Yokogawa gaat een partnerschap aan met Radial Software Group voor de levering van AI-gestuurde Viewport Software wereldwijd

Zaventem, België – 22 februari, 2023

Yokogawa Electric Corporation (TOKYO: 6841) maakt bekend dat het een partnerschap is aangegaan met Radial Software Group B.V. en zal optreden als wereldwijde value-added reseller* voor de Viewport-software van het bedrijf. Met Viewport zal Yokogawa de asset management-mogelijkheden van zijn klanten kunnen verbeteren door een innovatieve AI-aangedreven oplossing aan te bieden die één enkel overzicht biedt van alle gepubliceerde technische informatie, waardoor risico's worden verminderd, wordt bijgedragen aan operational excellence en hen een stap dichter bij digitale transformatie brengt. Via dit partnerschap zal Yokogawa de implementatie, integratie en ondersteuning kunnen beheren voor installaties van de Viewport-software die draaien op het Yokogawa Cloud-platform voor optimale schaalbaarheid, installatieflexibiliteit en integratie met Yokogawa oplossingen en diensten.

Om operational excellence te bereiken, vertrouwen de meeste organisaties in de procesindustrie sterk op onderhoudspersoneel om tekortkomingen en inconsistenties in hun processen te ontdekken en in kaart te brengen. De snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie van deze inspanningen kunnen echter worden belemmerd als zij werken met meerdere asset-documentatiesystemen. Viewport is een technisch zoekplatform met een enkele interface die inzicht biedt in alle kantoordocumenten, CAD-tekeningen, scans, afbeeldingen en apparatuurgegevens, ongeacht of deze gehost worden op een legacysysteem of afkomstig zijn van een andere bron. Het platform wordt ondersteund door connectoren en API's en versnelt de efficiëntie, productiviteit en veiligheid in industriële omgevingen door directe toegang te bieden tot correcte en actuele asset informatie.

Viewport werkt bovenop bestaande systemen en creëert koppelingen tussen documenten en het onderhoudsbeheersysteem. Dankzij de AI-algoritmen van Viewport kunnen systemen en documenten zodanig worden geïndexeerd dat een krachtige maar eenvoudige zoekervaring wordt gecreëerd tussen verschillende bedrijfsmiddelen, waarbij alles op één plaats wordt samengebracht. Het systeem maakt ook het gebruik van synoniementabellen mogelijk voor eenvoudig zoeken, het aanmaken van documentmappen voor werkvoorbereiding of werkorders, en het koppelen van real-time supervisory control and data acquisition (SCADA) data of data historian data aan piping & instrumentatie diagrammen.

Afbeelding: Viewport kan verbinding maken met diverse Yokogawa en third-party platformen
Afbeelding: Viewport kan verbinding maken met diverse Yokogawa en third-party platformen
Zoom

Naast de voordelen van operational excellence kan Viewport bedrijven helpen bij de overgang naar het digitale tijdperk door een link te leggen tussen bestaande documentatie en inconsistenties en onregelmatigheden op te sporen in digitale gegevens zoals tekeningen en documenten.

*Beschikbaar in alle belangrijke markten buiten Japan

Belangrijkste doelmarkten

Olie en gas, petrochemie, chemicaliën, ijzer en staal, pulp en papier, elektriciteit, afvalwaterbehandeling, farmaceutica en levensmiddelen.

Toepassingen

Documentatiebeheer, activabeheer, activabeheer en beheer van technische gegevens

Overzicht van Radial Software Group B.V.

Hoofdkantoor: Nederland
Opgericht: 2010
CEO: Tjidde Boers
Activiteiten: Radial SG fungeert als onafhankelijke softwareleverancier die organisaties helpt de levering van gevoelige assetgegevens voor mens en machine te verbeteren.
Website URL: https://viewport.ai/

Over Yokogawa

Yokogawa levert geavanceerde oplossingen op het gebied van meten, regelen en informatie aan klanten in een groot aantal sectoren, waaronder energie, chemie, materialen, farmaceutica en levensmiddelen. Yokogawa pakt vraagstukken van klanten aan met betrekking tot de optimalisatie van productie, activa en de toeleveringsketen met de effectieve toepassing van digitale technologieën, waardoor de overgang naar autonome activiteiten mogelijk wordt. Yokogawa, dat in 1915 in Tokio werd opgericht, blijft werken aan een duurzame samenleving via meer dan 17.000 werknemers in een wereldwijd netwerk van 122 bedrijven in 61 landen. Voor meer informatie, bezoek www.yokogawa.com

De namen van bedrijven, organisaties, producten, diensten en logo's hierin zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Yokogawa Electric Corporation of hun respectieve houders.

Gerelateerde Industrieën

 • Energie

  Halverwege de jaren zeventig deed Yokogawa zijn intrede in de energiebranche met de introductie van het EBS Electric Control System. Sindsdien is Yokogawa gestaag doorgegaan met de ontwikkeling van technologieën en mogelijkheden om onze klanten wereldwijd de beste diensten en oplossingen te bieden.

  Yokogawa zet het internationale Network Power Solutions (NPS) in om een actievere rol te spelen in de dynamische wereldwijde energie markt. Dit heeft nauwere samenwerking binnen Yokogawa mogelijk gemaakt, waarbij onze wereldwijde middelen en industriële knowhow worden samengebracht. Yokogawa's experts in de energie-industrie werken samen om elke klant de oplossing te bieden die het beste past bij hun geavanceerde wensen.

  Meer
 • Olie & gas

  Yokogawa heeft diepgaande ervaring in elk deel van de olie- en gasindustrie. Van offshore- en onshore-installaties tot pijpleidingen, terminals en diepwateractiviteiten. Wij leveren oplossingen die de veiligheid verhogen, een nauwkeurige en betrouwbare werking garanderen en de efficiëntie van de installatie verhogen.

  Meer
 • Chemie

  Chemische fabrieken zijn afhankelijk van continu- en batch-productieprocessen die elk verschillende eisen stellen aan een besturingssysteem. Een continu proces vereist een robuust en stabiel besturingssysteem dat niet faalt en de productielijn doet stilvallen. Bij een batchproces ligt de nadruk ligt op een besturingssysteem dat een grote flexibiliteit biedt bij het aanpassen van o.a. formules en procedures. Beide soorten systemen moeten worden beheerd naar aanleiding van de productiegeschiedenis rond de kwaliteit van het product, en in staat zijn om niet-routinematige werkzaamheden uit te voeren. Met een uitgebreide productportfolio, ervaren systeemingenieurs en wereldwijde verkoop- en servicenetwerk heeft Yokogawa een oplossing voor elk fabrieksproces.

  Meer
 • Pulp & papier

  De papier- en pulpindustrie is zeer concurrerend en moet voldoen aan steeds veranderende marktbehoeften. Yokogawa helpt energie-efficiënte fabrieken te realiseren die wereldwijd duurzaam zijn.

  Meer
 • IJzer en staal

  In de ijzer- en staalindustrie is het van cruciaal belang om niet alleen de kwaliteit van producten te verbeteren, maar ook de productie- en bedrijfstechnologieën en om milieu- & energie-efficiëntievraagstukken aan te pakken. Yokogawa helpt klanten bij het creëren van de ideale fabriek en evolueert met hen mee voor wederzijdse groei.

  Meer
 • Petrochemie

  De behoeften van petrochemische bedrijven zijn zeer divers. Om voorop te blijven lopen in de huidige, sterk concurrerende markt, streven producenten naar verbetering van kwaliteit en productiviteit. Yokogawa biedt op maat gemaakte oplossingen voor deze behoeften op basis van haar lange en brede ervaring op dit gebied.

  Meer
 • Pharma

  Yokogawa

  Yokogawa is enabling innovation and digitalization of Europe’s pharmaceutical industry; ensuring stable and reliable supply of medicines to patients.

  Meer

Top