatie management.

    Meer

Top