Yokogawa brengt Collaborative Information Server Upgrade uit, een product in de OpreX besturings- en veiligheidssysteemfamilie

Zaventem, België - 25 augustus 2023

Yokogawa Electric Corporation (TOKYO: 6841) kondigt aan dat het een upgrade uitbrengt van Collaborative Information Server (CI Server), een product in de OpreX™ Control and Safety System-familie, met robuuster alarmbeheer, verbeterde toegang tot onderhoudsinformatie en uitgebreide ondersteuning voor internationale communicatiestandaarden. Deze oplossing brengt grote hoeveelheden gegevens van verschillende fabrieksapparatuur en -systemen samen om een geoptimaliseerd beheer van productieactiviteiten binnen een hele onderneming mogelijk te maken en de omgeving te bieden die nodig is om activiteiten op afstand vanaf elke locatie te bewaken en te controleren en om snelle beslissingen te nemen. Deze nieuwe versie van CI Server werd uitgebracht op 17 augustus 2023.

Ontwikkelingsachtergrond

In fabrieken worden veel verschillende soorten apparatuur en apparaten gebruikt en het verzamelen van hun gegevens speelt een essentiële rol bij het snel opsporen van en reageren op afwijkingen in de werking van de fabriek en routineonderhoud. Om de gegevens te verkrijgen die nodig zijn om correct te begrijpen wat er in een fabriek gebeurt en om de activiteiten efficiënt te beheren, is het essentieel om verbindingen tot stand te brengen met alle verschillende systemen, apparatuur en apparaten van de fabriek.

Yokogawa kwam in 2021 met de eerste release van CI Server. Door de integratie van de verwerking van alle soorten gegevens van fabrieksapparatuur, -apparaten en -systemen vergemakkelijkt deze oplossing het geoptimaliseerde beheer van productieactiviteiten in een hele onderneming. Met deze laatste upgrade van CI Server heeft het bedrijf nieuwe functies geïntroduceerd die de connectiviteit met fabriekssystemen, apparatuur en apparaten verbeteren en het geïntegreerde beheer van alarmen en het gebruik van gegevens van veldapparatuur voor bijvoorbeeld routineonderhoud mogelijk maken.

Belangrijkste functies

  1. OPC UA A&C-berichtontvangstfunctie
    CI Server ondersteunt nu de clientfunctie van OPC Unified Architecture Alarms & Conditions (UA A&C). Hierdoor kan CI Server veilig alarmen, informatie over de systeemstatus en andere soorten gegevens ontvangen van elk apparaat dat de OPC UA A&C-serverfunctie ondersteunt, inclusief producten van derden.
  2. CENTUMTM VP en ProSafe-RS alarmontvangstfunctie via V-net
    Naast het bewaken van de werking van de installatie kan CI Server nu ook direct CENTUM VP en ProSafe-RS alarmen ontvangen via V-net*. Met de toevoeging van deze functie is de koppeling met het gedistribueerde besturingssysteem CENTUM VP en het instrumentele beveiligingssysteem ProSafe-RS van Yokogawa verbeterd.
  3. Koppeling met Plant Resource Manager (PRM)
    CI Server kan nu worden gekoppeld met Yokogawa's PRM (R4.06 of hoger) en is daardoor in staat om alle informatie die met dit softwarepakket wordt beheerd, te verwerken en aan systemen op een hoger niveau te leveren. Door een koppeling met gegevens uit meerdere toepassingsprogramma's maakt CI Server een uitgebreide bewaking mogelijk van statusinformatie van veldapparatuur, parameters en andere soorten gegevens.

CI Server alarm integration and linkage with PRM
CI Server-alarmintegratie en koppeling met PRM
Zoom

*V net is een door Yokogawa ontwikkeld besturingsnetwerk dat zowel een hoge betrouwbaarheid als responsiviteit biedt. Het voldoet aan de internationale communicatiestandaard IEC61784-2 voor de procesindustrie.

Belangrijkste doelmarkten

Olie en gas upstream, midstream gas- en vloeistofpijpleidingen, petrochemie, chemicaliën, hernieuwbare energie, elektriciteit, pulp en papier, farmaceutica, voedingsmiddelen, mijnbouw, ijzer en staal, waterdistributie en afvalwaterbehandeling.

Toepassingen

Installatiebewaking, -bediening en -regeling; gegevensverzameling, -verstrekking en -opslag; enz.

Meer informatie

Collaborative Information Server
https://www.yokogawa.com/solutions/products-platforms/control-system/ciserver/

Over OpreX

OpreX is het allesomvattende merk voor de industriële automatiserings- en besturingsactiviteiten van Yokogawa. De naam OpreX staat voor uitmuntendheid in de technologieën en oplossingen die Yokogawa cultiveert door samen met haar klanten waarde te creëren, en omvat het hele gamma van Yokogawa's IA-producten, -diensten en -oplossingen. Dit merk omvat de volgende vijf categorieën: OpreX Transformation, OpreX Control, OpreX Measurement, OpreX Execution en OpreX Lifecycle. Een van de productgroepen die deel uitmaken van de categorie OpreX Control is de OpreX Control and Safety System-familie, waartoe ook de Collaborative Information Server behoort. Met zijn verschillende OpreX Control-oplossingen is Yokogawa in staat om snel veranderingen voor zijn klanten door te voeren die leiden tot een transformatie op gebieden als management en bedrijfsvoering, en levert het zeer betrouwbare besturingstechnologie die zorgt voor een hoge efficiëntie, hoge kwaliteit en veilige en stabiele fabrieksactiviteiten.

 

Over Yokogawa

Yokogawa levert geavanceerde oplossingen op het gebied van meting, besturing en informatie aan klanten in een groot aantal sectoren, waaronder energie, chemie, materialen, farmaceutica en voedingsmiddelen. Yokogawa pakt vraagstukken van klanten aan met betrekking tot de optimalisatie van productie, activa en de toeleveringsketen met de effectieve toepassing van digitale technologieën, waardoor de overgang naar autonome activiteiten mogelijk wordt.
Yokogawa werd in 1915 opgericht in Tokio en werkt nog steeds aan een duurzame samenleving via meer dan 17.000 werknemers in een wereldwijd netwerk van 129 bedrijven in 60 landen.
Ga voor meer informatie naar www.yokogawa.com

Gerelateerde producten & oplossingen

  • Collaborative Information Server

    De CI Server maakt onmiddellijke verbetering van de productie-efficiëntie mogelijk door middel van digitale transformatie en vermindering van operationeel onderhoud terwijl een digitaal transformatie framework wordt opgebouwd.

    Meer

Top