Yokogawa lanceert OpreX IT/OT Security Operations Center Service

Amersfoort, Nederland, 16 augustus 2022

Yokogawa kondigt de release aan van de OpreXTM IT/OT Security Operations Center (IT/OT SOC) service. Deze nieuwe toevoeging aan de OpreX Safety en Security serie is een centraal beheerde dienst gebaseerd op mensen (serviceorganisatie), processen, en technologie. Deze dienst, die voornamelijk gericht is op industriële ondernemingen, is door Yokogawa ontwikkeld om de veiligheid van IT- en OT-netwerken te verbeteren door het detecteren, analyseren en mogelijk maken van een snelle en effectieve reactie op cyberbeveiligingsincidenten, waar ook ter wereld.

Door cyberbedreigingen van netwerken en IT/OT-infrastructuur realtime te controleren, kunnen klanten profiteren van uitgebreide bescherming die zowel operationele als zakelijke downtime beperkt en het beheer van IT/OT-assets vereenvoudigt.

Ontwikkelingsachtergrond

Elke dag duiken er nieuwe bedreigingen voor cyberbeveiliging op. Naarmate technologieën zich ontwikkelen, ontwikkelen zich ook de bijbehorende cyberbedreigingen en kwetsbaarheden die ernstige schade kunnen toebrengen aan de gegevens, bedrijfsassets en reputatie van een organisatie. Security Operations Centers (SOC's) worden in toenemende mate beschouwd als essentieel voor een effectieve cyberbeveiligingsstrategie omdat ze zich proactief richten op onontdekte cyberbeveiligingsbedreigingen en kwetsbaarheden.

Terwijl de IT- en OT-domeinen van oudsher afzonderlijk werden beheerd, heeft de samenvloeiing van IT- en OT-netwerken - aangedreven door digitale transformatie (DX) - de twee domeinen in toenemende mate onderling afhankelijk gemaakt. Om redenen van efficiëntie kunnen organisaties ervoor kiezen een gezamenlijke IT- en OT-SOC op te zetten dat als één team optreedt en gebruikmaakt van een gedeeld gegevensbestand, tooling, resources en processen.

In 2019 is Yokogawa begonnen met de ontwikkeling van een interne security monitoring service voor de IT-infrastructuur van bedrijven van de Yokogawa Group over de hele wereld, waarbij computers, laptops, DNS/AD-servers, inbraakdetectiesystemen en fabriekssystemen worden gemonitord en dagelijks tot 600 miljoen meldingen worden verwerkt door gebruik te maken van Cyber Threat Intelligence (CTI) en machine learning (ML) programma's. Gebruikmakend van de uitgebreide ervaring die het intern heeft opgedaan, en aangevuld met zijn best-in-class benadering van OT-beveiliging voor zijn klanten, heeft Yokogawa een cloud-gebaseerde IT/OT SOC-dienst ontwikkeld om zijn klanten een geïntegreerde, consistente en holistische benadering van beveiliging voor de IT- en OT-domeinen te bieden.

OpreX IT/OT SOC
OpreX IT/OT SOC
Zoom

Functies

IT/OT SOC is een beveiligingsmonitoring dienst die gebruikmaakt van Next Generation Security Information en Event Management (SIEM), dat snel, schaalbaar en uniform is. De dienst maakt gebruik van verschillende CTI- en ML-tools om eventlogs te verzamelen van de IT/OT-apparaten van klanten om cyberaanvallen, ongeautoriseerde toegang en infiltratie door malware te detecteren. Het biedt een breed scala aan analyse-, advies- en beheerdiensten met een SOC-architectuur van de volgende generatie.

 1. Detectie van onbekende bedreigingen door ML en AI-gebaseerde SIEM
  Aangedreven door ML en AI is het IT/OT SOC een geavanceerde intelligente SIEM-service die abnormale activiteiten en geavanceerde aanvallen detecteert. Het ML- en AI-gestuurde SOC kan een reactie op bedreigingen bedenken door het juiste playbook te implementeren, de onderzoekstijd te verkorten door analisten het precieze actiepunt te bieden, en de gemiddelde tijd om te detecteren en te reageren te minimaliseren.
 2. Vermindering van menselijke fouten en versnelling van de workflow door het gebruik van geavanceerde automatiserings- en orkestratietools
  IT/OT SOC maakt gebruik van een security orchestration, automation, and response (SOAR) platform van technologieën die taken tussen verschillende mensen en tools coördineren, uitvoeren en automatiseren, waardoor menselijke fouten tot een minimum worden beperkt en de algehele security response wordt versneld.
 3. 24-uurs bescherming door CTI
  Verzamelde logboeken en gebeurtenisinformatie worden realtime door meerdere CTI-tools samengevoegd, waardoor het hele jaar door 24 uur per dag bescherming wordt geboden door de detectie van verdachte communicatie en malware.
 4. Ultieme inzetflexibiliteit en ondersteuning
  IT/OT SOC kan worden geïntegreerd met bestaande IT/OT-beveiligingsdiensten, netwerkbeveiligingsinfrastructuur en incidentbeheersystemen. Klanten kunnen het ook integreren met hun eigen SOC's of het bestaande SOC van Yokogawa.

Belangrijkste markten

Olie en gas, petrochemie, chemicaliën, ijzer en staal, pulp en papier, elektriciteit, en afvalwaterzuivering

Toepassingen

Informatiebeveiliging, netwerkbeveiliging, applicatiebeveiliging, IT- en OT-beveiligingsmonitoring en -detectie, cyberbeveiligingsadvies

Over OpreX

OpreX is het allesomvattende merk voor Yokogawa's industriële automatisering (IA) en besturingsactiviteiten. De naam OpreX staat voor kwaliteit in technologieën en oplossingen die Yokogawa cultiveert door middel van co-creatie met haar klanten, en omvat het gehele scala van Yokogawa's IA-producten, diensten en oplossingen. Dit merk omvat de volgende vijf categorieën: OpreX Transformatie, OpreX Besturing, OpreX Meting, OpreX Uitvoering, en OpreX Lifecycle. IT/OT SOC, een oplossing van de OpreX Safety and Security familie, valt in de OpreX Lifecycle categorie. Voor de ontwikkeling van producten, diensten en oplossingen in deze categorie heeft Yokogawa gebruik gemaakt van zijn uitgebreide ervaring in het nauw samenwerken met klanten om de bedrijfsvoering en het onderhoud gedurende de gehele levenscyclus van de fabriek te optimaliseren.

Meer informatie

Gerelateerde producten & oplossingen


Top