Nieuwe versie FieldMate™ R3.01 beheertool draait op tablets

FieldMate

New FieldMate(TM) R3.01 device management tool runs on tablets


Amersfoort, The Netherlands - 07 april 2015 

Met FieldMate™ R3.01.10 introduceert Yokogawa de nieuwste versie van haar meertalige, standalone beheertool voor het configureren, onderhouden en beheren van veldapparatuur in industriële omgevingen. 

Met een user interface die speciaal ontworpen is voor tablets ondersteunt FieldMate EDDL en FDT en beschikt het over communicatiemogelijkheden voor procesautomatiseringsprotocollen, waaronder HART, FOUNDATION™ fieldbus, PROFIBUS, Modbus en draadloos ISA100.11a alsook Yokogawa’s eigen BRAIN-protocol. 

FieldMate™ scant automatisch de bus en geeft aan welke apparatuur hierop is aangesloten, inclusief hun status en basisparameters. Met deze gegevens kan een gebruiker op intuïtieve manier naar de apparaatdetails navigeren voor bijvoorbeeld diagnostiek, configuratieparameters of onderhoudsinformatie. 

Standaard voorziet FieldMate™ R3.01.10 in systeemrapportage en database-zoekfuncties voor apparatuur. Daarnaast is Yokogawa’s FDT2-applicatie DTM Works in FieldMate geïntegreerd. Het beheertool wordt geleverd met de meest actuele DTMs voor Yokogawa’s veldapparatuur inclusief FDT2 DTMs voor de meest recente versie van de EJX en EJA-E druktransmitters en de ROTAMASS 3 serie coriolis massaflowmeter. 

In tabletuitvoering is FieldMate™ R3.01 het ideale tool voor controlerondes en onderhoudstaken. Nieuwe functies waarmee het tool is uitgerust, zijn onder meer het automatisch genereren van configuratieoverzichten van apparatuur in een groot aantal formaten en het centrale beheer van verschillende soorten apparatuur informatie. 

Het FieldMate™ ‘one tool for all’-concept ondersteunt gebruikers bij het fabrikaat- en protocolonafhankelijk configureren, onderhouden en beheren van veldapparatuur. Dankzij de efficiënte manier waarop dit wordt gedaan, kan worden bespaard op operationele kosten. FieldMate™ synchroniseert naadloos met Yokogawa’s PRM Plant Asset Management tool.


Top