Yokogawa introduceert Plant Resource Manager (PRM) R3.30


Amersfoort, The Netherlands - 03 maart , 2016 

Yokogawa heeft een nieuwe release van het softwaretool Plant Resource Manager (PRM) geïntroduceerd. Met de introductie brengt Yokogawa een belangrijke upgrade van het systeem voor gecentraliseerd beheer van grote hoeveelheden data van procesmonitoring-, besturings- en productieapparatuur. De upgrade omvat een verbeterde beheerfunctie voor HART en uitbreidingen op de navigatiefunctie. Naast het meest recente HART7-protocol ondersteunt PRM R3.30 ook het nog veel gebruikte HART5 en HART6. 

Softwaretools zoals PRM worden steeds vaker ingezet om de onderhoudsefficiency te verbeteren. Hiermee kan een grote hoeveelheid onderhouds- en andere data centraal worden beheerd. Deze gegevens zijn door onderhoudspersoneel te gebruiken om de downtime te verminderen en de veiligheid te verbeteren. 

Voor het optimaliseren van werkzaamheden in procesomgevingen zijn goed functionerende apparatuur én actuele statusinformatie van belang. Bovendien moeten alle onderonderhoudswerkzaamheden worden vastgelegd. Dergelijke informatie is het best bruikbaar wanneer operators van besturings- en veiligheidssystemen deze rechtstreeks op het beeldscherm van hun Human Interface Station (HIS) kunnen zien. PRM R3.30 heeft een aantal nieuwe features die het verzamelen van informatie van veldapparatuur faciliteren. Deze informatie ondersteunt weer de optimalisatie van onderhoud aan apparatuur en proceswerkzaamheden. 

Snelle toegang to status informatie van HART-apparatuur 
PRM R3.30 kan nagenoeg realtime informatie verzamelen over het opstarten, stoppen, fouten en andere statusinformatie van Yokogawa HART7-apparatuur. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de N-IO, een veldinput/output-module die voor de meest recente versie van Yokogawa’s ProSafe-RS systeem werd ontwikkeld. Voor HART5-, HART6-, en HART7-apparatuur van derden kan informatie met een 1 minuut-tijdinterval worden verzameld. Daarmee is de nieuwste PRM-release 10 keer sneller dan zijn voorganger. 

Intuïtieve presentatie van informatie
De icons die het belang van afzonderlijke apparatuur zichtbaar maken, worden nu getoond in het status-window van het navigatiescherm. Wanneer zich ergens in de procesomgeving een probleem voordoet, kunnen operators deze informatie en de zelfdiagnostische info die wordt getoond, gebruiken voor een snelle reactie. 

Gerichte vrijgave van alarmen
PRM voorziet in een onderhoudsalarm-functie die alarmmeldingen vrijgeeft en op HIS’en van het CENTUM-besturingssysteem toont. Werd een alarmmelding bij de vorige PRM-versie nog vrijgegeven op alle HIS’en, in de nieuwste uitvoering kan worden gespecificeerd welke HIS’en bepaalde alarmmeldingen moeten ontvangen. Zodoende kan een alarm alleen worden vrijgegeven aan de operators die verantwoordelijk zijn voor bepaalde apparatuur. 

Gerelateerde producten & oplossingen

  • Plant Resource Manager (PRM)

    Have the facility managed properly for high-reliable and stable plant operation? PRM contributes to improving the quality of maintenance plans and optimizing maintenance costs throughout the plant life cycle.

    Meer

Top