Yokogawa's virtuele evenement over het realiseren van industriële autonomie nu on demand beschikbaar

Amersfoort, Netherlands – 18 November 2021

Yokogawa's Y NOW 2021 - Het virtuele evenement ‘Achieving Autonomous Operations’ is nu beschikbaar op aanvraag. Meer dan tweeduizend marktleiders hebben zich ingeschreven voor dit live-evenement met 52 sessies, uitgevoerd door 74 wereldwijde thought leaders die met succes digitale transformaties hebben gepland, beheerd en geïmplementeerd die leiden tot autonome activiteiten. Sprekers van Air Liquide, BASF, C3 AI, Evonik, Fluence Analytics, Frost & Sullivan, Microsoft, Raizen, Repsol, Saudi Aramco, Shell, Williams en nog veel meer bedrijven gaven presentaties.

De experts pakten uiteenlopende kwesties aan, zoals het verbeteren van de productie-efficiëntie en het bijdragen aan de duurzaamheid van de planeet. De openingstoespraak van Yokogawa's directeur en Senior Vice President, Dr. Yu Dai, schetste de visie van het bedrijf voor autonome operaties en slimme productie, en besprak Yokogawa's duurzame ontwikkelingsdoelen voor het jaar 2050: het bereiken van netto-nulemissies, het waarborgen van welzijn en de overgang naar een circulaire economie. Volgens Dr. Dai is "Yokogawa's visie om een symbiose tot stand te brengen tussen industrie en samenleving waarin ze autonoom functioneren, maar op een gecoördineerde manier."

De on-demand sessies omvatten belangrijke onderwerpen zoals het succesvol navigeren door kunstmatige intelligentieprojecten en het heroverwegen van cybersecurity in termen van een risico om te beheren in plaats van een probleem om op te lossen. Tom Finan van Willis Tower Watson: "Leidinggevenden zijn snel verloren wanneer ze worden geconfronteerd met cybertechnische terminologie. Ze willen denken in termen van zakelijke impact en weten wat missiekritisch is. Ze begrijpen risico's wel en kunnen middelen toewijzen om het te beheren."

In de keynote sessie "Platform for Shaping the Future of Advanced Manufacturing and Value Chains" sprak Francisco Betti, Head of Advanced Manufacturing & Production bij het World Economic Forum over de impact van de digitale transformatie op bedrijven, de maatschappij en het milieu. Francisco Betti verklaarde: "In de huidige context, die nog steeds extreem vluchtig is - vanwege de combinatie van COVID-19, klimaatverandering, geopolitieke spanningen en digitale transformatie - moeten bedrijven gaan voor digitale geavanceerde productie om veerkracht te ontwikkelen en op te bouwen. Dit zal nodig zijn in alle activiteiten en waardeketens om te reageren op mogelijke toekomstige crises en verstoringen waarmee we waarschijnlijk te maken zullen krijgen in deze nieuwe of andere wereld waarin we leven. En dat komt vooral omdat er nieuwe niveaus van wendbaarheid, flexibiliteit en aanpassingsvermogen nodig zullen zijn voor bedrijven om door de nieuwe context te navigeren."

Onder verwijzing naar een yokogawa-enquête onder 500 bedrijven waaruit bleek dat de meerderheid van plan is om tegen het jaar 2030 autonome activiteiten te implementeren, verklaarde Tom Fiske, Yokogawa's Principal Technology Strategist: "Industriële autonomie is onvermijdelijk en zal alle operationele gebieden binnendringen. Bedrijven zeggen dat ze eerder vroeg dan laat autonomie nodig hebben." Naveen Kashyap, Vice President of Digital Innovation and Services, voegt toe: "Door de beperkingen van bestaande systemen, kunnen gebruikers de ideale, end-to-end staat van de waardeketen niet visualiseren. De organisatie kan dit overwinnen als mensen zich realiseren dat technologie niet de driver is, maar juist een stimulans van nieuwe bedrijfsprocessen."

Alle Y NOW 2021 sessies zijn nu on demand beschikbaar. Ga voor meer informatie en om toegang te krijgen tot de downloads naar www.ynowlive.com.


Top