Dr. Andreas Helget is per 1 april de nieuwe president van Yokogawa Europe

De Raad van Bestuur van Yokogawa heeft de 59-jarige dr. Andreas Helget benoemd tot de nieuwe President van Yokogawa Europe. Dr. Helget volgt Herman van den Berg op, die op 31 maart 2021 met pensioen is gegaan.

Dr.-Ing. Andreas Helget, President Yokogawa Europe B.V.

Helget, die is gepromoveerd als ingenieur, begon zijn loopbaan bij de BASF Groep in Lud-wigshafen en Antwerpen, waar hij leiding gaf aan de specialistische afdeling voor de optimalisatie van technische productieprocessen. Vervolgens trad hij in 2004 in dienst bij de divisie Oil & Gas Solutions van Siemens in Erlangen. Daar leidde hij de verkoop en de operaties, eerst voor Duitsland en daarna met wereldwijde verantwoordelijkheid, voordat hij CEO Oil & Gas Solutions werd binnen de Siemens Group.

In april 2016 werd Helget benoemd tot Managing Director van Yokogawa Duitsland. Hij was in deze rol verantwoordelijk voor zowel de divisie Industrial Automation in het hoofdkantoor in Ratingen als voor Test and Measurement Systems in Herrsching. Drie jaar later, in 2019, neemt Helget de leiding over als Vice President Operations voor Yokogawa Europe, dat is gevestigd in Amersfoort. Naast zijn taken als Managing Director van Yokogawa Duitsland, is hij in deze hoedanigheid momenteel ook verantwoordelijk voor het management van alle Europese dochterondernemingen. Met ingang van 1 april 2021 heeft Andreas Helget de algehele leiding over Yokogawa's activiteiten in Europa.

Dr. Andreas Helget: "Ik kijk ernaar uit om aan het roer te staan van Yokogawa in Europa; dit is voor mij zowel een eer als een verantwoordelijkheid. Er zijn een paar toekomstige kwesties die mij bijzonder na aan het hart liggen. Ten eerste ben ik er van overtuigd dat Europa een sterke aanwezigheid nodig heeft op het gebied van farmaceutisch onderzoek en productie. De COVID-pandemie heeft bijvoorbeeld overduidelijk gemaakt hoe belangrijk hoogontwikkelde technologie en expertise zijn om een soepele toeleveringsketen te waarborgen. Yokogawa heeft een uitstekende kennis van de farmaceutische industrie en samen met onze klanten bevinden wij ons in een optimale positie om de uitdagingen van morgen in heel Europa aan te gaan.

Een ander punt van grote aandacht voor mij is het systematisch nastreven van de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling. Bij Yokogawa willen we graag échte vooruitgang boeken bij het vergroenen van de procesindustrie door te helpen bij het opzetten van een circulaire economie. Yokogawa zal een rol spelen bij de invoering van cyclische economie als basisconcept in de Europese energie- en chemiesectoren."

Bent u naar aanleiding van dit nieuwsbericht geïnteresseerd in een interview of een persfoto, neem dan contact op met de PR-adviseur van Yokogawa Duitsland Chantal Guerrero, via telefoon 0049-2102-4983-134


Top