ISO 9001 en Yokogawa Belgium

Het Yokogawa management systeem is gecertificeerd volgens de ISO 9001: 2015 norm.

"Approval Certificate N° ISO 9001 – 00007843-002" - vervaldatum 01/05/2026

Zorg voor kwaliteit en klanttevredenheid:


Kwaliteit heeft een naam !
Yokogawa streeft niet enkel naar kwaliteit in haar producten maar ook in haar dienstverlening. Yokogawa is actief in de meet- en regelwereld. Wij zijn dus de eerste om te beseffen dat men bepaalde processen, (dus ook klanttevredenheid) enkel kan verbeteren als men over voldoende gegevens beschikt: meten = weten.

Het registreren van klachten maakt dus slechts onderdeel uit van een groter geheel. In feite wordt een deel van de klanttevredenheid gemeten door vast te stellen wat de mate is waarin klanten de ontevredenheid uiten. Het is dus van uitermate groot belang om iedere vorm van klachtenuiting (ook mondeling!) vast te leggen d.m.v. registratie. Indien dit niet op een consequente manier gebeurt, is de meting onbetrouwbaar en worden niet de juiste lessen getrokken uit de meting zodat we er allen beter van kunnen worden. De frequentie van een zelfde type uiting zal immers wijzen op een structureel probleem in onze processen. Hoe eerder dit onderkend wordt, hoe eerder de oorzaak kan worden aangepakt waardoor er uiteindelijk minder uitingen van ontevredenheid zullen zijn. Het is beter vele uitingen over een zelfde oorzaak te registreren gedurende een relatief korte periode en daarna niet meer (omdat de oorzaak is verholpen) dan ten alle tijde geconfronteerd te worden met hetzelfde probleem. Anders gezegd : wanneer elk klein brandje niet alleen systematisch wordt geblust maar ook wordt geregistreerd, dan zal op termijn het aantal vuurhaarden gevoelig dalen. Uiteraard geldt dit enkel op voorwaarde dat er met de door registratie verworven kennis verbeteringen in onze aanpak worden ingevoerd. 

Een klacht is nooit negatief!
Ja, een klacht is nooit negatief. Het is een vorm van hulpverlening aan de organisatie waar de ene partij de andere partij duidelijk maakt dat er ruimte is tot verbetering. Vrienden helpen mekaar, vijanden niet. Een klant die klaagt is een goede klant. Dit geldt zowel voor externe als voor interne klanten. In onze betekenis staat het woord klacht synoniem voor "suggestie voor verbetering", "opbouwende samenwerkingsvorm", "coaching", "samen steeds beter willen worden". Hoe meer men het woord "klacht" in gedachten herleidt en interpreteert tot één van de bovenstaande synoniemen en uitdrukkingen, hoe aangenamer het klinkt. 

Aarzel dus niet ons te contacteren indien aangeboden diensten & producten of andere niet voldoen aan de vooropgestelde verwachting. 

U kan ook steeds terecht bij de Quality manager:
Cynthia Doms 
Tel. +32 (0)2 719. 55. 92
of per email:cynthia.doms@yokogawa.com


Top