Yokogawa introduceert ISA100 WirelessTM gateway module

Amersfoort, The Netherlands, 22 November 2017

–ideaal voor de constructie van kleinschalige draadloze veldsystemen– 

Yokogawa Electric Corporation heeft op 29 november een ISA100 WirelessTM gatewaymodule voor draadloze veldcommunicatie geïntroduceerd die de functies van een access point en een gateway integreert. Deze gatewaymodule is compact en eenvoudig in te stellen; ideaal voor het opzetten van kleinschalige draadloze veldsystemen voor upstream (ontwikkeling en productie van olie- en gasvelden) en andere soorten toepassingen waarbij gegevens worden verzameld uit een klein aantal apparaten en over een groot gebied worden gedistribueerd. 

Ontwikkelingsachtergrond
Dankzij draadloze veldsystemen kan veldapparatuur draadloos communiceren met hostsystemen die taken als monitoring en controle uitvoeren. Er bestaat een toenemende vraag naar gegevensverzameling die de productiviteit verbetert en de veiligheid in fabrieken en andere soorten industriële faciliteiten verhoogt. Vooral voor deze doeleinden is de vraag naar draadloze veldapparatuur het grootst omdat de installatiekosten lager zijn en omdat deze apparatuur op plaatsen kan worden geïnstalleerd die niet toegankelijk zijn met conventionele bekabelde apparatuur. 

Yokogawa introduceerde in juli 2010 's werelds eerste ISA100 Wireless-gebaseerde draadloze apparatuur. Vanaf die tijd heeft het bedrijf haar line-up van draadloze veldapparatuur uitgebreid met veldapparatuur die debiet, temperatuur, en vibratie kan meten, en met gateways en adapters die ervoor zorgen dat conventionele veldapparatuur draadloos kan communiceren. 

ISA100 Wireless-systemen zijn snel en betrouwbaar, en koppelen apparaten die over een groot gebied zijn verspreid. Yokogawa heeft al een serie ISA100 Wireless-producten die gebruikt kan worden voor de constructie van grootschalige draadloze veldsystemen. En om te voldoen aan de vraag naar een gateway die geschikt is voor de constructie van kleinschalige systemen met minder meetpunten heeft het bedrijf nu dit product toegevoegd. 

Producteigenschappen
1. Kleine vormfactor
Bestaande draadloze veldsystemen zijn voorzien van draadloze transmitters die debiet, temperatuur, druk, en vibratie in een productieproces meten, access points voor het ontvangen van signalen van draadloze sensoren, en beheerstations die als gateway fungeren voor het verzamelen van sensorgegevens via access points en die gegevens naar een hostsysteem zenden. Deze nieuwe gatewaymodule functioneert als access point én als gateway omdat er een FN110 draadloze communicatiemodule met een built-in gateway is ingebouwd. * De FN110 wordt in de originele configuratie (zonder gateway) op draadloze veldapparatuur bevestigd en fungeert dan uitsluitend als antenne. De afmetingen van de FN110 blijven met een diameter van 23 mm en een lengte van 90 mm ongewijzigd. In combinatie met een LN90 interface-adapter die voorzien is van een voedingsadapter en een communicatie-interface voor hostsystemen kan de nieuwe gatewaymodule via het RS-485 Modbus communicatieprotocol tot 20 draadloze veldapparaten met een hostcontroller of een ander apparaat koppelen. 

2. Eenvoudig in te stellen
Voor deze gatewaymodule hoeven slechts enkele onderdelen ingesteld te worden. Om het hostsysteem te koppelen moet er een duidelijke zichtlijn zijn tussen de draadloze sensoren en de gatewaymodule Technici die geen ervaring hebben met draadloze systemen kunnen dit systeem eenvoudig instellen. 

3. Laag stroomverbruik
Deze compacte module verbruikt slechts 0,3 watt aan stroom. 

Belangrijkste doelmarkten
- Fabrieken: olie, aardgas, petrochemie, chemie, pulp en papier, levensmiddelen, ijzer en staal, enz.
- Upstream olie- en gasfaciliteiten (veldontwikkelingen en -productie) 

Toepassingen
Constructie van kleinschalige ISA100 Wireless-veldapparatuur


Betrokkenheid bij deze technologie
Deze nieuwe gatewaymodule geeft onze draadloze systemen toegang tot nieuwe applicaties. Om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van de klant kunnen ISA100 Wireless draadloze veldsystemen tegenwoordig in welke maat dan ook worden gebouwd. Yokogawa gaat door met het ontwikkelen van de allerbeste oplossingen voor haar klanten. Oplossingen die dankzij de introductie van de nieuwe ISA100 Wireless draadloze veldapparatuur en draadloze systemen van grote toegevoegde waarde zijn. Door hiermee door te gaan verbreedt Yokogawa het gebruik van deze draadloze technologie. 

De hierin genoemde namen van bedrijven, organisaties en merken zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. 

Gerelateerde Industrieën

Gerelateerde producten & oplossingen

Field Wireless

The flexibility of wireless solutions enables less investment in infrastructure while providing greater insights into plant operations.

YFGW710 Field Wireless Integrated Gateway

YFGW710 Field Wireless Integrated Gateway comply to the wireless communications standard ISA100.11a for industrial automation of International Society of Automation (ISA), and relays ISA100 Device data to the system via integrated backbone router. Single unit of YFGW710 has integrated functions of backbone router, system manager, security manage, and gateway.

 
Top