Yokogawa en BP vernieuwen Main Automation Contractor overeenkomst


Amersfoort, The Netherlands - 07 oktober 2015 
 
Yokogawa heeft het wereldwijde contract met BP als Main Automation Contractor vernieuwd. Met het hernieuwen, bevestigen beide bedrijven nog eens hun wederzijdse commitment aan het realiseren van succes en wordt de langdurige levering van hoogwaardige MAC*-diensten zeker gesteld. 

Het eerste MAC-contract dat Yokogawa met BP tekende, dateerde van 2007. Door het leveren van betrouwbare producten en door de succesvolle aanpak van engineering en projectrealisatie tijdens eerdere BP-projecten, is Yokogawa een integraal deel geworden van BP’s streven naar kapitaalefficiency. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar. 

Tot de Yokogawa-producten en -diensten die onder het wereldwijde contract vallen, behoren het CENTUM® VP geïntegreerde productiebesturingssysteem, het ProSafe®-RS safety instrumented system, het netwerk-gebaseerde besturingssysteem STARDOMTM, de Plant Resource Manager (PRM®) beheersoftware, FAST/TOOLS SCADA software, de Exaseries software voor productiviteitsoplossingen, draadloze en andere veldapparatuur, analysers, projectmanagement, engineering op het gebied van systeemintegratie en operations- en onderhoudsdiensten. 

Shuji Mori, vice-president Yokogawa en president van Yokogawa Electric International (verantwoordelijk is voor alle industriële automatiserings- en besturingsactiviteiten buiten Japan), meldde: “BP is al jarenlang één van onze klanten en deze overeenkomst brengt onze relatie op een nieuw niveau. Tegelijkertijd bevestigt het BP’s commitment aan veilige en betrouwbare operations. De lange-termijn samenwerking met BP verstevigt onze aanwezigheid in de olie- en gasindustrie wat één van de belangrijkste sectoren is binnen ons transformatieplan voor de middellange termijn. 

* Het bieden van MAC-diensten is een afspraak waarmee de eigenaar van een procesomgeving streeft naar efficiencyverbetering, kostenverlaging en kortere projectdoorlooptijden. Hiertoe wordt de verantwoordelijkheid voor het aanbieden van een besturingssysteemoplossing bij één automatiseringsleverancier neergelegd. 

Over BP
BP is wereldwijd een van de grootste energiebedrijven. Het bedrijf heeft haar hoofkantoor in Londen en is actief in bijna 80 landen met wereldwijd circa 84.500 medewerkers. 

About Yokogawa
Yokogawa’s wereldwijde netwerk van 88 bedrijven omspant 56 landen. Sinds de oprichting in 1915 is het bedrijf, dat een omzet heeft van 3,5 miljard US$, actief met hoogwaardige research en innovatie. De kernactiviteiten van Yokogawa omvatten industriële automatisering en besturing, test- en meetapparatuur, informatiesystemen en industriële dienstverlening. De industriële automatiseringsdivisie speelt een vitale rol voor een groot aantal industrieën, waaronder de olie-, chemie-, LNG-, energie- staal-, papier-, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Meer informatie over Yokogawa is te vinden op de website www.yokogawa.com. 

Gerelateerde Industrieën

  • Olie & gas

    Yokogawa heeft diepgaande ervaring in elk deel van de olie- en gasindustrie. Van offshore- en onshore-installaties tot pijpleidingen, terminals en diepwateractiviteiten. Wij leveren oplossingen die de veiligheid verhogen, een nauwkeurige en betrouwbare werking garanderen en de efficiëntie van de installatie verhogen.

    Meer

Top