Yokogawa tekent samenwerkingsovereenkomst met branddetectiespecialist FireSense

Amersfoort, Nederland – 30 juni 2021

Yokogawa maakt bekend dat het een partnerschapsovereenkomst heeft getekend met FireSense, een Nederlands bedrijf dat onderdeel is van RONAX en zich heeft gespecialiseerd in branddetectie. De twee bedrijven zullen samenwerken door het in de markt zetten van de glasvezelhittedetector DTSX1 van Yokogawa. Een brandveiligheidsoplossing voor brandpreventie en branddetectie van civiele constructies zoals gebouwen, tunnels en parkeergarages.


Het team van Yokogawa en FireSense: Erik Visser, Oscar Custers, Harrie Bruinenberg, Marc Niele, Peter Roodenburg, Bart-Jan Homan, Hans Meulman en Ron van Eck.

Er zijn detectiemethodes ontwikkelt voor situaties die om een speciale aanpak vragen. Bijvoorbeeld een datacenter, vriescel of parkeergarage waar luchtstromen, giftige gassen, vocht en vervuiling spelbreker zijn. Typische situaties waar een rookmelder of regulier brandmeldsysteem niet of onvoldoende functioneert. FireSense biedt een scala aan deze specifieke detectieoplossingen. En de DTSX1 is hier een mooie aanvulling op. Het analyseert de temperatuurgegevens met hoge nauwkeurigheid door te meten met een glasvezel-sensorkabel en voert hoge temperatuur warmtedetectie uit.

Ron van Eck en rechts Marc Niele (Directeur RONAX)

De bedrijfsleider van FireSense Nederland, Ron van Eck merkt op: "Deze nieuwe samenwerking verbreed ons aanbod van speciale hoog gevoelige detectiemethodes met een product dat ontwikkelt is voor zware industriële omgevingen waarin stof, corrosie, hitte, rook, trillingen en uitlaatgassen voorkomen. Dit verbreed ons aanbod van detectiemethoden voor situaties die ook om een speciale aanpak vragen.”

Peter Roodenburg, Managing Director van Yokogawa Europe Solutions, voegt hieraan toe: "Door gebruik te maken van ons vermogen om te meten en te verbinden, nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de toekomst van onze planeet. De specifieke services en producten zoals de hittedetector DTSX1 is daar een mooi voorbeeld van. FireSense is gespecialiseerd in branddetectie en vergroot door deze samenwerking onze afzetmarkt. We hebben hoge verwachtingen dat onze bedrijven een bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren door bijvoorbeeld nog eerder en beter branden in tunnels te kunnen detecteren. Om dit te realiseren zullen we onze expertise en connecties integreren."

Marc Niele en rechts Peter Roodenburg

 

Gerelateerde producten & oplossingen


Top