Samenwerkingsovereenkomst tussen Yokogawa en Ideation3X, een startup met een circulaire aanpak van afvalbeheer in India

Zaventem, België - 31 januari 2023

Yokogawa maakt bekend dat het US$ 10 miljoen heeft geïnvesteerd in Ideation3X Pte. Ltd. i3X is gevestigd in Singapore en richt zich op de snelgroeiende sector voor geïntegreerd vast-afvalbeheer (ISWM) in India met een proces dat uitgaat van een circulaire economie. De twee ondernemingen hebben ook een zakelijke samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met deze investering in de snelgroeiende ISWM-sector wil Yokogawa zijn activiteiten op de Indiase markt verder ontwikkelen.

i3X is opgericht in 2017 en wordt sinds de oprichting gesteund door Unison Capital Group, een Japanse investeringsmaatschappij. i3X beschikt over unieke knowhow op het gebied van ISWM, zoals technologie voor de productie van hoogwaardige alternatieve brandstoffen uit afval. Bovendien is dankzij de steun van Unison Capital het ESG-beheer van het bedrijf hoog geëvalueerd en is dit een van de factoren waardoor het bedrijf afvalverwerkingsprojecten in drie Indiase steden, waaronder New Delhi, toegewezen heeft gekregen.

In India bevordert de Modi regering de 'Clean India Mission' om het milieu in steden in het hele land te verbeteren. Een van de doelstellingen is om tegen 2030 al het afval op de ongeveer 3.000 stortplaatsen die momenteel in het hele land bestaan, hygiënisch te verwerken en tegelijk een afvalverwerkingsmodel op te zetten dat gebaseerd is op de beginselen van de circulaire economie. Dit initiatief trekt veel aandacht vanwege de enorme sociale impact die het kan hebben en het belang ervan om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Verwacht wordt dat het bij de uitrol ervan niet alleen vraag zal creëren naar conventionele afvalverwerkingsinstallaties, maar ook naar installaties die alternatieve brandstoffen uit afval produceren en kleinschalige thermische centrales die met deze alternatieve brandstoffen elektriciteit opwekken.

Yokogawa vestigde in 1987 een lokale dochteronderneming op de Indiase markt en levert sindsdien besturingssystemen voor installaties in de energie-industrie, bewakingssystemen voor watervoorziening en afvalwaternetwerken en andere industriële producten en oplossingen. Het bedrijf heeft ook aanzienlijke ervaring in het leveren van controlesystemen voor afvalenergiecentrales over de hele wereld. Door deze investering in i3X kan Yokogawa bijdragen aan de vorming van een op de circulaire economie gebaseerd ISWM-kader dat geschikt is voor de Indiase markt, en ten volle gebruik maken van zijn meet- en regeltechnologieën om de verwezenlijking van de Clean India Mission te ondersteunen. Terwijl Yokogawa technische steun verleent voor de ontwikkeling van de activiteiten van i3X, zal het ook proberen zijn betrokkenheid bij deze sector uit te breiden door een consortium te vormen met verwante organisaties en bedrijven.

Tsuyoshi Abe, Yokogawa's senior vice president en hoofd van Marketing Headquarters, verklaarde: "Yokogawa heeft strategisch geïnvesteerd om zakelijke mogelijkheden op de groeiende Indiase markt te ontwikkelen. Deze investering stelt ons in staat om de knowhow van Ideation3X, het ecosysteem dat zich rond haar activiteiten zal vormen en de technologie en ervaring van Yokogawa samen te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat we ons bedrijf kunnen uitbreiden en tegelijkertijd een van de ernstigste sociale problemen van India kunnen helpen aanpakken. Volgens de Verenigde Naties en andere bronnen blijft de wereldbevolking toenemen met 140 mensen per minuut. Bovendien wordt de gemiddelde levensverwachting steeds langer, en we moeten voorbereid zijn op de toegenomen belasting van het mondiale milieu als we de leeftijd van 10 miljard mensen en een levensduur van 100 jaar naderen. Door gebruik te maken van ons vermogen om te meten en te verbinden, willen we onze verantwoordelijkheid voor de toekomst van onze planeet nemen."

Overzicht van Ideation3X Pte. Ltd.

Hoofdkantoor: Singapore
Opgericht: 2017
Voorzitter en oprichter: Dr. Manoj Jain
Werknemers: 200
Bedrijfsomschrijving: Alternatieve brandstofproductie uit afval; op circulaire economie gebaseerde afvalverwerking

Gerelateerde Industrieën

  • Hernieuwbare Energie

    Hernieuwbare energie helpt het milieu te beschermen. In vergelijking met conventionele energiebronnen zijn er echter bepaalde uitdagingen die een snelle invoering ervan in de weg staan, zoals hogere productiekosten en een grotere instabiliteit van de stroomtoevoer naar het net. Yokogawa levert oplossingen voor duurzame energietoepassingen op het gebied van besturing en instrumentatie om een stabiele bedrijfsvoering te bereiken en de productiviteit van installaties te verbeteren. Hiermee dragen we bij aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

    Meer

Top