Yokogawa boekt order besturingssystemen voor energie- en ontziltingsstation

 

Amersfoort, The Netherlands - 19 januari, 2017 
 
Yokogawa heeft een opdracht ontvangen voor levering van de besturingssystemen voor de Layyah energie- en ontziltingstations van Sharjah Electricity & Water Authority (SEWA). De eigenaar en operator van de stations is een van de agentschappen van het emiraat Sharjah, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). 

SEWA werkt momenteel aan de retrofitting van de besturingssystemen, hulpinstallaties en voorzieningen voor de units 7 en 8 van het Layyah energie- en ontziltingstation. Elk van deze units bestaat uit een 75 MW olie- en gasgestookte energiecentrale en een meertraps ontziltingsinstallatie met een capaciteit van 27.000 m3 per dag. Bij de ontziltingsinstallatie wordt zeewater in verschillende vacuümdestillatietanks verhit en verdampt tot stoom, waarna de stoom wordt gebruikt voor productie van schoon water. Deze systemen zijn energie-efficiënt omdat ze de hitte gebruiken van de stoom die vrijkomt in de vacuümdestillatietanks. 

 

Voo

r dit project levert Yokogawa voor beide units het CENTUM® VP geïntegreerde productiebesturingssysteem voor de ketel, turbineregelaar, turbinebeveiligingssysteem en de ontziltingsinstallatie alsmede het ProSafe®-RS veiligheidssysteem voor het branderbeheer en de ketelbeveiliging. Verder levert Yokogawa veldinstrumentatie zoals de DPharp EJA serie verschildruk/druktransmitter, continue emissiemonitoringsystemen en stoom- en wateranalyse-systemen. Naast engineering verzorgt Yokogawa ook de ondersteuning bij de installatie en ingebruikname van deze systemen. De werkzaamheden moeten in september van dit jaar zijn afgerond. 

Binnen de VAE en in het gehele Midden-Oosten stijgt de vraag naar elektriciteit en water als gevolg van de snelle economische groei. Energie- en ontziltingscentrales die gebruikmaken van de overvloedige hoeveelheid aanwezige olie en gas vormen een belangrijk onderdeel van de infrastructuur in deze regio. Yokogawa blijft zich inzetten voor verdere uitbreiding van de besturingsactiviteiten in de energie- en waterinfrastructuur. 

Gerelateerde Industrieën

  • Water en afvalwater

    Waterbronnen zijn eindig en daarom is het bijdragen aan een duurzame watercyclus een van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's). Yokogawa levert al jaren geavanceerde digitale besturingsoplossingen voor de stabiele levering van schoon en veilig water en de behandeling van afvalwater ter bescherming van het watermilieu. Maar ook het beheren van waterverliezen en de optimalisatie van de werking van installaties ter vermindering van de CO2-uitstoot en de bedrijfskosten.

    Yokogawa ondersteunt een breed scala aan waterbesturingstoepassingen in zowel waterschappen als de industriële watermarkt. Met onze toonaangevende technologieën, betrouwbare producten, uitgebreide expertise en ervaring met diverse waterprojecten over de hele wereld, werken wij met u samen om duurzame wateroplossingen te bieden die uw bedrijf een impuls geven en waarde toevoegen gedurende de gehele levenscyclus van de installatie.

    Meer
  • Energie

    Halverwege de jaren zeventig deed Yokogawa zijn intrede in de energiebranche met de introductie van het EBS Electric Control System. Sindsdien is Yokogawa gestaag doorgegaan met de ontwikkeling van technologieën en mogelijkheden om onze klanten wereldwijd de beste diensten en oplossingen te bieden.

    Yokogawa zet het internationale Network Power Solutions (NPS) in om een actievere rol te spelen in de dynamische wereldwijde energie markt. Dit heeft nauwere samenwerking binnen Yokogawa mogelijk gemaakt, waarbij onze wereldwijde middelen en industriële knowhow worden samengebracht. Yokogawa's experts in de energie-industrie werken samen om elke klant de oplossing te bieden die het beste past bij hun geavanceerde wensen.

    Meer

Top