Yokogawa op CDP’s prestigieuze A-lijst van bedrijven die leidend zijn bij aanpak voor waterzekerheid

 

CDP A LIST 2019 WATER

CDP SUPPLIER ENGAGEMENT LEADER 2019

 

Yokogawa’s inspanningen zijn dit jaar door Carbon Disclosure Project (CDP) erkend met een A-klassering rond waterzekerheid, voor organisaties die een positieve bijdrage leveren aan verduurzaming en transparant zijn over hun voortgang. Het behalen van een plaats op de A-lijst is een belangrijke bevestiging van Yokogawa’s milieuduurzaamheidsstrategie om activiteiten te vergroenen door middel van het verbeteren van de energie-efficiëntie en het verminderen van de CO2-voetafdruk van diensten en processen.


CDP geeft inzicht in de impact van bedrijven op het milieu
Het CDP is een zeer gerespecteerde non-profitorganisatie die jaarlijks milieugegevens openbaar maakt en scores geeft, die in brede kring worden gezien als de norm op het gebied van transparantie over de impact van bedrijven op het milieu. In 2019 vroegen 525+ investeerders met meer dan US$96 biljoen aan vermogen en 125 grote afnemers die US$3,6 biljoen hebben besteed aan bedrijven om gegevens over milieugevolgen, -risico's en -kansen openbaar te maken via het platform van CDP, en meer dan 8400 bedrijven gingen daarop in. 
Het CDP maakt gebruik van een gedetailleerd en onafhankelijke methode om bedrijven te beoordelen en een cijfer van A tot en met D te geven op basis van de gedeelde informatie, hun bewustheid en beheer van milieurisico's en de getoonde best practices die samenhangen met milieuleiderschap, zoals het stellen van ambitieuze en betekenisvolle doelen. Bedrijven die geen of onvoldoende informatie delen, krijgen een F.
Voor het CDP-klassement zijn meer dan 4800 bedrijven beoordeeld en voorzien van een cijfer op basis van antwoorden op bepaalde vragen over scope 3-emissies en het verlagen van milieurisico's in toeleveringsketens in een in 2019 afgenomen vragenlijst over klimaatveranderingen. Dit jaar staan er bijna 160 bedrijven op de ranglijst staan en Yokogawa is er één van. 


3 duurzaamheidsdoelen van Yokogawa
Yokogawa heeft drie duurzaamheidsdoelen gesteld en hoopt die in 2050 te hebben behaald. Deze doelen zijn zero netto CO2-uitstoot, het garanderen van ieders welzijn en het tot stand brengen van een circulaire economie. Om de transitie mogelijk te maken, dienen er oplossingen te worden gevonden voor de problemen rondom waterbronnen. Het bedrijf gaat daarom het aantal wateroplossingen die aan klanten worden geleverd en de hoeveelheid water die op iedere bedrijfslocatie wordt verbruikt als key performance indicators (KPI's) gebruiken. Recente inspanningen op dit gebied omvatten het leveren van een regelsysteem voor het ontzilten van zeewater in Peru (2018) en een simulatieoplossing met een digital twin voor een waterzuiveringsfaciliteit in Singapore (2019). 


Wat betreft klimaatverandering levert Yokogawa oplossingen aan haar klanten en neemt het bedrijf deel aan initiatieven om emissies te verlagen op haar bedrijfslocaties met als doel de uitstoot tot nul te brengen. Bovendien gebruikt Yokogawa een KPI voor CO2-reductie om te meten hoe effectief de inspanningen zijn. 


In 2019 heeft Yokogawa ook de aanbevelingen van de ‘Task Force on Climate-related Financial Disclosure’ (TCFD) ter harte genomen als onderdeel van het aanpakken van klimaatverandering en heeft op basis daarvan informatie gedeeld over de klimaatveranderingsrisico's en -kansen in het Yokogawa-duurzaamheidsrapport van 2019.


Hitoshi Nara, President en CEO van Yokogawa, reageert op deze initiatieven: "In lijn met de bedrijfsfilosofie van Yokogawa streven we ernaar onze meet-, regel- en informatietechnologieën volledig te benutten, die bijdragen aan het oplossen van dringende problemen als klimaatverandering en de noodzaak om waterbronnen veilig te stellen. We blijven met onze klanten over de hele wereld samenwerken om hen oplossingen te bieden die het gebruik van energiebronnen met een lage stikstofuitstoot mogelijk maken, de efficiëntie van energiegebruik te verbeteren en de waterzekerheid te vergroten."


Paul Simpson, CEO van CDP: "We willen de bedrijven die de toon zetten op het gebied van milieubescherming en transparantie en dit jaar een plek op de A-lijst van CDP hebben gekregen van harte feliciteren. De risico's voor bedrijven als gevolg van de klimaatproblemen, ontbossing en wateronzekerheid zijn enorm, maar de mogelijkheden om deze problemen aan te pakken zijn dat ook. Het is duidelijk dat het bedrijfsleven op dit kritieke moment een belangrijke rol speelt. De bedrijven op de A-lijst laten de markt het goede voorbeeld zien wat betreft duurzame bedrijfsvoering, het oplossen van milieurisico's en de voorbereiding om mee te draaien met de economie van morgen."  

Achtergrondinformatie over CDP


Top