Yokogawa levert geïntegreerd besturingssysteem voor Australisch project voor groene waterstof

Zaventem, België – 5 december 2022

Yokogawa Electric Corporation (TOKYO: 6841) maakt bekend dat haar dochteronderneming Yokogawa Australia door Technip Energies is geselecteerd om het geïntegreerde besturingssysteem te leveren voor de eerste fase ("fase 0") van het YURI Green Hydrogen Project (hierna: YURI), dat de grootste hernieuwbare waterstofproductiefaciliteiten op industriële schaal in Australië zal bouwen.

Conceptuele tekening van de installaties van het YURI-project bij de voltooiing van fase 0
Conceptuele tekening van de installaties van het YURI-project bij de voltooiing van fase 0
Op de voorgrond de bestaande YPF-ammoniakinstallatie (Bron: Engie S.A.)

Het YURI-project wordt uitgevoerd in de Pilbara-regio van West-Australië door YURI Operations Pty Ltd, een joint venture van ENGIE Renewables Australia Pty Ltd en Mitsui & Co., Ltd, in partnerschap met Yara Clean Ammonia. De bouw van deze installaties wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit de bedrijven Technip Energies en Monford Group Pty Ltd (engineering, procurement, construction and commissioning - EPCC). Zij zullen een 18-megawatt zonne-energiecentrale, een 8-megawatt accu-energieopslagsysteem (BESS) en een 10-megawatt elektrolyse-installatie bouwen. Met behulp van koolstofvrije zonne-energie zal de installatie tot 640 ton groene waterstof per jaar kunnen produceren. De waterstof zal worden gebruikt als grondstof voor de productie van groene ammoniak*1 in een nabijgelegen ammoniakfabriek van Yara Pilbara Fertiliser Pty Ltd (YPF). YPF is een volle dochteronderneming van Yara International ASA, een van 's werelds grootste producenten van stikstofhoudende minerale meststoffen. De activiteiten moeten in 2024 van start gaan en deze productie van ammoniak op basis van groene waterstof zal een primeur zijn voor de Australische markt.

Voor dit project zal Yokogawa Australië een geïntegreerd besturingssysteem (ICS) leveren dat is gebaseerd op de Yokogawa Collaborative Information Server (CI Server). Dankzij de ondersteuning van diverse communicatiestandaarden zal CI Server een gecentraliseerd beheer mogelijk maken en snelle besluitvorming mogelijk maken door de verwerking van grote hoeveelheden gegevens van de vele verschillende soorten apparatuur die niet alleen in de waterstofproductiefaciliteit, maar ook in de aangrenzende YPF-ammoniakfabriek in gebruik zijn, te integreren. Deze factoren en de schaalbaarheid van deze oplossing met het oog op toekomstige uitbreidingen van de productiefaciliteiten wogen zwaar mee bij de beoordeling van het projectvoorstel van Yokogawa Australië door Technip Energies, evenals het vermogen van het Technical Excellence Center van Yokogawa Australië in Perth, West-Australië, om technische ondersteuning en engineeringdiensten te bieden, gesteund door een jarenlange ervaring in het leveren van geavanceerde oplossingen aan een breed scala van industrieën in Australië.

Koji Nakaoka, vicepresident van Yokogawa en hoofd van het Energy & Sustainability Business Headquarters en Global Sales Headquarters van het bedrijf, zei: "Wij zijn verheugd om met Technip Energies en onze partners samen te werken aan dit toonaangevende groene energieproject. Te midden van grote veranderingen in het ondernemingsklimaat proberen veel bedrijven waarde te creëren door bestaande activiteiten te transformeren en met nieuwe partners samen te werken. Daarom wordt ook de integratie van operationele gegevens tussen bedrijven, en niet te vergeten tussen verschillende centrales, noodzakelijk. Via de realisatie van het system of systems-concept in dit project zal Yokogawa in dat opzicht waarde bieden. Met onze kerncompetentie in meten en connecteren zullen we helpen om het gebruik van nieuwe energiebronnen zoals waterstof en ammoniak te verruimen."

*1 Ammoniak geproduceerd door de synthese van stikstof en groene waterstof die geproduceerd is met behulp van koolstofvrije hernieuwbare energie.

Over Yokogawa

Yokogawa levert geavanceerde oplossingen op het gebied van meten, regelen en informatie aan klanten in een groot aantal sectoren, waaronder energie, chemie, materialen, farmaceutica en levensmiddelen. Yokogawa pakt vraagstukken van klanten aan met betrekking tot de optimalisatie van productie, activa en de toeleveringsketen met de effectieve toepassing van digitale technologieën, waardoor de overgang naar autonome activiteiten mogelijk wordt. Yokogawa, dat in 1915 in Tokio werd opgericht, blijft werken aan een duurzame samenleving via meer dan 17.000 werknemers in een wereldwijd netwerk van 122 bedrijven in 61 landen. Voor meer informatie, bezoek www.yokogawa.com

De namen van bedrijven, organisaties, producten, diensten en logo's hierin zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Yokogawa Electric Corporation of hun respectieve houders.

Gerelateerde producten & oplossingen

  • Collaborative Information Server

    De CI Server maakt onmiddellijke verbetering van de productie-efficiëntie mogelijk door middel van digitale transformatie en vermindering van operationeel onderhoud terwijl een digitaal transformatie framework wordt opgebouwd.

    Meer

Top