Yokogawa lanceert Plant Resource Manager (PRM) R4.04

Amersfoort, Nederland - 15 oktober 2020

Yokogawa heeft de update van Plant Resource Manager (PRMTM) R4.04 op 20 november gelanceerd. Dit is de nieuwste versie van een softwarepakket uit de OpreXTM-reeks voor asset management en -integriteit dat de bewaking en controle van fabrieksprocessen mogelijk maakt door het beheer van grote hoeveelheden gegevens van instrumentatie en productieapparatuur te centraliseren.

PRM R4.04 omvat verbeterde diagnostische functies voor apparaten, verbeterde connectiviteit met andere Yokogawa producten en ondersteunt de nieuwste software. Met deze bijgewerkte functies kunnen klanten erop vertrouwen dat de veiligheid van hun fabrieksprocessen in goede handen is.

Achtergrond van de ontwikkeling 
Fabrikanten zijn voortdurend op zoek naar manieren om de productiviteit te verhogen en de efficiëntie van het onderhoud te verbeteren. Met softwaretools als PRM kunnen grote hoeveelheden onderhoudsinformatie en andere gegevens van fabrieksbewakings- en controleapparatuur centraal worden beheerd. Daarnaast moet ook de productieapparatuur worden gecontroleerd, zodat apparaat storingen die het veilig uitvoeren van het werk in de fabriek in gevaar zouden kunnen brengen, snel kunnen worden geïdentificeerd. Om te voorzien in die behoefte, heeft Yokogawa de functies van PRM verbeterd.

PRM R4.03 is vorig jaar november gelanceerd en omvatte een starter-editie van InsightSuiteAE. Een diagnostische softwaretool die de achteruitgang van apparatuur identificeert en de gebruiksstatus in beeld te brengt. Zoals bijvoorbeeld van regelkleppen, een cruciaal onderdeel van iedere fabriek. In de nieuwste versie van PRM is een functie toegevoegd aan de InsightSuiteAE-software waarmee het optreden van een waarde die duidt op een storing in een regelklep kan worden voorspeld, waardoor onderhoud proactiever en efficiënter kan worden uitgevoerd en klanten zich minder zorgen hoeven te maken over de veiligheid in de fabriek.

Verbeteringen
1.    Een functie voor het voorspellen van storingen waarmee de efficiëntie van onderhoud wordt verbeterd
Er is een functie voor het voorspellen van storingen toegevoegd aan de diagnostische functie voor regelkleppen, een van de meest gebruikte functies van de InsightSuiteAE-software. Deze nieuwe functie voorspelt de datum waarop de toestand van een regelklep een vooraf bepaalde drempelwaarde zal bereiken, op basis waarvan kan worden bepaald dat er een storing is opgetreden in het apparaat. Eerder was het mogelijk om trendgegevens te bekijken die aangeven dat het waarschijnlijk is dat een abnormale toestand in een regelklep gaat optreden, maar de functie die bij deze release wordt geleverd maakt het nog makkelijker om vast te stellen wanneer er corrigerende actie moet worden ondernomen om te voorkomen dat een storing optreedt in een verslechterende regelklep of andere gerelateerde apparatuur. Doordat deze functie de datum aangeeft waarop de storing naar verwachting zal plaatsvinden, kan onderhoudspersoneel tijdig de nodige voorbereidingen treffen en reparaties plannen en uitvoeren. Ongeplande noodreparaties in de fabriek zijn daardoor minder vaak nodig.

  1. Graph of predicted fault occurrence dates
    Grafiek met een voorspelling van de data waarop een storing zal plaatsvinden 

 

 

2.    Verbeterde connectiviteit tussen producten
De PRM-onderhoudsalarmfunctie ondersteunt nu de Unified Alarms and Conditions Server (UACS), die onlangs in de meest recente versie van het CENTUMTM VP geïntegreerde productiebesturingssysteem is geïntroduceerd. De UACS van CENTUM VP voldoet aan de ISA 18.2-norm voor alarmbeheer. Met deze verbetering ontvangen fabrieksmedewerkers meldingen van onderhoudsalarmen in de nieuwste alarmbeheeromgeving.
Bovendien is het aantal eenheden dat wordt ondersteund door de autonome STARDOM TM FCN-500-controller verhoogd van drie naar negen. Doordat het aantal eenheden dat kan worden bewaakt met PRM is vergroot, is efficiëntere bewaking mogelijk.

3.    Ondersteuning voor de nieuwste versies van Windows en Office
Aan de meest recente versie van PRM is ondersteuning van Windows 10 Enterprise 2019 LTSC (64bit) en Office 2019 toegevoegd.

Over PRM
De PRM-software beheert grote hoeveelheden status- en onderhoudsinformatie van automatiserings- en productieactiva op een centraal punt. PRM ondersteunt de FOUNDATIONTM-veldbus, HART®, ISA100 WirelessTM en PROFIBUS digitale veldcommunicatieprotocollen. PRM omvat verschillende functies ter ondersteuning van het onderhoud, waaronder online functies voor het beheren en diagnosticeren van apparatuur. PRM kan samenwerken met de FieldMateTM-software voor apparaat beheer voor het instellen, aanpassen en beheren van veldapparaten. Via FieldMate kan de apparaat informatie die momenteel in PRM is opgeslagen, in het veld worden gecontroleerd. Voor verbeterde toegang tot onderhoudsinformatie kan de PRM-apparaat informatie ook worden ingezien vanaf ieder human interface station (HIS) die aan het CENTUMTM VP geïntegreerde productiebesturingssysteem is gekoppeld.

Belangrijkste doelmarkten
Industrieën als olie en aardgas, petrochemie, chemie, ijzer en staal, pulp en papier, elektrische energie en water- en afvalwaterbehandeling

Toepassingen
Ondersteuning bij het onderhoud en het opstarten van veldapparatuur.
 

Gerelateerde producten & oplossingen

  • Plant Resource Manager (PRM)

    PRM draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van onderhoudsplannen en het optimaliseren van de onderhoudskosten gedurende de gehele levenscyclus van de installatie.

    Meer

Top