Yokogawa introduceert het ExaquantumTM R3.10 Plant Information Management System

Amersfoort, The Netherlands - 14 November, 2017

–Met ondersteuning voor OPC-UA en verbeterde beveiliging– 

Yokogawa Electric Corporation kondigt de introductie van ExaquantumTM R3.10 aan. De nieuwste versie van het Exaquantum Plant Information Management System beschikt over verbeterde beveiliging en comptabiliteit dankzij de ondersteuning voor het nieuwste communicatieprotocol OPC-UA (OPC Unified Architecture). 

Ontwikkelingsachtergrond
Fabrikanten hebben steeds meer behoefte aan het opslaan en analyseren van grote hoeveelheden gegevens over temperatuur, druk, en andere variabelen die gebruikt kunnen worden om de efficiëntie van fabrieksactiviteiten te verhogen. Er is grote vraag naar Plant Information Management Systems (PIMS) om het verzamelen en opslaan van gegevens eenvoudiger te maken. Om aan deze vraag tegemoet te komen, heeft Yokogawa Exaquantum PIMS ontworpen en werkt het bedrijf voortdurend aan het verbeteren van de functies. Exaquantum PIMS leent zich vooral voor de olie- en gas-, raffinage-, petrochemische, staal-, metaal-, non-metaal-, energie-, elektriciteits-, gas-, papier-, voedingsmiddelen-, farmaceutische en waterbehandelingsindustrie. 

Met het toenemende gebruik van informatietechnologie bij productiemanagement en besturingsapplicaties is het goed beveiligd houden van de plantinformatie- en besturingssystemen een steeds grotere uitdaging. En omdat bedrijven de meest recente netwerktechnologieën willen gaan inzetten, wordt beveiliging een nog grotere zorg. Als antwoord hierop heeft Yokogawa ondersteuning voor het meest recente communicatieprotocol aan Exaquantum R3.10 toegevoegd en de beveiligingsfuncties verbeterd. 

Verbeteringen
1. Ondersteuning voor OPC-UA ten behoeve van verbeterde beveiliging en comptabiliteit met andere systemen
Exaquantum R3.10 ondersteunt OPC-UA en kan nu op een veilige manier gegevens uitwisselen met een meer gegevensbronnen, waaronder OPC-UA-compatibele apparaten zoals de SMARTDAC+ gegevensacquisitiesystemen van Yokogawa. 

2. Verbeterde systeembeveiliging
Op basis van een review over de kwetsbaarheid van eerdere versies van deze software zijn de paden (naar mappen en bestanden) en de autorisatie van toegangsrechten in Exaquantum R3.10 uitgebreider beveiligd. Exaquantum is nu minder vatbaar voor computervirussen en cyberaanvallen. 

3. Ondersteuning van de nieuwste besturingssystemen
Exaquantum R3.10 ondersteunt de nieuwste versies van besturingssystemen en andere software, waaronder Windows Server 2016 (een serverbesturingssysteem), Windows 10 Enterprise 2016 LTSB (een PC-besturingssysteem), en Microsoft SQL Server 2014 (een relationeel database managementsysteem). 

OPC (object linking and embedding voor process control) is een standaard voor uitwisseling van actuele waarden binnen de industriële automatiseringsindustrie en andere gebieden, waarbij gegevens op een veilige, betrouwbare manier worden uitgewisseld. OPC-UA (OPC Unified Architecture) is de meest recente versie van deze standaard. OPC-UA is niet afhankelijk van welke hardware of welk besturingssysteem dan ook, garandeert zeer goede beveiliging en kan uitgebreid worden. Om deze redenen kan dit communicatieprotocol van grote betekenis zijn voor Industrie 4.0. 

Belangrijkste markten
Procesindustrieën, zoals olie, aardgas, petrochemie, chemie, elektrische energie, pulp en papier, farmaceutica, levensmiddelen, ijzer en staal, en water- en afvalwaterbehandeling. 

Toepassingen
- Real-time verzameling van systeemprocesgegevens in databases
- Berekening van verzamelde gegevens
- Weergave van verzamelde gegevens in trendgrafieken en andere soorten grafieken, spreadsheets, enz.


Over Exaquantum
Exaquantum is een plant information management system (PIMS). De grote hoeveelheid gegevens die in een besturingssyteem is opgeslagen, is een belangrijke troef die kan worden gebruikt om de productiviteit, kwaliteit en veiligheid te verbeteren. Exaquantum verkrijgt, verwerkt, en verzamelt gegevens van besturingssystemen en stuurt deze door naar applicaties in MES-toepassingsgebieden (Manufacturing Execution System) om gebruikt te worden in management- en analyse-activiteiten. Exaquantum biedt een omgeving waarin gegevens kunnen worden geanalyseerd. Niet alleen vanuit fabrieksactiviteiten en management, maar ook vanuit zakelijk perspectief, waarbij de informatiestroom op veld- en managementniveaus wordt vereenvoudigd en real-time management realiteit wordt. 

Yokogawa blijft Exaquantum inzetten om samen met haar klanten waarde te creëren en haar oplossingsgerichte activiteiten uit te breiden. 

De hierin genoemde namen van bedrijven, organisaties en producten zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. 
 

Gerelateerde Industrieën

Gerelateerde producten & oplossingen

Data Historian (Exaquantum)

Exaquantum can acquire data from all facets of a process and transform that data into easily usable, high-value, widely distributed information. Exaquantum forms the basis of most Yokogawa OES.

Plant Information Management System

Based on open standards, Yokogawa's data historian and PIMS solution captures data easily and creates a valuable bedrock. Our solution is especially unique in that engineering costs in implementation are significantly reduced when compared to the alternatives.

 
Top