Yokogawa’s ProSafe-RS is het eerste safety systeem met ISASecure CSA Level 1-certificering

Amersfoort, Nederland – 24 mei 2021

Yokogawa maakt bekend dat het van ISA Security Compliance Institute (ISCI) de ISASecure CSA Level 1 certificering heeft gekregen voor zijn ProSafe™-RS Safety Instrumented Systems. Dit is de eerste keer dat een safety systeem deze certificering heeft verkregen. Yokogawa benadrukt al lange tijd het belang van cyberveiligheid bij safety systemen, en deze certificering zal klanten naar verwachting nog meer vertrouwen geven in het gebruik van dit product.

ProSafe-RS safety instrumented system
ProSafe-RS safety instrumented system

ProSafe-RS Safety Instrumented Systems

Cyberaanvallen nemen wereldwijd toe en worden steeds geraffineerder. In de afgelopen jaren hebben een aantal aanvallen industriële regelapparatuur als doelwit gehad, met productieverlies en diefstal van informatie tot gevolg. In 2017 werd een malware-aanval op een safety systeem gemeld en dit heeft geleid tot een oproep om verbeterde cyberveiligheidsmaatregelen om het hoofd te bieden aan de bedreiging van deze systemen, die een centrale rol spelen bij het waarborgen van de veiligheid van fabrieken.

Het ProSafe-RS Safety Instrumented System van Yokogawa is gecertificeerd voor gebruik in toepassingen met veiligheidsintegriteitsniveau 3 (SIL3). Met betrekking tot cyberveiligheid is het sinds 2013 in het bezit van de ISASecure EDSA-certificering. ISASecure CSA, dat dit certificeringsprogramma vervangt, certificeert de naleving van de internationale normen IEC62443-4-2 en IEC62443-4-1 met betrekking tot de beveiliging van regelapparatuur. De ontvangst van deze certificering geeft aan een derde partij erkend dat de beveiligingscontroles van een product voldoen aan deze internationale normen. Yokogawa is ook van plan ISASecure CSA-certificering te verkrijgen voor het ProSafe-RS Lite SIL2 safety systeem, dat in januari van dit jaar is uitgebracht.

Door de ontwikkeling van zeer veilige besturingsapparatuur en -systemen en de levering van ondersteunende diensten, biedt Yokogawa haar klanten een breed scala aan safety oplossingen. Yokogawa zal deze certificering gebruiken om zijn inspanningen te versnellen om de cyberveiligheid van de fabrieksactiviteiten van zijn klanten te verbeteren.

Het ISASecure CSA certificeringsprogramma

Het ISCI heeft het certificeringsprogramma ISASecure CSA ontwikkeld, dat zich richt op de beveiliging van ingebouwde apparaten en aanverwante componenten (softwaretoepassingen, hostapparaten en netwerkapparaten). De leden van het ISCI komen voornamelijk uit de International Society of Automation, en de voornaamste activiteit van deze organisatie is de bevordering van beveiligingscertificering voor industriële besturingssystemen en regelapparatuur. Het ISASecure CSA-certificeringsprogramma is in augustus 2019 gelanceerd en vervangt het ISASecure EDSA-certificeringsprogramma. Het voldoet aan de internationale normen IEC 62443-4-2 en IEC 62443-4-1 van de Internationale Elektrotechnische Commissie voor de beveiliging van besturingsapparaten.

Over ProSafe-RS

Het ProSafe-RS Safety Instrumented System werd geïntroduceerd in februari 2005 en helpt ongevallen te voorkomen door tijdens installatiewerkzaamheden ongewone omstandigheden te signaleren en noodmaatregelen te nemen, zoals het stilleggen van de installatie. Een onafhankelijke certificeringsinstantie heeft vastgesteld dat ProSafe-RS gebruikt kan worden in SIL3-toepassingen van TÜV Rheinland. Anders dan conventionele Safety Instrumented Systems en DCS controlesystemen, die worden gezien als systemen die verschillende taken hebben en afzonderlijk van elkaar functioneren, kan de werking van ProSafe-RS en het CENTUM geïntegreerde productiebesturingssysteem volledig worden geïntegreerd. ProSafe-RS staat bij gebruikers hoog aangeschreven en is wereldwijd in meer dan 3.000 projecten geïnstalleerd (tot en met april 2021).

Om de veilige werking van fabrieken te ondersteunen via het ProSafe-RS Safety Integrated System, levert Yokogawa sinds 2017 services, systemen en softwarepakketten als onderdeel van het concept Sustainable Safety Instrumented Systems (SIS) oplossing, een systematische consolidatie van benaderingen om de ononderbroken en veilige werking van fabrieken te ondersteunen.

Meer informatie

Gerelateerde producten & oplossingen

  • Safety Instrumented Systems (SIS)

    SIS beschermt mensen, milieu en bedrijfsmiddelen. Yokogawa's SIS en relevante safety oplossingen worden op grote schaal gebruikt in toepassingen voor emergency shutdowns, Fire & Gas, Burner management en HIPPS.

    Meer
  • SIS (Up to SIL 3) ProSafe-RS

    De ProSafe-RS is een Safety Instrumented System dat is gecertificeerd door de Duitse certificeringsorganisatie TÜV om te voldoen aan Safety Integrity Level (SIL) 3, zoals gespecificeerd in IEC 61508.

    Meer

Top