Yokogawa ontwikkelt Single Cellome System SS2000 voor subcellulaire bemonstering

Amersfoort, Nederland – 1 december 2021

Yokogawa kondigt aan dat het de Single Cellome™ System SS2000 heeft ontwikkeld, een eencellige analyseoplossing die gebruik maakt van beelden met een hoge resolutie die zijn vastgelegd met een confocale microscoop om automatisch en nauwkeurig monsters van specifieke cellen en intracellulaire componenten te verzamelen. De SS2000 zal vanaf februari 2022 worden uitgebracht.

Single Cellome System SS2000
Single Cellome System SS2000

Ontwikkelingsachtergrond

Als kleinste eenheid van alle levende organismen kunnen cellen sterk van elkaar verschillen; vandaar dat er een groeiende focus is op eencellige analyse waarbij de isolatie en behandeling van individuele cellen betrokken is, in tegenstelling tot het bestuderen van een populatie. In de afgelopen jaren is het met verbeterde analytische technologie mogelijk geworden om niet alleen afzonderlijke cellen te analyseren, maar ook specifieke moleculen erin. Het begrijpen van de kenmerken en functies van cellen en mechanismen voor celontwikkeling is een zeer effectief middel om de oorzaken van ziekten op te helderen, te voorkomen en de werkzaamheid van nieuwe geneesmiddelen te verifiëren. Dit is essentieel voor onderzoek naar geneesmiddelenontdekking en de ontwikkeling van precisiegeneeskunde en regeneratieve geneeskunde.

Conventionele technieken voor de analyse van intracellulaire componenten hebben meestal betrekking op de verstoring en verzameling van heterogene celpopulaties, wat geen bemonstering op individueel celniveau mogelijk maakt, dus veel componenten kunnen niet worden verzameld en essentiële informatie over cellocatie en morfologie gaat verloren. Bovendien, omdat deze bemonstering handmatig wordt gedaan, is de doorvoer laag en is het zelfs voor ervaren onderzoekers vrij moeilijk.

Gebruikmakend van Yokogawa's kernbeeldvormingstechnologieën die de real-time analyse van minuscule verschijnselen in levende cellen mogelijk maken, bevat het Single Cellome System SS2000 nieuwe technologieën die automatisch en nauwkeurig bemonsteringsbewerkingen regelen om de prestaties van baanbrekend biowetenschappelijk onderzoek te ondersteunen.

Functies

Yokogawa confocale microscopietechnologie maakt de snelle, minimaal invasieve beeldvorming van levende cellen mogelijk. Op basis van de hoogsensitieve analyse van de hoge resolutie 3D-beelden worden de cellen automatisch en nauwkeurig bemonsterd met behulp van nauwkeurige positioneringstechnologie.

 1. Optimale selectie van cellen of regio's binnen cellen volgens vastgestelde criteria
  De SS2000 analyseert beelden van een groot aantal cellen binnen een doelbereik en classificeert deze aan de hand van verstrekte criteria zoals cytoplasmagebied en kerngrootte. Vervolgens wordt vastgesteld welke cellen geschikt zijn voor analyse en wordt hun bemonsteringslocatie bepaald. Met behulp van criteria zoals afstand tot de kern, kan beeldanalyse zelfs optimale regio's in individuele cellen identificeren.
 2. Betrouwbare bemonstering van doelcellen en componenten in individuele cellen
  De SS2000 bemonstert direct alleen doelcellen zonder loslating, waarbij alle positionele en morfologische informatie in de kweekplaat behouden blijft. Bovendien maakt het gebruik van 3D-beelden met hoge resolutie en nauwkeurige positioneringstechnologie de selectieve bemonstering van doelorganellen en cytoplasma mogelijk.
 3. Monsters kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan analyses
  De verzamelde cellen en intracellulaire componenten kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan analyses, waaronder genetische analyse en massaspectrometrie. De optimale en efficiënte verzameling van doelmonsters verbetert de analytische gevoeligheid. Bovendien kunnen enkele levende cellen die zijn bemonsterd, worden gekweekt in secundaire celculturen.

Hiroshi Nakao, vicepresident van Yokogawa en hoofd van het Life Business Headquarters, zegt: "Het nieuw ontwikkelde Single Cellome System SS2000 is een oplossing die een sleutelrol zal spelen in toekomstig celonderzoek. Het biedt het potentieel om niet alleen de kenmerken van afzonderlijke cellen te begrijpen, maar ook de netwerken en communicatie tussen cellen, waardoor we pathologische mechanismen kunnen vaststellen. In een tijdperk waarin steeds meer mensen 100 jaar oud worden, zal Yokogawa de ontwikkeling en levering van oplossingen versnellen om levens, gezondheid en veiligheid te beschermen."


Video of Single Cellome System SS2000

Gerelateerde producten & oplossingen

 • High Content Analysis CellVoyager

  Onze high-content analysesystemen (HCA) maken gebruik van krachtige software om een breed scala aan onderzoekstoepassingen aan te pakken, van basiswetenschap tot complexe samengestelde screening.

  Meer
 • Single Cellome™ System 2000

  The Single Cellome™ System 2000 is a system that automatically samples specific regions of cells or whole cells at the single-cell level while imaging cells in culture with a confocal microscope. Because cells in culture do not need to be detached, positional and morphological information is maintained.

  Meer
 • Spinning Disk Confocal CSU

  Met behulp van ons gepatenteerde dual spinning disk-ontwerp transformeren Yokogawa's confocale scannerunits optische microscopen door real-time live celbeeldvorming mogelijk te maken.

  Meer

Top