Yokogawa neemt cloud data service provider Industrial Evolution over


Amersfoort, The Netherlands - 14 januari, 2016 

Yokogawa heeft haar aanbod aan geavanceerde oplossingen voor de procesindustrie verder versterkt door de overname van Industrial Evolution Inc. De overname van de aanbieder van cloud-gebaseerde datadiensten werd gedaan door Yokogawa Venture Group Inc. Deze Yokogawa-dochter werd recent opgericht om overnames te doen en samenwerkingen aan te gaan op het gebied van industriële automatiserings- en besturingstechnologie. Uitbreiding van dit werkveld is een belangrijk onderdeel van Yokogawa’s Transformation 2017 businessplan. 

Data-as-a-Service
Op basis van de cloudomgeving van Industrial Evolution zal Yokogawa Data-as-a-Service gaan bieden voor het wereldwijde klantenbestand. Met haar cloud-gebaseerde DaaS-technologie verzamelt Industrial Evolution real-time procesgegevens van apparatuur en systemen bij industriële faciliteiten en biedt deze rechtstreeks of als maatwerk aan bij de bedrijven die hier actief zijn, dan wel aan hun klanten en leveranciers. Met de dienstverlening van Industrial Evolution kunnen data van beveiligde systemen worden verzameld en veilig worden gedeeld met geautoriseerde gebruikers via website of mobiele devices. Industrial Evolution is pionier op dit gebied; de diensten worden ingezet door tal van bedrijven, waaronder een aantal Fortune 100-bedrijven. De dienst leent zich voor meerdere toepassingen. Hierbij kan worden gedacht aan het delen van data van olie- en gasveldactiviteiten tussen geautoriseerde gebruikers van verschillende bedrijven en het real-time delen van data met investeerders in dergelijke faciliteiten die door derden worden beheerd. 

Yokogawa biedt geavanceerde software-oplossingen waarmee klanten hun productiviteit, veiligheid en energie-efficiency kunnen verbeteren en het gebruik van hun faciliteiten kunnen optimaliseren. De clouddiensten van Industrial Evolution vormen een uitstekende aanvulling op dit aanbod. Satoru Kurosu, Yokogawa-directeur en executive vice president van de Solutions Service Business hierover: “Met de technologie van Industrial Evolution kunnen wij ons aanbod aan oplossingen verder uitbreiden en nieuwe waarde creëren voor klanten.’’ Simon Wright, CEO van Industrial Evolution vult aan: “De klanten van Industrial Evolution profiteren in belangrijke mate van de mogelijkheden en wereldwijde dekking van Yokogawa. Door het steeds verder verbeteren van onze technologie willen wij marktleider worden op het gebied van geavanceerde cloud-gebaseerde oplossingen.” 


Top