Yokogawa introduceert ISA100 WirelessTM gateway module

Amersfoort, The Netherlands, 22 November 2017

–ideaal voor de constructie van kleinschalige draadloze veldsystemen– 

Yokogawa Electric Corporation heeft op 29 november een ISA100 WirelessTM gatewaymodule voor draadloze veldcommunicatie geïntroduceerd die de functies van een access point en een gateway integreert. Deze gatewaymodule is compact en eenvoudig in te stellen; ideaal voor het opzetten van kleinschalige draadloze veldsystemen voor upstream (ontwikkeling en productie van olie- en gasvelden) en andere soorten toepassingen waarbij gegevens worden verzameld uit een klein aantal apparaten en over een groot gebied worden gedistribueerd. 

Ontwikkelingsachtergrond
Dankzij draadloze veldsystemen kan veldapparatuur draadloos communiceren met hostsystemen die taken als monitoring en controle uitvoeren. Er bestaat een toenemende vraag naar gegevensverzameling die de productiviteit verbetert en de veiligheid in fabrieken en andere soorten industriële faciliteiten verhoogt. Vooral voor deze doeleinden is de vraag naar draadloze veldapparatuur het grootst omdat de installatiekosten lager zijn en omdat deze apparatuur op plaatsen kan worden geïnstalleerd die niet toegankelijk zijn met conventionele bekabelde apparatuur. 

Yokogawa introduceerde in juli 2010 's werelds eerste ISA100 Wireless-gebaseerde draadloze apparatuur. Vanaf die tijd heeft het bedrijf haar line-up van draadloze veldapparatuur uitgebreid met veldapparatuur die debiet, temperatuur, en vibratie kan meten, en met gateways en adapters die ervoor zorgen dat conventionele veldapparatuur draadloos kan communiceren. 

ISA100 Wireless-systemen zijn snel en betrouwbaar, en koppelen apparaten die over een groot gebied zijn verspreid. Yokogawa heeft al een serie ISA100 Wireless-producten die gebruikt kan worden voor de constructie van grootschalige draadloze veldsystemen. En om te voldoen aan de vraag naar een gateway die geschikt is voor de constructie van kleinschalige systemen met minder meetpunten heeft het bedrijf nu dit product toegevoegd. 

Producteigenschappen
1. Kleine vormfactor
Bestaande draadloze veldsystemen zijn voorzien van draadloze transmitters die debiet, temperatuur, druk, en vibratie in een productieproces meten, access points voor het ontvangen van signalen van draadloze sensoren, en beheerstations die als gateway fungeren voor het verzamelen van sensorgegevens via access points en die gegevens naar een hostsysteem zenden. Deze nieuwe gatewaymodule functioneert als access point én als gateway omdat er een FN110 draadloze communicatiemodule met een built-in gateway is ingebouwd. * De FN110 wordt in de originele configuratie (zonder gateway) op draadloze veldapparatuur bevestigd en fungeert dan uitsluitend als antenne. De afmetingen van de FN110 blijven met een diameter van 23 mm en een lengte van 90 mm ongewijzigd. In combinatie met een LN90 interface-adapter die voorzien is van een voedingsadapter en een communicatie-interface voor hostsystemen kan de nieuwe gatewaymodule via het RS-485 Modbus communicatieprotocol tot 20 draadloze veldapparaten met een hostcontroller of een ander apparaat koppelen. 

2. Eenvoudig in te stellen
Voor deze gatewaymodule hoeven slechts enkele onderdelen ingesteld te worden. Om het hostsysteem te koppelen moet er een duidelijke zichtlijn zijn tussen de draadloze sensoren en de gatewaymodule Technici die geen ervaring hebben met draadloze systemen kunnen dit systeem eenvoudig instellen. 

3. Laag stroomverbruik
Deze compacte module verbruikt slechts 0,3 watt aan stroom. 

Belangrijkste doelmarkten
- Fabrieken: olie, aardgas, petrochemie, chemie, pulp en papier, levensmiddelen, ijzer en staal, enz.
- Upstream olie- en gasfaciliteiten (veldontwikkelingen en -productie) 

Toepassingen
Constructie van kleinschalige ISA100 Wireless-veldapparatuur


Betrokkenheid bij deze technologie
Deze nieuwe gatewaymodule geeft onze draadloze systemen toegang tot nieuwe applicaties. Om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van de klant kunnen ISA100 Wireless draadloze veldsystemen tegenwoordig in welke maat dan ook worden gebouwd. Yokogawa gaat door met het ontwikkelen van de allerbeste oplossingen voor haar klanten. Oplossingen die dankzij de introductie van de nieuwe ISA100 Wireless draadloze veldapparatuur en draadloze systemen van grote toegevoegde waarde zijn. Door hiermee door te gaan verbreedt Yokogawa het gebruik van deze draadloze technologie. 

De hierin genoemde namen van bedrijven, organisaties en merken zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. 

Gerelateerde Industrieën

 • Upstream olie & gas

  De upstream-industrie omvat offshore- en onshore-activiteiten, waaronder automatisering van boorputten, raffinage, voltooiing en scheiding om ondergronds of onder water ruwe olie en aardgas te winnen en te bewerken.

  Wanneer aardolie naar de oppervlakte wordt gebracht, moet het worden gescheiden voordat het wordt vervoerd. Primaire en secundaire scheidingsfasen verdelen gewoonlijk de gasstroom, waterstroom en oliestroom in een driefasen scheiding. Voor het vervoer van gas is een pijpleiding nodig en kan een raffinageproces in de upstream fase voorafgaand aan het vervoer plaatsvinden. Vloeistoffen kunnen via tanks of pijpleidingen voor verwerking worden verzonden, waarbij nauwkeurige niveaumetingen vereist zijn.

  Meer
 • Chemie

  Chemische fabrieken zijn afhankelijk van continu- en batch-productieprocessen die elk verschillende eisen stellen aan een besturingssysteem. Een continu proces vereist een robuust en stabiel besturingssysteem dat niet faalt en de productielijn doet stilvallen. Bij een batchproces ligt de nadruk ligt op een besturingssysteem dat een grote flexibiliteit biedt bij het aanpassen van o.a. formules en procedures. Beide soorten systemen moeten worden beheerd naar aanleiding van de productiegeschiedenis rond de kwaliteit van het product, en in staat zijn om niet-routinematige werkzaamheden uit te voeren. Met een uitgebreide productportfolio, ervaren systeemingenieurs en wereldwijde verkoop- en servicenetwerk heeft Yokogawa een oplossing voor elk fabrieksproces.

  Meer
 • Pulp & papier

  De papier- en pulpindustrie is zeer concurrerend en moet voldoen aan steeds veranderende marktbehoeften. Yokogawa helpt energie-efficiënte fabrieken te realiseren die wereldwijd duurzaam zijn.

  Meer
 • Voedsel en dranken

  In de voedings- en drankenindustrie worden steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit, veiligheid en beveiliging. Fabrikanten streven voortdurend naar kostenverlaging om de concurrentiepositie te verbeteren. De industriële IoT-oplossingen (IIoT) van Yokogawa maken dagelijkse verbeteringscycli mogelijk, elimineren defecte producten en minimaliseren de productiestilstand.

  Meer
 • IJzer en staal

  In de ijzer- en staalindustrie is het van cruciaal belang om niet alleen de kwaliteit van producten te verbeteren, maar ook de productie- en bedrijfstechnologieën en om milieu- & energie-efficiëntievraagstukken aan te pakken. Yokogawa helpt klanten bij het creëren van de ideale fabriek en evolueert met hen mee voor wederzijdse groei.

  Meer
 • Farmaceutisch

  De farmaceutische industrie staat momenteel voor de grote uitdaging om ten volle te profiteren van de kansen die zich in grote opkomende markten voordoen. Farmaceutische bedrijven moeten nu meer dan ooit 'lean' productietechnieken introduceren die de winstgevendheid zullen vergroten. Als een van 's-werelds toonaangevende leveranciers van industriële automatisering zet Yokogawa en haar dochteronderneming amnimo zich in voor het leveren van de best mogelijke oplossingen voor uw beste productiepraktijken.

  Meer
 • Petrochemie

  De behoeften van petrochemische bedrijven zijn zeer divers. Om voorop te blijven lopen in de huidige, sterk concurrerende markt, streven producenten naar verbetering van kwaliteit en productiviteit. Yokogawa biedt op maat gemaakte oplossingen voor deze behoeften op basis van haar lange en brede ervaring op dit gebied.

  Meer

Gerelateerde producten & oplossingen

 • Field Wireless

  The flexibility of wireless solutions enables less investment in infrastructure while providing greater insights into plant operations.

  Meer
 • YFGW710 Field Wireless Integrated Gateway

  YFGW710 Field Wireless Integrated Gateway comply to the wireless communications standard ISA100.11a for industrial automation of International Society of Automation (ISA), and relays ISA100 Device data to the system via integrated backbone router. Single unit of YFGW710 has integrated functions of backbone router, system manager, security manage, and gateway.

  Meer

Top