Yokogawa lanceert cloudversie van Collaborative Information Server

Amersfoort, Nederland – 24 january 2022

Yokogawa kondigt aan dat het in maart 2022 Collaborative Information Server (CI Server) R1.02 zal uitbrengen. Deze nieuwe versie van CI Server, een product uit de OpreX™ Control and Safety System-familie, kan worden geleverd op Yokogawa Cloud*1, het cloudplatform van het bedrijf.

CI Server on Yokogawa Cloud
CI Server op basis van de Yokogawa Cloud

Ontwikkelingsachtergrond

Sinds de release in januari 2021 is CI Server geadopteerd voor gebruik in fabrieken over de hele wereld. Door de verwerking van allerlei soorten gegevens van fabrieksapparatuur en -systemen te integreren, vergemakkelijkt deze oplossing het geoptimaliseerde beheer van productieactiviteiten in een hele onderneming, terwijl het ook een externe bedieningsomgeving biedt om efficiënte fabrieksactiviteiten vanaf elke locatie te garanderen.

Om klanten te helpen hun werklast voor het ontwerp, het onderhoud en het beheer van hun systeeminfrastructuur drastisch te verminderen, is deze release van CI Server verbeterd om cloudgebaseerde bediening mogelijk te maken, naast conventionele systeemconfiguratie in een on-premise omgeving. Klanten kunnen CI Server gebruiken in een PaaS-indeling (Platform as a Service*2) die Yokogawa Cloud, een softwarelicentie en onderhoud combineert. Het gebruik van CI Server in combinatie met Yokogawa Cloud zorgt voor een hoge beveiligingsomgeving.

Belangrijkste voordelen

  1. Goedkopere projectimplementatie en snelle projectlanceringHet
    Uitvoeren van CI Server in een cloudomgeving maakt een vermindering van het aantal pc's en andere vergelijkbare hardware in fabrieken mogelijk. Dit elimineert de noodzaak voor ontwerp- en configuratiewerk dat nodig is voor het instellen van hardware en versnelt de projectontwikkeling. Aangezien projecten kunnen worden gestart zonder extra hardware aan te schaffen, zijn de initiële implementatiekosten bovendien lager.
  2. Veilige en efficiënte werking
    Met de vermindering van hardware wordt de onderhoudsbelasting verminderd. En omdat de servercapaciteit kan worden opgeschaald voor cloudgebaseerde bewerkingen, is het met deze versie van CI Server mogelijk om snel te reageren op wijzigingen in de besturingsomgeving. De combinatie van CI Server met Yokogawa Cloud kan ook de behoefte aan cloudomgevingsgerelateerd onderhoud verminderen. Daarnaast helpen de levering van updates van besturingssystemen, antivirussoftwarebeheer en beveiligingsbewakingsservices klanten de veiligheid en efficiëntie van hun activiteiten te verbeteren.

*1 Yokogawa Cloud is een industrieel transformatie- en IoT-platform dat de ontwikkeling en implementatie van industriële cloudapplicaties versnelt. Het ondersteunt de opname, verwerking en curatie van gegevens uit verschillende bronnen, biedt branchespecifieke algoritmen en modellen en integreert tussen applicaties om inzichtelijke besluitvorming en hogere automatiseringsniveaus te ondersteunen. https://www.yokogawa.com/solutions/solutions/digital-transformation/yokogawa-cloud/

*2 Het aanbieden van een platform bestaande uit hardware, een besturingssysteem en andere componenten die softwaretoepassingen in de cloud uitvoeren. Een PaaS omvat de installatie van alle hardwarebronnen die nodig zijn voor de implementatie van CI Server in de cloud

Belangrijkste doelmarkten

Olie en gas stroomopwaarts, midstream gas- en vloeistofpijpleidingen, petrochemie, chemicaliën, hernieuwbare energie, energie, pulp en papier, farmaceutische producten, voedsel, mijnbouw, ijzer en staal, waterdistributie en afvalwaterzuivering

Toepassingen

Bewaking, werking en controle van de installatie; gegevensverzameling en -opslag.

Gerelateerde producten & oplossingen

  • Collaborative Information Server

    De CI Server maakt onmiddellijke verbetering van de productie-efficiëntie mogelijk door middel van digitale transformatie en vermindering van operationeel onderhoud terwijl een digitaal transformatie framework wordt opgebouwd.

    Meer

Top