EN 54-22 certificering voor glasvezelhittedetector van Yokogawa

Amersfoort, Nederland - 6 maart 2020

Het Duitse VdS heeft de glasvezelhittedetector DTSX1 van Yokogawa volgens EN 54-22 onder goedkeuringsnr. G 220001 gecertificeerd. De Europese norm EN 54-22 is van toepassing op resetbare, lineaire hittedetectoren bestaande uit een sensor met een glasvezelkabel die worden gebruikt in branddetectie- en brandalarmsystemen in en rondom gebouwen en andere civieltechnische bouwwerken.

De glasvezelhittedetector DTSX1 van Yokogawa, een OpreX™-veldinstrumentenoplossing voor hitte- en branddetectie, is voorzien van een behuizing die geschikt is voor gebruik met de door Yokogawa gespecificeerde glasvezelkabels. De DTSX1 is een kosteneffectieve en eenvoudig te installeren alles-in-een oplossing voor faciliteitsbewaking en branddetectie. Naar verwachting draagt deze oplossing bij aan het tijdig opsporen van onderhoudsproblemen, waarmee de prestaties van de installatie worden verbeterd en er op onderhoudskosten kan worden bespaard. De glasvezelhittedetector DTSX1 is bestand tegen stof, corrosie, hitte, rook, trillingen en uitlaatgassen in industriële omgevingen.

 

Voordelen van temperatuurbewaking met een glasvezelkabel 
Vanwege verouderende installaties, veiligheidsbeheerproblemen als gevolg van personeelstekorten en verschillende andere struikelblokken, is brandgevaar altijd een punt van zorg in industriële faciliteiten. Daarom is er een groeiende vraag naar oplossingen voor hittedetectie. Hittedetectoren met een glasvezelkabel zijn een uitstekende oplossing voor dergelijke problemen, omdat ze de temperatuurverdeling kunnen meten en afwijkingen over de gehele lengte van de glasvezelkabel nauwkeurig kunnen aangeven. Oplossingen met glasvezelkabels worden steeds vaker gebruikt voor de temperatuurbewaking in een breed scala aan faciliteiten.

 

Kosteneffectieve en eenvoudig te installeren alles-in-een oplossing
Alle onderdelen van de DTSX1, inclusief het eenvoudig af te lezen display, de relais uitgangcircuits, de alarmcircuits en andere hardware die is vereist voor het detecteren van hitte, bevinden zich in één behuizing. Dit kleine apparaat kan aan de muur worden gemonteerd. De DTSX1 is eenvoudig te installeren, de installatie neemt minder tijd in beslag*1, en het apparaat kost minder dan een glasvezeltemperatuursensor voor algemeen gebruik.

Er kunnen over de hele glasvezelsensorkabel tot wel 1000 alarmzones worden gedefinieerd. In totaal kunnen vier glasvezelsensorkabels met een lengte van elk 10 km*2 worden aangesloten. De hoogwaardige DTSX1 heeft een meetperiode van slechts 5 seconden voor iedere vezel.

 

Toepassingen & belangrijkste doelmarkten
-    Branddetectie in diensttunnels, verkeerstunnels en andere infrastructuren
-    Magazijnen en productiefaciliteiten
-    Kabelgoten
-    Transportbanden

*1    De totale installatietijd vanaf het begin van de installatie tot aan de voltooiing wordt met ongeveer 30% gereduceerd.
*2    Gecertificeerd door EN 54-22

 

 

 
Top