Yokogawa introduceert Enterprise Pipeline Management Solution

An EPMS screen

An EPMS screen

Amersfoort, The Netherlands - 06 juli 2015 
 

Yokogawa heeft het Enterprise Pipeline Management Solution (EPMS) uitgebracht, een modulaire software-suite die gebaseerd is op meer dan twintig jaar praktische ervaring met implementaties van pijplijnbeheeroplossingen wereldwijd. 

Het EPMS is ontwikkeld voor gebruik in het hart van pijplijn beheeromgevingen ter aanvulling van het basis pijplijnbeheersysteem met specifieke gas- en vloeistofapplicaties. Zo kan een pijplijnbeheerder zijn leveringscontracten alsmede de bijbehorende logistiek beheren op een tijd- en energiebesparende manier. Met een SCADA-platform voor monitoring, alarmering, trending en rapportage, vervult het EPMS meerdere functies zoals metering, batch scheduling & tracking, lekdetectie en energiebeheer binnen dezelfde uniforme gebruiksomgeving. 

Uniforme gebruikersomgeving op basis van modulair ontwerp
Het EPMS is gebaseerd op een doordacht, modulair en veilig platform waarmee pijplijnapplicaties in combinatie met controle- en monitoringfuncties kunnen worden samengesteld. Aangezien iedere pijplijnapplicatie verschillend is en ook operationele filosofieën per pijplijnbeheerder verschillen, kunnen de templates en functies van EPMS eenvoudig worden aangepast zonder een expert op het gebied van pijplijnapplicaties te hoeven benaderen. 

Context-gebonden online integriteitsbeheer
Het EPMS biedt een verbeterde beheerfunctie van alarmering en human machine interface (HMI). De oplossing en het applicatieplatform zijn gebaseerd op standaarden van het American Petroleum Institute (API) en de International Society of Automation (ISA). Beide voldoen aan de strenge regelgeving van het Amerikaanse Department of Transportation’s Pipeline and Hazardous Materials Safety Administration (PHMSA). Het EPMS maakt gebruik van lekdetectie, compensated volume balancing en hydaulic profiling methoden om de integriteit van de pijplijn onder alle gebruiksomstandigheden te monitoren. Het EPMS kan daarmee mogelijke integriteitschendingen registreren samen met contextuele informatie over de operationele status. Personeel kan op deze manier gerichter problemen oplossen. 

Minder energieverbruik
Het EPMS past voortdurend het instelpunt aan waardoor compressoren en pompen steeds op hun meest efficiënte bedrijfspunt draaien. Om afwijkingen tijdens de start-up te beheren, kunnen met EPMS gedragsregels worden toegekend voor het beheer. Daarbij kan het onder meer gaan om het delen van de belasting, compressor/pomp-beperkingen en alarmmeldingen op het niveau van compressor/pompstations. Om verbetermogelijkheden vast te kunnen stellen, kan het EPMS eveneens alle vermogenstatistieken registreren. 

Minder productafval bij batch-leveringspunten
Om productafval zoveel mogelijk te minimaliseren, meet en berekent het EPMS nagenoeg real-time de positie van batches en afwijkingen, zoals trans-mix, en rapporteert dit naar de voorraadbalans. 

Verbeterde gas- en vloeistofmetering
Door de uitwisseling van parameters transparant te beheren en gas, vloeistoffen en gassamenstelling te meten, past het EPMS zich eenvoudig aan de gewenste beheermethode aan en de intelligentie van bijbehorende apparatuur, zoals flowcomputers, remote terminal units (RTUs) en instrumentatie. De beschikbare inputs worden verwerkt tot standaard flow-, volume- en energiewaarden overeenkomstig de American Gas Association (AGA-) en API-standaarden. 

Met EPMS richt Yokogawa zich op gas- en vloeistoftransportleidingen en -grids alsook op upstream/midstream olie- en gasproductieinfrastructuren. 

About Yokogawa
Yokogawa's global network of 88 companies spans 56 countries. Founded in 1915, the US$3.5 billion company engages in cutting-edge research and innovation. Yokogawa is active in the industrial automation and control (IA), test and measurement, and aviation and other businesses segments. The IA segment plays a vital role in a wide range of industries including oil, chemicals, natural gas, power, iron and steel, pulp and paper, pharmaceuticals, and food. For more information about Yokogawa, please visit www.yokogawa.com.

Gerelateerde Industrieën

  • Pijpleiding

    De juiste besturing en instrumentatie voor pijpleidingen kan een enorm verschil maken in termen van prestaties en winstgevendheid. Yokogawa beschikt over specifieke technologie die de prestaties van alle elementen van een pijpleidingoplossing kan optimaliseren, waaronder compressoren, pompen, kleppen en tussenliggende opslag- en distributiefaciliteiten.

    Meer

Top