Yokogawa boekt order besturingssystemen voor energie- en ontziltingsstation

 

Amersfoort, The Netherlands - 19 januari, 2017 
 
Yokogawa heeft een opdracht ontvangen voor levering van de besturingssystemen voor de Layyah energie- en ontziltingstations van Sharjah Electricity & Water Authority (SEWA). De eigenaar en operator van de stations is een van de agentschappen van het emiraat Sharjah, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). 

SEWA werkt momenteel aan de retrofitting van de besturingssystemen, hulpinstallaties en voorzieningen voor de units 7 en 8 van het Layyah energie- en ontziltingstation. Elk van deze units bestaat uit een 75 MW olie- en gasgestookte energiecentrale en een meertraps ontziltingsinstallatie met een capaciteit van 27.000 m3 per dag. Bij de ontziltingsinstallatie wordt zeewater in verschillende vacuümdestillatietanks verhit en verdampt tot stoom, waarna de stoom wordt gebruikt voor productie van schoon water. Deze systemen zijn energie-efficiënt omdat ze de hitte gebruiken van de stoom die vrijkomt in de vacuümdestillatietanks. 

 

Voo

r dit project levert Yokogawa voor beide units het CENTUM® VP geïntegreerde productiebesturingssysteem voor de ketel, turbineregelaar, turbinebeveiligingssysteem en de ontziltingsinstallatie alsmede het ProSafe®-RS veiligheidssysteem voor het branderbeheer en de ketelbeveiliging. Verder levert Yokogawa veldinstrumentatie zoals de DPharp EJA serie verschildruk/druktransmitter, continue emissiemonitoringsystemen en stoom- en wateranalyse-systemen. Naast engineering verzorgt Yokogawa ook de ondersteuning bij de installatie en ingebruikname van deze systemen. De werkzaamheden moeten in september van dit jaar zijn afgerond. 

Binnen de VAE en in het gehele Midden-Oosten stijgt de vraag naar elektriciteit en water als gevolg van de snelle economische groei. Energie- en ontziltingscentrales die gebruikmaken van de overvloedige hoeveelheid aanwezige olie en gas vormen een belangrijk onderdeel van de infrastructuur in deze regio. Yokogawa blijft zich inzetten voor verdere uitbreiding van de besturingsactiviteiten in de energie- en waterinfrastructuur. 


Top